14 / 05 / 2024

Enerji Piyasası erera işbirliği

Enerji Piyasası erera işbirliği

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 13. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı'na katılmak için geldiği Bakü'de, ERERA Başkanı El - Hacı İbrahima Thiam ile bir araya geldi.

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Zekeriya Gökşenli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 2. Başkanlığı’na yeniden atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ikinci başkanlığına yeniden atama yaptı. İşte EPDK'da yapılan görevlendirmeler ve atanan isimler...

EPDK konutta serbest rekabete giriyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 2017'de serbest yıllık tüketim limitini 3 bin 600 kilovat saatten 2 bin 400 kilovat saate düşürmesiyle aylık 82 liranın üzerinde elektrik faturası ödeyen çoğu konut yaklaşık 8.4 milyon abone serbest tüketici kapsamına girdi.

Vestas'tan, Türkiye’deki yenilenebilir enerji piyasasına yeşil ışık!

Yıllık 10 milyar dolarlık geliriyle dünya çapındaki en büyük rüzgar enerjisi şirketi Vestas, Türkiye’deki yenilenebilir enerji piyasasına yeşil ışık yaktı.

EPDK, Tunceli ve Ağrı için ihaleye çıktı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 2002’den bu yana 11.7 milyar lira yatırımla Türkiye’nin her yerine doğalgaz ulaştırılmasına çalışırken, son olarak Tunceli ve Ağrı için ihaleye çıktı.

Ankamall EPDK'dan 10 yıllık lisans aldı!

Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin ilk AVM’lerinden olan Ankamall, trijenerasyon sistemiyle elektrik üretmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan 10 yıllık lisans aldı.

EPDK'dan IC İçtaş'a 49 yıllık HES üretim lisansı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.

Ağrı ve Tunceli'ye doğalgaz müjdesi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Ağrı ve Tunceli için yeniden doğalgaz dağıtım lisansı ihalesine çıkılacağını bildirdi.

EPDK'da yeni dönem başlıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun denetimlerinde yeni dönem başladı. Buna göre vatandaşı mağdur eden ile müşteri memnuniyeti yüksek olanın tarifesi değişecek.

Enerjisa sektöre 11 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’de orta ve uzun vadede sağlıklı bir enerji piyasası oluşacağına inandığını söyledi. Sabancı, ''Enerjisa olarak, ortağımız E.ON ile birlikte, sektöre 11 milyar dolar yatırım yaptık'' dedi.

Doğalgazda indirim bekleniyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz,doğalgaz fiyatlarında indirimine yönelik kesin bir rakam söylemenin şu an için doğru olmayacağını belirtti.

EPDK’den fatura okuma kılavuzu açıklaması!

Elektrik faturalarındaki değişiklik nedeniyle tüketicilerin yaşadığı kafa karışıklığını gidermek üzere, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) “fatura okuma”yı kolaylaştıracak, “kılavuz” niteliğinde bir açıklama geldi.

EPDK'dan elektrik zam açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) yapılan yazılı açıklamada, enerji bedellerindeki artışlarla değerlendirildiğinde nihai fiyat artışının ortalama yüzde 6,8 olduğu kaydedildi.

Enerji Piyasası erera işbirliği Haberi

Enerji Piyasası erera işbirliği


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Batı Afrika Ekonomik Topluluğu Elektrik Düzenleme Kurumu (ERERA) arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı. 


EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 13. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı'na katılmak için geldiği Bakü'de, ERERA Başkanı El-Hacı İbrahima Thiam ile bir araya geldi. 


Yapılan görüşmenin ardından iki kurum arasında elektrik düzenlemeleri alanında işbirliği yapılmasını öngören mutabakat zaptına imza atıldı.  


Kurumsal kapasitelerin güçlendirilmesi öngörülüyor


EPDK Başkanı Yılmaz, Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanı Alparslan Bayraktar'ın da hazır bulunduğu toplantıdaki konuşmasında, işbirliğinin kapsamının bilgi, deneyim, uzmanlık paylaşımı ve değişimini içerdiğini söyledi. Tarafların ilgi alanında olan etkinliklere ilişkin bilgilendirme ve taraflarca yürütülen etkinliklerin desteklenmesinin de işbirliği kapsamında olduğunu anlatan Yılmaz, kurumsal kapasitelerin güçlendirilmesinin ve ortak etkinlikler düzenlenmesinin de öngörüldüğünü ifade etti.  


Yılmaz, Türkiye'nin enerji piyasasının son...