08 / 05 / 2024

enerji sektöründe yerli yatırımcılar mı olacak

enerji sektöründe yerli yatırımcılar mı olacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji sektöründe yatırımların önünü açmak istediklerini ve bu kapsamda kamudan lisans alarak lisansların üzerine yatan çantacılara göz açtırmayacaklarını vurguladı...

İnşaat ve altyapı sektöründe kadın oranı yüzde 16'da kaldı!

İstatistiklere göre, inşaat ve altyapı sektöründe kadın oranının yüzde 16'da kaldığını anımsatan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, enerji sektöründeki kadın oranının ise yüzde 19 olduğunu anlattı.

Çimento sektöründe 19 bin kişi çalışıyor!

Yüzde 76’sı yerli, yüzde 24’ü yabancı sermayeli yatırımcılardan oluşan çimento sektöründe 2018 verilerine göre yaklaşık 19 bin kişi çalışıyor. Sektör, doğrudan istihdam ve 614 milyon dolar ihracat gelirleriyle GSMH’de önemli bir paya sahip…

İnşaat ve enerji sektöründe kredi krizi!

Bankalar ve şirketler inşaat ve enerji sektöründe 20 milyar dolara yakın sorunlu kredinin yeniden yapılandırılmasında ilerleme kaydetmekte zorlanıyor.

İnşaat sektörüne yerli ürün dopingi!

Yerli bir firmanın üreterek dünya piyasasına sunduğu püskürtmeli saten macun ‘Spraygips’ inşaat sektöründe de adeta bir devrim olarak nitelendiriliyor. 

İnşaat sektöründe yerli ürün vurgusu!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı Erdal, konut sektöründe millileşme ve yerli üretim olgusuna dikkat çekti...

İlhan Erdal'dan inşaat sektöründe yerli ürün vurgusu! 

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal; konut sektöründe millileşme ve yerli üretim olgusuna dikkat çekti...

İnşaat sektöründe yerli ürün fırsatçılığı!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 40 No’lu Genel İnşaat Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Nurettin Akbay, sektör temsilcilerinin yerli ürünlerdeki fiyat artışını düşürmediğini, durumu fırsata çevirdiklerini anlattı.

İnşaat sektöründe yerli üretimin önü açılmalı!

İnşaat sektörünün ivme kazanması için dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğinin altını çizen Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, yerli üretimin önünün açılması gerektiğini söyledi..

Gürsel Baran'dan inşaat sektöründe yerli malı kullanalım çağrısı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, inşaat sektörüne seslenerek özellikle tesisat inşaat malzemesi olarak yerli ürünleri tercih etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

EMSİAD'dan inşaat sektöründe yerli malzeme teşviki!

EMSİAD, Yerli Marka Kullanımı ile Tam Kapasiteli Sanayi Tesisleri Projesi için çalışmalara başladı. Proje ile Türkiye inşaat sektöründe yerli marka üretimli malzemelerin kullanımını teşvik edilecek.

Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi başlıyor!

Hefe Enerji, Kıvanç Group ve Etien sponsorluğunda gerçekleştirilecek kongrede, elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği alanın farklı öncelikleri yerli ve yabancı uzmanların katılımında değerlendirilecek.

Bodrum gayrimenkul sektöründe atağa geçti!

Turizmden sonra konutta atak yaptı Yerli ve yabancı turistin gözdesi Bodrum, gayrimenkul sektöründe de gelişiyor, İstanbul'a alternatif arayan inşaat firmaları bölgeye yöneldi.

Kale Mantolama yalıtım sektöründe tasarruf ve konfor sağlıyor!

Isıtma ve soğutma amacıyla kullanıldığı yapılarda yarı yarıya enerji tasarrufu sağlayan ‘Kale Mantolama’, kaliteli ürün ve uygulamalarıyla yalıtım sektöründe fark yaratıyor.

enerji sektöründe yerli yatırımcılar mı olacak Haberi

enerji sektöründe yerli yatırımcılar mı olacak

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji yatırımlarının önünü açmak istediklerini söyledi ve ekledi: Kamudan lisans alıp bunların üzerine yatan çantacılara göz açtırmayacağız.


ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji sektöründe yatırımların önünü açmak istediklerini ve bu kapsamda kamudan lisans alarak lisansların üzerine yatan çantacılara göz açtırmayacaklarını vurguladı. Geçen yıl TBMM’den geçerek yasalaşan 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun geçici 9. maddesinde elektrik üretim lisansı alan şirketlere gerekli izinleri alarak EPDK’ya sunması ve yatırımlara başlanması için 6 aylık süre verilmişti. 2 Mayıs 2014’te dolan sürenin ardından, Kurum, projeleri inceledi, yıllık 5 milyar $ yatırım gerçekleştiren sektörde çantacı avına başladı. 


130 ŞİRKETİN EVRAKI GELMEDİ


Başkan Yılmaz, enerji sektöründe yatırımların önünü açmak istediklerini ve bu kapsamda lisansların üzerine yatan çantacılara göz açtırmayacaklarını vurguladı. Yılmaz, “Çalışmalarımız...