04 / 05 / 2024

Enerji ithalatı son durum

Enerji ithalatı son durum

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan(TÜİK) yapılan açıklamaya göre, en büyük ithalat kalemi olan mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler ithalatı 4 milyar 426,7 milyon dolar oldu.

Türkiye'nin enerji ithalatı azaldı!

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı hesaplamalara göre, Türkiye'nin enerji ithalatı 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,8 azalarak 54 milyar 906 milyon 87 bin dolar oldu.

Muharrem Balat: Enerji ithalatı 2030 yılına kadar 1.4 trilyon dolara ulaşacak!

Gelecek 15 yılda Türkiye'nin enerji ithalatı için ödeyeceği faturanın yaklaşık 1.4 trilyon dolar olarak öngörüldüğünü belirten Muharrem Balat, jeotermal enerjinin ise büyük bir şans olduğunu söyledi

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Özada Enerji İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özada Enerji İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Enver İşler tarafından kuruldu.

Enerji ithalatı faturası yüzde 36,3 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında enerji ithalatı faturası nisanda yüzde 36,3 azaldı.

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda 2,8 tona gerileyerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Sözleşmeli Personel Alımını kaçırmayın! Son başvuru tarihi 15 Mart 2023!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı yapacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi 15 Mart 2023 olarak açıklandı.

Peugeot e-2008 yılın son fırsatıyla satışta! Şarj cihazı ve 1 yıllık enerji hediyeli! 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 göz alıcı Peugeot e-2008 yılın son fırsatıyla satışta. Peugeot e-2008 duvar tipi şarj cihazı ve 1 yıllık enerji hediyesiyle alıcılara sunuluyor. Peki Peugeot e-2008 Aralık fiyatları kaç lira? İşte 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

Caf İnşaat Enerji İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Caf İnşaat Enerji İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Zeki Tınas tarafından kuruldu.

Nufa İnşaat Enerji İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nufa İnşaat Enerji İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile İzettin Demir, Musa Demir ve Ömer Demir ortaklığında kuruldu.

Korkutan senaryo! Piyasalarda dolar kıtlığı mı yaşanacak?

Merkez Bankası'nın faiz indirimi ilgi ilgili değerlendirmede bulunan ekonomi yazarı Remzi Özdemir en karamsar senaryoyu çizdi. Özdemir'e göre Türkiye enerji ithalatını ödeyemez hale gelecek ve 1 sente muhtaç olacak.  

Arnes Dış Ticaret İnşaat Enerji İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Arnes Dış Ticaret İnşaat Enerji İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Cengizhan Cengiz ve Ömer Kemal Cengiz ortaklığında kuruldu.

İngiltere'de enflasyon son 40 yılın zirvesinde! Artışa en çok katkı enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatlarından!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de enflasyon, Mayıs ayında yüzde 9,1'e yükselerek, son 40 senenin  en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede enflasyondaki artışa en fazla katkıyı da enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatları verdi.

Global Connect İnşaat Tarım Enerji İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Global Connect İnşaat Tarım Enerji İthalat İhracat Limited Şirketi Büyükçekmece'de Caner Çelik tarafından kuruldu.

Yeni zamların habercisi mi? Yüzde 135 arttı

Yanlış ekonomik politikalar nedeniyle Türk Lirası’nın değer kaybı nedeniyle kur baskısı vatandaşın üzerine kabus gibi çökerken Enerji ithalatında maliyetler yüzde 135 artış gösterdi. Yılın ilk çeyreğinde enerji ithalatının faturası yüzde 173,3 artışla 32 milyar doları aştı.

Enerji ithalatı son durum Haberi

Enerji ithalatı son durum


Türkiye'nin enerji ithalatı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 düşüş gösterdi.


Türkiye İstatistik Kurumu'ndan(TÜİK) yapılan açıklamaya göre, en büyük ithalat kalemi olan mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler ithalatı 4 milyar 426,7 milyon dolar oldu. 


Geçen yıl aynı ayda ithalat 5 milyar 217,9 milyon dolar olmuştu.


Yılın tamamında ise ithalat yüzde 1,8 düşüşle 55,9 milyar dolardan 54,9 milyar dolara...