19 / 05 / 2024

Enerji Hanım projesi

Enerji Hanım projesi

Ev hanımlarına enerji tasarrufu bilincini aşılayan "Enerji Hanım projesi" farklı şehirlerde seminerler düzenleyerek enerji verimliliği kurallarını anlatıyor. Buna göre evlerde enerji verimliliği genel kuralları nelerdir?

Enerji Hanım projesi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Verimliliği Derneği'nin ortak çalışması olan "Enerji Hanım projesi" nedir? Enerji Hanım proje çalışmaları nelerdir?

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Eskişehir Han'nda kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Eskişehir Han'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Eskişehir Han sosyal konut projesi...

2020'nin ilk 6 ayında 156 yatırım projesi teşvik kapsamına alındı!

2020'nin ilk yarısında başta imalat sanayi olmak üzere eğitim, sağlık ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek 156 yatırım projesi de teşvik kapsamına alındı.

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Malatya Hanımın Çiftliği Dönüşüm Projesi gün sayıyor!

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni TOKİ ile birlikte hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, yine sağlıksız yapılaşmanın olduğu Taştepe-Hanımın Çiftliği bölgesinde yeni bir dönüşüm projesi hayata geçiriyor.

Manisa Şehit Makbule Hanım Meydanı için çalışmalar başladı!

İl genelinde projelerini bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes’te hayata geçireceği Şehit Makbule Hanım Parkı Kent Meydanı projesi için çalışmalara başladı.

Bornova Enerji İletim Hatları projesi için acele kamulaştırma!

380 kV Bornova 380 GIS İrtibatları Enerji İletim Hatları projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelibolu enerji iletim hattı projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Gelibolu 380 İrtibat Hatları Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Pendik Belediyesi Verimli Enerji Kullanımı Yarışması sonuçlandı!

Pendik’te evlerde enerji tüketimini azaltmak amacıyla yürütülen proje kapsamında düzenlenen “Verimli Enerji Kullanımı Yarışması” sonuçlandı. En fazla tasarrufu yaparak buzdolabı kazanan hanımlar, nelere dikkat ettiklerini anlattılar.

Taner Yıldız: Türk Akımı projesi daha da geliştirilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TANAP ortağı olunmasına rağmen "Türk Akımı Projesi"nin geliştirilecek bir proje olduğunu, bununla ilgili Gazprom'la görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Kömürhan-Keban Şalt 2 Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'ne ait Kömürhan - Keban Şalt 2 Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında güzergaha isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak.

Enerji tasarrufuyla 4 milyar TL kazanç elde edildi!

Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı İbrahim Çağlar, Enerji Hanım projesi ile 21 ilde 34 bin kadına ulaştıklarını belirterek, bu projeyle yılda 4 milyar liralık kazanç elde ettiklerini anlattı.

Enerji Hanım Enerji Kimliği Fuarı'ndaydı!

“Enerji Hanım Projesi”nin sevilen yüzü “Enerji Hanım”, 34. Enerji Verimliliği Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen 6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nın ilk gününde katılımcılarla bir araya geldi.

Enerji Hanım projesi Haberi

Enerji Hanım projesi

Evlerde enerji verimliliği genel kurallar!

Evlerde enerji verimliliği için dikkat edilmesi gereken hususlar, Enerji Hanım projesi kapsamında farklı şehirlerde düzenlenen seminerler ile ev hanımlarına anlatılıyor. Söz konusu kurallar, Enerji Hanım projesinin internet sayfasında şu şekilde özetleniyor;


Evlerde enerji verimliliği genel kurallar

Beyaz eşyaları alırken ENERJİ VERİMLİ sınıftan olmasına dikkat edilmesi, 

- Beyaz eşyalarda ürün cinsine bağlı olarak A/A+/A++/A++/A+++ gösterimleri en düşük enerji tüketimini işaret eder. Bu nedenle BEYAZ EŞYA satın alırken en az enerji tüketenleri tercih etmemiz gerekir. 

- Beyaz eşyaları yerleştirirken arkada ve yanda en az 5’er santimetre boşluk bırakılması,

- Bina yalıtımının yapılması,

- Çift cam kullanımı veya cam pencere bandı kullanılması,

- Radyatör önünün boş bırakılması Radyatörlere termostatik vana takılması. (Böylece oda sıcaklıklarının ayarlanabilmesi    mümkün olur)

Fırın

- Fırın kapağını sık sık açıp kapatmayın ve...