18 / 05 / 2024

Enerji Hanım projesi!

Enerji Hanım projesi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Verimliliği Derneği'nin ortak çalışması olan "Enerji Hanım projesi" nedir? Enerji Hanım proje çalışmaları nelerdir?



Enerji Hanım projesi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Verimliliği Derneği'nin ortak çalışması olan "Enerji Hanım projesi" evlerde enerji tasarrufu sağlamayı amaçlıyor.


Bu amaç doğrultusunda ev hanımlarına bilgilendirme amaçlı olarak seminerler veriliyor. Enerji Hanım projesinin detayları internet sayfasında şu şekilde açıklanıyor:


Enerji ve su kaynaklarının tüketiminde rol oynayan en önemli tüketici gruplarından biri ailedir. Isınma , aydınlatma, temizlik, kişisel bakım gibi faaliyetlerin yürütülmesinde aileler büyük ölçüde enerji tüketmektedirler. Ailede günlük faaliyetlerin sürdürülmesinde ve tüketiminde karar verici kişi olarak ise kadınların önemli bir rolü bulunmaktadır. 

 

Bu nedenden dolayıdır ki, enerji verimliliği konusunda bilinçlendirilmesi gereken en önemli hedef kitlemiz kadınlarımızdır.

 

“Enerji Hanım” Projesinde enerji verimliliği çalışmalarına vurgu yapılarak, başta evlerde olmak üzere ülke genelinde kadınlarımızın enerjiyi verimli kullanmayı öğrenmesi ve bu yolla önce ev ekonomisine, sonra ülke ekonomisine katkıda bulunmasının sağlanması projemizin ana temasını oluşturmaktadır. 

 

-Kadınların enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda toplumda söz sahibi olması,

-Kadınların enerji verimliliğinin gelecek kuşaklara anlatılmasında etkin rol üstlenmesinin sağlanması,

-Enerji Verimliliği Bilincinin ülke genelinde veri bazlı ve sistematik bir yaklaşımla ölçülmesi, araştırılması, raporlanması,

-Enerji Verimliliği Bilincinin sistematik bir şekilde, ülkenin tüm kesimlerine anlatılması için net bir eylem planı oluşturulması ise başlıca hedeflerimizi oluşturmaktadır. 

 

Bu hedeflere ulaşmak için ise Kampanya kapsamında 20 ilde 20 bin kadına ulaşılarak, on binlerce kadının bilinçlendirilmesi ve evlerdeki enerji tüketiminin azaltılması sağlanacaktır. 

 

Eğitim kapsamında ziyaret edilecek iller: 

Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Gaziantep ,İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Van, Hakkari, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Trabzon, Edirne, İzmit, Sinop, Kars, Şanlıurfa


Danışma Kurulu

Prof.Dr. Bahri Şahin  Yıldız Teknik Üniversitesi

Prof.Dr. Yunus Ali Çengel Adnan Menderes Üniversitesi

Prof.Dr. İsmail TekeYıldız Teknik Üniversitesi

Yard.Doc.Dr. Ömer Gül İstanbul Teknik Üniversitesi

Prof.Dr. Muhdeşem Tanrıöven Yıldız Teknik Üniversitesi

Doc.Dr. Hasan Hüseyin Erdem Yıldız Teknik Üniversitesi

Dr. Cengiz Güngör TÜBİTAK-MAM

Prof.Dr.Necdet Altıntop Erciyes Üniversitesi

Prof.Dr. Gülay Zorer Gedik Yıldız Teknik Üniversitesi

Prof.Dr. Adnan Parlak Yıldız Teknik Üniversitesi



Emine Erdoğan Enerji Hanım toplantısında kadınlara seslendi!


Geri Dön