16 / 05 / 2024

ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde

ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlarda yapılacak koruma amaçlı imar planları nelerdir?

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Doğal sit alanları yapılaşma koşulları!

Doğal sit alanları ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekiyor. Bu alanlarda yapılaşmaya belirli izinler dahilinde izin verilebiliyor. İşte, doğal sit alanları yapılaşma koşulları!

3. derece doğal sit alanlarında yapılaşma!

Ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara doğal sit alanları deniyor. Peki, 3. derece doğal sit alanlarında yapılaşma nasıl olur?

Sit alanında inşaat izni verilir mi?

Sit alanları; ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlarına deniyor. Peki, sit alanında inşaat izni verilir mi?

1.derece arkeolojik sit alanı nedir?

Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor. Peki, 1.derece arkeolojik sit alanı nedir?

Taşkın inşaat nedeniyle tapu tescil davası dilekçesi!

Taşkın inşaat nedeniyle, bir dilekçeyle tapu tescil davası açılarak, kişi inşaatın taştığı taşınmazın o kısmının adına tescil edilmesini isteyebiliyor. İşte taşkın inşaat nedeniyle tapu tescil davası dilekçesi...

İDO seferleri poyraz nedeniyle iptal oldu!

İDO'dan yapılan açıklamaya göre Marmara genelinde etkili olan Poyraz fırtınası nedeniyle bazı deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği bildirildi. İDO'nun hangi seferleri iptal oldu, detaylar haberimizde yer alıyor...

Biten projelerde toplu alımlar nedeniyle boş daireler çıkmaya başladı!

Ömer Faruk Çelik, "Biten projelerde toplu alımlar nedeniyle boş daireler çıkmaya başladı. Yatırımcıları 'Bunlar primlensin ve satılsın' diye bekliyor ama buralar boş durduğu zaman o site prim yapmayacak" dedi.

Rize'deki sel nedeniyle ulaşım durdu!

Rize 'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle, su akarları tıkanıp taştı. Karadeniz Sahil Yolu da şehir geçişindeki Menderes Bulvarı'nda oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kayseri-Erciyes yolu sel nedeniyle ulaşıma kapatıldı!

Kayseri'de etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Kayseri'de etkili olan sel nediyle Kayseri-Erciyes yolu sel nedeniyle ulaşıma kapatıldı, çok sayıda araç dere yatağına sürüklendi, bazı evleri su bastı.

Rize'deki sel nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı!

Rize'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle, su akarları tıkanıp taştı. Karadeniz Sahil Yolu da şehir geçişindeki Menderes Bulvarı 'nda oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşıma kapandı.

Suriyeli sığınmacılar nedeniyle Güneydoğu Anadolu'da konut fiyatları arttı!

Suriye'de 3 yıldan bu yana süren iç savaş nedeniyle Türkiye'ye 1 milyon 385 bin gelen sığınmacı nedeniyle özellikle Güneydoğu Anadolu'daki şehirlerde gayrimenkul satış ve kiralama fiyatları arttı.

Kırıkkale'deki sağanak yağış nedeniyle 10 katlı apartmanın istinat duvarı yıkıldı!

45 dakika etkili olan sağanağın ardından 10 katlı bir apartmanın istinat duvarı sel nedeniyle yıkıldı. Kentte yaklaşık 45 dakika etkili olan sağanağın ardından Yahşihan ve Yenimahalle mezarlıklarındaki çok sayıda kabir su altında kaldı.

ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde Haberi

ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde

Doğal sit alanlarında yapılacak koruma amaçlı imar planları!

Doğal sit alanları, Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara deniyor. Bu alanlarda Bakanlık tarafından koruma amaçlı imar planları geliştiriyor.


Korunan alanlarda yapılacak plan: Milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, sulak alanlar, özel çevre koruma bölgeleri ve benzeri koruma statüsü bulunan diğer alanlarda, yapılan bilimsel çalışmalar uyarınca tespit edilen ve hassasiyetle korunması gerektiği belirlenen koruma alanları ile doğal ve çevresel değerlerin etkileşim-geçiş sahası da göz önünde bulundurularak sürdürülebilirliğini, mutlak korunmasını ve gelecek nesillere intikalini sağlamak amacıyla alanın büyüklüğünün gerektirdiği ölçeklerde halihazır haritalar ve mülkiyet verilerine dayalı olarak, hazırlanacak, hazırlatılacak hedefler, araçlar, stratejiler ile planlama kararları, tutumları,...