19 / 05 / 2024

Enerji Müzesi ve Kültür Kompleksi Hasanpaşa Gazhanesi

Enerji Müzesi ve Kültür Kompleksi Hasanpaşa Gazhanesi

Anadolu yakasının en eski sanayi tesislerinden ve Kadıköy'ün en değerli endüstriyel miraslarından olan Hasanpaşa Gazhanesi, İBB tarafından " Enerji Müzesi ve Kültür Kompleksi "ne dönüştürülüyor...

Mesatek Danışmanlık Enerji Mühendislik Ve Proje Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Mesatek Danışmanlık Enerji Mühendislik Ve Proje Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile M. Yıldırım Kılıç tarafından kuruldu.

Mesatek Danışmanlık Enerji Mühendislik Ve Proje Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Mesatek Danışmanlık Enerji Mühendislik Ve Proje Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Salih Turhan ve Mehmet Mihdi Ölker ortaklığında kuruldu.

Emod Enerji Mühendislik Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Emod Enerji Mühendislik Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Şişli’de Bilge Zeren tarafından kuruldu.

Solem Enerji Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Solem Enerji Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de Süleyman Özdemir tarafından kuruldu.

Adıyaman Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu TBMM'de!

Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu çalışmalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Inoven Enerji Mühendislik Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Inoven Enerji Mühendislik Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de kuruldu.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

Max Enerji Mühendislik ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Max Enerji Mühendislik ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erol Özdemir tarafından kuruldu.

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı mecliste!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi inşaatının başlama tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi'nde sona yaklaşıldı! 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkacak F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da yapımı süren 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’nde sona yaklaşıldı.

Miraj Group Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Miraj Group Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Khaled I.K. Kraizim ve Muhammed Zekioğlu ortaklığıyla kuruldu...

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Resim ve Heykel Müzesi binasının devri TBMM'de!

Ankara'da bulunan Resim ve Heykel Müzesi binasının Türk Ocakları Derneği'ne devredilmesi talebi TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Enerji Müzesi ve Kültür Kompleksi Hasanpaşa Gazhanesi Haberi

Enerji Müzesi ve Kültür Kompleksi Hasanpaşa Gazhanesi

Anadolu yakasının en eski sanayi tesislerinden ve Kadıköy'ün en değerli endüstriyel miraslarından olan Hasanpaşa Gazhanesi, İBB tarafından "Enerji Müzesi ve Kültür Kompleksi"ne dönüştürülüyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadıköy Gazhanesi yeniden hayat buluyor. Kadıköy Gazhanesi bir kültür merkezi olarak hizmete sunulacak. Restore edilerek  binada sinema salonları, konferans salonu, enerji müzesi ve enerji enstitüsüne sahip olacak olan Kadıköy Gazhanesi, Anadolu Yakasının cazibe merkezi olmaya aday. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek olan Kadıköy Gazhanesi, 39 bin 115 metrekare alan üzerinde yeniden hayat bulmak üzere düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Meclisi, yıllardır atıl vaziyette duran tesislerin modern birer kültür merkezine dönüştürülmesi için sunulan raporu 16 Aralık 2005 Cuma günkü birleşiminde onaylamıştı. 


Yapının restore çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başlayan Güryapı İnşaat yetkilileri, kamuoyunda konuşuldu gibi bir AVM yapılmasının "'sözkonusu...