21 / 05 / 2024

En iyi mimari proje ödülü

En iyi mimari proje ödülü

Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara'daki Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Binası, Sign of the City Awards'ta 'En İyi Mimari Proje' ödülüne layık görüldü. Tasarım, termal labirent sisteminin kullanıldığı bir proje olarak öne çıkıyor.

Sinpaş Finans Şehir projesine ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülü!

Sign of theCity Awards ödül töreninde, 45 yıldır şehir ve insan yaşamını değerlendiren projeler üreten Sinpaş GYO, ‘Kentve Mimarlık’ kategorisinde ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülünü “Sinpaş Finans Şehir” projesi aldı.

Yatay mimari, geleceğin kentlerine en iyi hazırlık olacak!

"Yatay mimari, geleceğin kentlerine en iyi hazırlık olacak" diyen AK Parti Ankara Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Aydın, "Yatay mimari kültürel değerlerimizi de geleneklerimizi de daha güçlü yaşamamızı sağlayacak" şeklinde konuştu...

Evora İzmir'e En İyi Mimari Tasarım ödülü!

‘İzmir’e yakışan, İzmir kadar güzel bir proje’ sloganıyla inşa edilen Evora İzmir projesi SOTCA organizasyonunda, ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülüne layık görüldü.

2017'nin en iyi 8 binası!

Zaman ile mimari de değişiyor. İşte 2017 yılında inşa edilen binalar arasında en iyi yeni mimari 8 örnek...

Büyükyalı İstanbul'a Avrupa’nın en iyi iç mimari ödülü!

Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında, Zeytinburnu Kazlıçeşme'de hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul'a Avrupa’nın en iyi iç mimari ödülü verildi.

Capitol Alışveriş Merkezi'ne Avrupa'nın en iyi mimari ödülü!

International Property Awards yarışmasında Capitol Alışveriş Merkezi Yenileme Projesi ile “Perakende Alanında Avrupa’nın En İyi Mimari” Ödülüne layık görüldü..

Ankara Kazan'da en iyi mimar ve müteahhitler belirlendi!

Kazan Belediyesi 2015 yılının en iyi mimar ve müteahhitlerini belirledi. 362 bina arasında yapılan elemelerde dış cephede kullanılan renkler ve mimari bütünlüğünden dolayı 3 bina Kazan'ın en iyi binası seçildi.

Emporis en iyi 10 bina listesini açıklandı!

Dünyanın dört bir yanından gökdelenler ve nefes kesen mimari projeler hakkında bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla Emporis tarafından yayınlanan dünya çapında seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı.

Soyak Kristalkule dünyanın en iyi 7. gökdeleni!

Dünya çapında muazzam gökdelenler ve başarılı mimari projeler ile bilgilendirme yapmaya devam eden Emporis dünyanın 300'den fazla gökdelen arasından en iyi 10 bina listesi açıkladı.

Dünyanın en iyi binaları arasında Soyak Kristalkule 7. sırada!

Dünyanın dört bir yanından gökdelenler ve nefes kesen mimari projeler hakkında bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla hizmet veren Emporis tarafından yayınlanan dünya çapında 300'den fazla gökdelen arasından seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı.

Hüseyin Korkmazgil: Ankara'daki en iyi AVM Karum!

Güçlü Anadolu gazetesine Ankara'daki yapıların iç mimari açıdan değerlendirmesini yapan İçmimarlar Odası Başkanı Hüseyin Korkmazgil'e göre Ankara'daki en iyi Alışveriş Merkezi bugün, popüleritesini kaybetmiş olsa da 'Karum'...

Sancaklar Camii en iyi tasarlanmış 15 bina arasında!

Dünyanın en önemli tasarım kültürü merkezlerinden London Design Museum, yılın en iyi mimari tasarımlarını seçti. Yılın en iyi tasarlanmış 15 binası arasında, Emre Arolat’ın çizdiği Sancaklar Camii de var. Kazanan Haziran’da açıklanacak...

Amerikan Mimarlar Enstitüsü en iyi binaları seçti!

Amerikan Mimarlar Enstitüsü yılın en iyi binalarını seçti. ABD'de mimarlar için oluşturulan meslek odası, 19 projeyi ödüllendirdi. İşte Amerika Birleşik Devletleri'nde yılın en iyisi seçilen mimari projeler...

En iyi mimari proje ödülü Haberi

En iyi mimari proje ödülü




Türkiye Müteahhitler Birliği'nin, Ankara Çankaya'daki yeni genel merkez binası için düzenlediği davetli proje yarışmasında birinci seçilerek inşa edilen binanın Avcı Architects imzalı tasarımı, yeşil bina teknolojilerini bir adım öteye taşıyan termal labirent sisteminin kullanıldığı bir proje olarak öne çıkıyor. 



Sürdürülebilirlik Danışmanlığını Londra merkezli danışmanlık firması Atelier Ten'in yaptığı proje, bünyesindeki çok çeşitli ekolojik uygulamalar sayesinde standart binalara oranla yüzde 50'ye yakın enerji tasarrufu sağlıyor ve bu nitelikleriyle de Türk inşaat sektörüne öncülük...