19 / 05 / 2024

Enerji Borsası kemal yıldır

Enerji Borsası kemal yıldır

TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır, yıl sonunda faaliyete girmesi beklenen Enerji Borsası 'yla tüketicinin elektriği şimdiki fiyatlardan çok daha ucuza kullanma imkanına kavuşacağını söyledi.

Qtower Gayrimenkul Yönetim Ve Enerji Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Qtower Gayrimenkul Yönetim Ve Enerji Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Mahmut Erdemoğlu, Levent Uluçeçen, Gökay Erdemoğlu, Volkan Yıldız ve Kemal Gülmez ortaklığında kuruldu.

Arnes Dış Ticaret İnşaat Enerji İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Arnes Dış Ticaret İnşaat Enerji İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Cengizhan Cengiz ve Ömer Kemal Cengiz ortaklığında kuruldu.

BBK Mimarlık Mühendislik Enerji Gıda Hayvancılık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BBK Mimarlık Mühendislik Enerji Gıda Hayvancılık ve Ticaret Limited Şirketi Barış Kalın ve Kemal Duyan ortaklığında Çekmeköy'de kuruldu.

Proges Danışmanlık Enerji İnşaat Arge Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Proges Danışmanlık Enerji İnşaat Arge Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 630 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Kurt tarafından kuruldu. 

Mkzengi Enerji Ve Kimyevi Maddeler Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mkzengi Enerji Ve Kimyevi Maddeler Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Kemal Zengin tarafından kuruldu. 

O-P Grup Enerji Maden Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

O-P Grup Enerji Maden Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ünal Pala, Ali Şafak Öztürk ve Kemal Oğuz Pala ortaklığında kuruldu.

Acet Yapı İnşaat Gayrimenkul Enerji Gıda Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acet Yapı İnşaat Gayrimenkul Enerji Gıda Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Kemal Acet tarafından 250 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

RMK İnşaat Enerji Eğiyğim Sağlık Turizm ve Finans Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

RMK İnşaat Enerji Eğiyğim Sağlık Turizm ve Finans Hizmetleri Anonim Şirketi Ali Kemal Özoğuz, Murat Kuzu ve Remzi Gürler ortaklığında 50 bin TL sermaye ile 14 Kasım'da kuruldu.

Kit Enerji Elektrik Otomasyon Mühendislik İnşaat ve Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kit Enerji Elektrik Otomasyon Mühendislik İnşaat ve Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İsmail Hakkı İri tarafından 100 bin TL sermaye ile 26 Şubat'ta Ümraniye, Namık Kemal Mahallesi'nde kuruldu.

Fatih Birol'un acı günü! Kemal Birol vefat etti!

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol'un babası Prof. Dr. Kemal Birol, Karacaahmet Mezarlığı Şakirin Camisi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Kemal Birol'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

EPİAŞ elektriği ucuzlatacak!

Enerji Ticareti Derneği (ETD) Başkanı Cem Aşık, Enerji Borsası’nın faaliyete geçmesiyle, elektrik fiyatlarının konut, büyük sanayi ve ticarethaneler için ucuzlayacağını, KOBİ’ler için ise çapraz sübvansiyonlar kalkacağı için pahalanacağını söyledi.

ESN Enerji Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ESN Enerji Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 3 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye ile, Kemal Suha Esen Müdürlüğü 'nde, Ataşehir 'de kuruldu.

Akko Dizayn Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akko Dizayn Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ali Kemal Koç tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 26 Kasım'da Üsküdar, Mimar Sinan Mahallesi'nde kuruldu.

Enerji Borsası kemal yıldır Haberi

Enerji Borsası kemal yıldır


Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır, Borsa İstanbul çatısı altında işlem görecek Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin (EPİAŞ) 2014 başına kadar hazırlıklarını tamamlayacağını dile getirerek, Enerji Borsası'nın Türkiye'ye muhtemel getirilerine ilişkin değerlendirmeler yaptı.


Türkiye'nin batısındaki ve doğusundaki ülkelerle çok önemli bir enerji trafiğinin ortasında olduğunu kaydeden Yıldır, "Türkiye bölgesinde büyük bir güç. Dolayısıyla elektrikte de bu kapasiteyi 5. büyüklük olarak görüyoruz. Şu anda 242 milyar kilovatsaat'lik bir tüketim hacmiyle faaliyet gösteriyoruz. Bu zaten kendi iç pazarında büyük bir güç olarak görünüyor. 


Doğudaki, bilhassa Gürcistan'daki su kaynakları ve İran'daki doğal gaz kaynaklarında üretilen enerjinin bu piyasa içerisinde rahatlıkla düşük fiyatlarda alıcı bulabileceği o ülkeler tarafından görülüyor. Bizim piyasada oyuncu olmak onların isteği" değerlendirmesini yaptı.


"Türkiye enerjide doğu ve batı...