26 / 07 / 2024

Enerji fonu önerisi

Enerji fonu önerisi

Enerji sektörü oyuncularını buluşturacak olan The Bosphorus Energy Club (BEC) toplantısı yarın başlıyor. Toplantı öncesi 'enerji fonu' önerisi gündeme geldi..

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Şekip Avdagiç: Kısıtlı kaynakları enerji ve gayrimenkul emmesin!

"Ülke kaynakları kısıtlı. Onu da emlak ve enerji emerse üretime bir şey kalmaz” diye konuşan İTO Başkanı Avdagiç, ‘Konut stoku fona geçsin’ önerisi konusunda ise “Tepki gösterenlere +1 olarak beni de ekleyin” dedi...

TMSF Adularya Enerji’yi yeniden satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) daha önce de satışa sunulan Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 1.1 milyar TL bedelle yeniden satışa çıkardı.

'AVM'lerde yenilenebilir enerji kullanılsın' önerisi!

Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporu yayımlandı. Raporda, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisi sunuldu.

Vestel'den enerji tasarrufu önerisi!

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Erdoğan: "Türkiye, Vestel'in tasarruf rekortmeni ürünlerinin kullanılmasıyla enerji ve su tüketiminde toplam 4 milyar TL'lik tasarruf sağlayabilir" dedi.

Ege-Koop'tan İşsizlik Fonu'ndan aylık 300 liraya konut önerisi!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bugüne kadar İşsizlik Fonu'nda toplanan yaklaşık 90 milyar liranın sadece yüzde 10'luk kısmı olan 9 milyar lira ile Türkiye'de hem hiç evi olmayanlara ayda 300 lira ile 150 bin konut yapılabileceğini söyledi..

Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'nın lansmanı 31 Mart'ta!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilen, Temiz Teknoloji Fonu ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı’nın tanıtım toplantısı, 31 Mart'ta düzenlenecek.

Türk Enerji Fonu'nun temeli atıldı!

Mehmet Öğütçü, "Türkiye'nin yurtdışından varlık satın alması gerekiyor. Petrol fiyatlarının düşmesi sebebiyle varlık değerleri de düştü. Bu yaklaşımla 'Türk Enerji Fonu' oluşturulmasının temelini attık" dedi.

Enerji fonu kurulması önerildi!

Enerji sektörü oyuncularını buluşturacak olan The Bosphorus Energy Club (BEC) toplantısı yarın başlıyor. Toplantı öncesi 'enerji fonu' önerisi gündeme geldi..

25 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak enerji fonu geliyor!

25 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak enerji fonu geliyor. Türkiye’nin enerji projelerinin finansmanında kullanılmak üzere, büyüklüğü zamanla 25 milyar dolara ulaşabilecek bir enerji yatırımları fonu kurulması karar altına alınacak

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'ndan 400 milyon dolarlık yatırım!

İNŞAAT, enerji ve müteahhitlik alanlarında faaliyet gösteren Rönesans Holding ile Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Rusya'nın çeşitli bölgelerinde altyapı, inşaat ve sağlık sektörlerinde toplam 400 milyon dolarlık yatırım yapacak...

Danimarka İklim Fonu'ndan yenilenebilir enerji yatırımına destek!

Danimarka İklim Fonu (KIF), yaklaşık 1.2 milyar euroluk yenilenebilir enerji yatırımına destek verecek. Türkiye’deki yatırımcılar da 2-15 milyon euro arasındaki yatırımlarına KIF’i azınlık hisseyle ortak alıp finansman sağlayabilecek

500 milyar dolarlık Körfez fonu gayrimenkul ve enerji için geliyor!

“Uluslararası Yatırım Zirvesi” İstanbul’da 10-11 Nisan 2014 tarihlerinde düzenlenecek. Zirvenin ilk günü inşaat ve gayrimenkul, 2’nci günü ise enerji konularında gelecek yabancı yatırımcılara bilgi verilecek.

Enerji fonu önerisi Haberi

Enerji fonu önerisi

Enerji sektörü oyuncularını buluşturacak olan The Bosphorus Energy Club (BEC) toplantısı yarın başlıyor. Toplantı öncesi 'enerji fonu' önerisi gündeme gelirken, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıllık süreçte bu alandaki yatırımlar için 120 milyar dolarlık kaynağa ihtiyacı olduğu belirtildi. Devletin de destek sağlayacağı bir enerji fonu kurularak finansörler çekme yoluna gidilmesi gerektiği önerildi. BEC İcra Kurulu Başkanı Mehmet Öğütçü, "Bu fon belki ileride bölgesel bir fona da dönüşebilir. Fonu çok akıllıca oluşturmamız lazım. Çünkü kimse devletin direksiyonda olduğu bir fona yatırım yapmak istemez"...