04 / 05 / 2024

Enerji sektörü yatırımları

Enerji sektörü yatırımları

Türkiye’nin mevcut 55 GW’lik kapasitesini 2023 yılına kadar iki katına çıkarması için yeni güç üretimi alanında yılda 10 milyar dolarlık yatırım yapması gerekiyor. Türkiye’de enerji sektörünün yatırım ihtiyacı 120-130 milyar doları aşacak!

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Borsada rallide hangi sektör öne çıkacak?

2024'te yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında ekonomik konjektörün birbirinden farklı olacağı kaydediliyor. Buna göre, borsada hangi sektörler kazandıracak. Borsa Filozofu @borsafilozofu X üzerinden enerji sektörü dedi. Peki yorumlar nasıl? 

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

Enerji Tarlası Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Enerji Tarlası Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kainat Holding A.Ş. tarafından kuruldu.

Ekol Anadolu Gayrimenkul Geliştirme Enerji Proje Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ekol Anadolu Gayrimenkul Geliştirme Enerji Proje Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Kiler, Nahit Kiler ve Vahit Kiler ortaklığında kuruldu.

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş’ta Hasan Çınar, Murat Doğan, Cansel Nurat Aksoy, Mehmet Reha Pamir ve Kayahan Karadaş ortaklığında kuruldu.

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'da Murat Doğan, Cansel Nuray Aksoy ve Mehmet Reha ortaklığında kuruldu.

Er Kaan Gayrimenkul İnşaat Tarım Ve Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Er Kaan Gayrimenkul İnşaat Tarım Ve Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de Erkan Ersoy ve Harun Demir Kaan ortaklığında kuruldu.

Alba Akaryakıt Enerji Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Alba Akaryakıt Enerji Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi bugün Fatih'te Adnan Albayrak tarafından kuruldu.

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Enerji sektörü yatırımları Haberi

Enerji sektörü yatırımları


Türkiye’nin mevcut 55 GW’lik kapasitesini 2023 yılına kadar iki katına çıkarması için yeni güç üretimi alanında yılda 10 milyar dolarlık yatırım yapması gerekiyor. Yine Türkiye’de enerji sektörünün 2023 yılına kadar ki toplam yatırım ihtiyacının 120- 130 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor. 


Yenilenebilir enerji alanında özellikle rüzgar, güneş ve hidroelektrik sektörlerinde gelecek yıllarda büyük yatırımlar bekleniyor. Türkiye’de 40 bin MW’lik rüzgar enerjisi kapasitesinin 11 bin MW’lik kısmına lisans verildi. Enerji ihtiyacının yüzde 90’ını yurt dışından alınan fosil yakıtlarla sağlayan Türkiye’de, hızlı ekonomik gelişme ve kişi başına düşen milli gelirin artması sonucu enerji ihtiyacının yıllık yüzde 6.3 yükselmesi bekleniyor. Bu büyüme tahminleri General Electric ve Siemens gibi uluslararası yatırımcıları da Türkiye’ye çekiyor. Türkiye’nin mevcut 55 GW’lik kapasitesini 2023’e kadar iki katına çıkarması...