29 / 04 / 2024

enerji sektörü ne durumda

enerji sektörü ne durumda

Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği'nin 15. Konferansı'na katılan ekonomistlere göre; petrol fiyatlarındaki düşüş ve ECB'nin olası müdahalesi dünya ekonomisini olumlu etkiler ancak enerji sektöründe iflaslar yaşanabilir.

Enerjide AB'ye en çok yardımcı olan 3 ülkeden biriyiz!

Taner Yıldız, "Avrupa Birliği’ne siyasi nedenlerle girememiş olabiliriz ama enerji başlığı açılmamış olmasına rağmen 28 AB ülkesine en çok yardımcı olan 3 ülkeden biriyiz" dedi.

2014 enerji sektörü!

Türkiye'de 2014 enerji gündemine maden kazaları ve Kuzey Irak petrolünün sevkıyatı, dünya gündemine Rusya’nın “ gaz tekelinin ” kırılması çabaları ile düşen petrol fiyatları damga vurdu.

Enerji devleri 2015 hedeflerini açıkladı!

Koç, Sabancı, Yıldız, Alarko ve Boydak Holding, Vodafone Türkiye'nin ana sponsoru olduğu CEO Club toplantısında 2015 ajandalarını açıkladı.Ortak hedef ise, kârlı sektör ve yeni pazarlarda büyümek...

Şule Ergün: Nükleer projelerde rol alabilecek 500'den fazla firmamız var!

Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Ergün 'Nükleer projelerde rol alabilecek 500'den fazla firmamız var. Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması için nükleer enerji şart' dedi.

AB zirvesinde belirlenen enerji hedefleri iddialı değil!

AB zirvesinde belirlenen enerji hedefleri iddialı değil. Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü Profesörü Kemfert, "Zirvede alınan kararlar yeterince iddialı değil ve üye ülkeler açısından bağlayıcılığı bulunmuyor" dedi.

Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru paneli düzenlendi!

Taner Yıldız, doğalgaz fiyatında indirim talebini Rusya tarafına ilettiklerini belirterek, "Bu revizyonun, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1 Ocak 2015 itibarıyla hakkı olduğunu ve bununla alakalı hazırlık yapmalarını istedik" dedi.

Enerji her yönüyle Ankara'da tartışılacak!

Enerji her yönüyle Ankara'da tartışılacak. Anadolu Ajansı’nın global iletişim ortağı olduğu, Global Enerji Derneği'nce düzenlenecek 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda, enerji sektörü tüm yönleriyle ele alınacak.

Enerji sektörünün uluslararası karar alıcıları Ankara'da!

EIF – 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı 24-25 Kasım 2014 tarihlerinde ATO Congresium’da dünyanın önde gelen enerji sektörü karar alıcılarını, uzmanlarını, özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

Enerjide Norveç’te gelir köye Türkiye’de Ankara’ya!

Enerji sektöründe Norveç’te gelir köye Türkiye’de Ankara’ya veriliyor. Norveç’te enerji yatırımlarında belediye ile şirket arasında pazarlık yürütülüp gelir paylaşılırken Ankara’da da gelen geliri bakanlık alıyor.

Enerji sektörü All Energy Turkey 2014 Kongre ve Fuarı’nda buluştu!

All Energy Turkey 2014 Kongre ve Fuarı 24-25 Eylül 2014 tarihlerinde Gürcistan Enerji Bakan Yardımcısı Ilia Eloshvili ve Borsa İstanbul’un CEO’su İbrahim TURHAN’ın katılımıyla gerçekleşti.

Enerji maliyetleri yüzde 50'lere varan oranlarda azaltılabiliyor!

Enerji verimliliği konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından Dr. Robin Kent’in katıldığı Plastik Sanayinde Enerji Verimliliği Semineri, PAGDER’in organizasyonu ile Beşiktaş CVK Park Bosphorus Otel’de yapıldı.

Enerji sektörü profesyonellerinden AA Enerji Terminaline övgü!

AA'nın yeni hizmeti Enerji Terminali, enerji piyasası profesyonellerine tanıtıldı. Limak Enerji Grubu Üst Yöneticisi Ergüven: "AA Enerji Terminali Türkiye'deki çok büyük bir boşluğu dolduracak" dedi.

Taner Yıldız: Enerjide arz sıkıntımız yok!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kütahya 1. Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde iş adamları ile bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada bu yıl yaşanan kuraklığa rağmen enerji arzı ile alakalı bir sıkıntının olmadığını ifade etti

Enerjiye uluslararası yatırımcı ilgisi!

Elektrik, gaz ve de su sektörüne 5 yılda 11 milyar 575 milyon dolar uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi oldu. Enerjiye de uluslararası yatırımcı ilgisi arttı.

Limak yeniden konut sektörüne giriyor!

Enerji, inşaat, çimento, gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Limak Holding yeniden konut sektörüne giriyor.

Doğanlar Yatırım Holding inşaat sektörüne odaklanacak!

Doğanlar Yatırım Holding, Doğtaş ve Kelebek markalarıyla öne çıkıyor. Firma 2018 yılında inşaat ve enerji sektörüne odaklanacak.

Türkerler Holding'ten enerji sektörüne 2.9 milyar dolar yatırım!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, '' Enerji sektörüne bugüne kadar 750 milyon dolar yatırdık. 3 yılda 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız.''dedi.

BDDK'dan enerji sektörüne yeni sözleşme!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu enerji sektörüne yönelik kredilere ilişkin yıl sonuna kadar uygulanacak hükümleri belirledi.Söz konusu maddeye göre, bankalarca enerji sektörü için kullandırılan ve ikinci grupta sınıflandırılan kredi ile diğer alacaklar, iki defayla sınırlı olmak üzere yeni

Piyap İnşaat, enerji sektörüne girdi!

Türkiye'de prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonerme fabrikalar inşa eden Piyap İnşaat, enerji sektörüne girdi. Yeni şirketi Piyap Enerji ile güneş enerjisi sistemlerinin uygulanmasında faaliyet gösterecek.

Güler Sabancı enerji sektörünü değerlendirdi!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Enerjisa ile faaliyet gösterdikleri enerji sektörünü değerlendirdi. Sabancı, “Güneş enerjisi önemli. Bu potansiyelin gelecekte ekonomiye kazandırılacağını inanıyorum” dedi.

Konut sektörünün hareketliliği mobilya sektörüne de yansıdı!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı mobilya sektörünü değerlendirdi…Konut sektörünün hareketli dönemi, ihtiyaç gereği mobilya sektörüne de değdi.

Seren Serengil ve annesi inşaat sektörüne giriyor!

SEREN Serengil, annesi Nevin Serengil ile birlikte , inşaat sektörüne giriyor. Anne kız, Çatalca bölgesinde sahip oldukları arazi üzerinde villalardan oluşan bir site yapmanın hazırlığında..

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne son uyarı yapıldı!

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne turizm sezonu öncesi son uyarılar yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel, huzur ve düzeni tesis edeceklerini söyledi.

Demirkaya İnşaat fayans sektörüne girdi!

Demirkaya İnşaat, granit-seramik cam fayansı sektörüne girdi. Bugüne kadar yüzlerce kişiyi konut sahibi yapan Demirkaya İnşaat, genellikle Akdeniz Bölgesı'nde bilinen cam fayansını Ege Bölgesi'ne getirdi.

Emlak Konut GYO gayrimenkul ve konut sektörüne bakış raporu açıklandı!

Konut ihtiyacı orta ve orta alt segmentte yoğun şekilde sürüyor, orta üst ve lüks segmentte ise talep yavaşladı. Emlak Konut GYO gayrimenkul ve konut sektörüne bakış raporu açıklandı.

Hakmar inşaat sektörüne girdi!

23 süpermarketi ve 310 discount şubesiyle gıda perakende pazarının önemli oyuncularından biri olan Hakmar Şirketler Grubu, inşaat sektörüne giriyor. Pendik'te 100 milyon TL'lik yatırımla 600 konutluk bir projeye başladı.

Batıçim enerji sektörüne yöneldi!

Batıçim son dönemlerin popüler sektörü olan enerjiye yöneldi. 2007 yılında kendi ihtiyaçlarını karşılamak için sektöre adım atan Batıçim, 2015 yılında alternetif enerji kaynaklarıyla 300 megawatt enerji üretme hedefi koydu.

enerji sektörü ne durumda Haberi

enerji sektörü ne durumda

Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği'nin (EBES) 15. Konferansı'na katılan ekonomistlere göre; petrol fiyatlarındaki düşüş ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) olası müdahalesi dünya ekonomisini olumlu etkiler ancak enerji sektöründe iflaslar yaşanabilir.


EBES tarafından yapılan açıklamaya göre, uluslararası bilimsel-akademik kuruluş EBES'in 15. Konferansı 8-10 Ocak 2015 tarihlerinde Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapıldı. Lizbon Üniversitesi ISCTE-IUL Enstitüsü'nün ev sahipliğinde yapılan konferansa İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) de destek verdi.


51 ülkeden 600 civarında akademisyen, uzman, bankacı ve bürokratın katıldığı konferansta teorik konular yanında dünya ekonomisindeki son gelişmeler de konuşuldu. Tartışmaların ana teması ise son zamanlarda hızla düşüşe geçen petrol fiyatları ile Avrupa ekonomisindeki son gelişmeler oldu.


EBES'in kurucuları Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Yrd. Doç. Dr. Ender Demir ve Dr. Hakan Danış'ın verdiği bilgilere göre; konferansta...