19 / 07 / 2024

enerji sunumu taner yıldız

enerji sunumu taner yıldız

Türkiye’de elektrik talebinin yaşam aktiviteleriyle ilgili olduğunun altını çizen Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Bakanlar Kurulu’ndaki enerji sunumunda, "Hayat tarzı bireyselleştikçe elektrik tüketimi artmaktadır." diye konuştu.

Doğalgaz ve elektriğe Ağustosta zam yok!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, döviz kurundaki artışın maliyetleri yükseltmesine rağmen, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağını söyledi.

Türk Akımı koordinatları belirlendi!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türk Akımı için gerekli coğrafi koordinatların geçtiğimiz hafta Gazprom tarafından Türkiye'ye verildiğini söyledi.

'Akkuyu nükleer santral projesi iptal edilemez'

Enerji Bakanı Taner Yıldız, tartışma konusu olan Akkuyu nükleer santral anlaşmasının iptal edilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, “O artık uluslararası anlaşmayla yapılmış bir devlet politikasıdır” dedi.

Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi?

Enerji Bakanı Taner Yıldız özel bir televizyon programında enerjiye ve ekonomiye dair çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;

Akkuyu ve Sinop Nükleer Santralları'na Ortadoğu'dan yatırımcı bekleniyor!

Rus ve Japon yatırımcıların ortak olduğu Akkuyu ve Sinop Nükleer Santralları'na Ortadoğu'dan yoğun ilgi geliyor.Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Körfez Bölgesi'nden yatırımcılarla ortaklık için görüşmeler var" diye konuştu.

Türkiye'nin enerji santrallerine yabancı yatırımcı ilgisi!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Sinop'a yapılacak nükleer santralle ilgili yabancı yatırımcıların sıraya girdiğini açıkladı. EÜAŞ'ın santralde % 35 payı olduğunu belirten Yıldız, "Japonlar bizimle çalışmak istiyor ama Ortadoğu'dan da talepler geliyor" dedi

TANAP Projesi'ne ortaklık için başvuran firmalar değerlendirilecek!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Azeri gazını dünyaya taşıyacak olan TANAP Projesi'ne ortaklık için başvuran firmalarla görüşeceklerini söyledi.

TANAP'ta ortaklık görüşmeleri başlıyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, TANAP Projesi'ne ortaklık için yabancı 1-2 şirket ile görüşeceklerini ancak şirketler halka açık oldukları için isimlerini bu aşamada açıklayamayacaklarını söyledi.

TANAP projesinde imza atıldı!

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarına ulaştıracak olan TANAP projesinde imzalar atıldı. Enerji Bakanı Taner Yıldız konuşmasının satır başları;

Doğalgazda yüzde 10.25 Elena indirimi!

Rusya ile aylardır süren doğalgaz fiyat pazarlığı nihayet sonlandı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rus enerji şirketi Gazprom’dan yüzde 10.25’lik indirim sağlandığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kaynaşlı'da enerji hatları yer altına iniyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın ilçeyi ziyareti sırasında sunulan enerji hatları TEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mükremin Çepni ile eskiyen enerji hatları değiştirilmesi ve yer altına alınması ile ilgili görüşmeler sonuç verdi.

Türk Akımı doğalgaz sevkiyatı 2016'da başlayacak!

Enerji Bakanı Taner Yıldız Türk Akımı üzerinden Türkiye'ye ilk doğalgaz sevkiyatının Aralık 2016'da başlamasının planlandığını söyledi. Yıldız 'Türk Akımı' projesinin muhtemel rotası üzerinde 4 saatlik bir helikopter turu ile teknik incelemelerde bulundu

Doğalgaz tüketiminde rekor kırıldı!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, bu hafta Salı günü doğalgaz tüketiminin 213 milyon metreküp ile rekor seviyeye ulaştığını kaydederken, yetkililer kamu santrallerinde ikincil yakıta geçildiğini bildirdi.

enerji sunumu taner yıldız Haberi

enerji sunumu taner yıldız

Yıldız’ın verdiği bilgiye göre, Ramazan ayında ilk sahura kalkılan gece büyük artış göstererek 3500 MW’a ulaşan elektrik tüketimi akşam yemeğinde ise azalarak 750 MW’a düşüyor. Yıldız’a göre akşamları insanların sofralarda toplanması bireysel elektrik tüketimini azaltıyor. Yıldız, “Hayat tarzı bireyselleştikçe elektrik tüketimi artmaktadır. 2002 yılında bir hanede 3,95 kişi yaşarken, bu rakam 2012’de 3,81’e inmiştir. Özellikle batı bölgelerde insanların tek kişilik evlere çıkması, kişi başı gelir artış hızından daha hızlı elektrik tüketim artışına neden olmaktadır” bilgisini de verdi.


2023’E 122 MİLYARLIK YATIRIM


Elektrik arz güvenliğinin sürdürülebilmesi için 2023 yılına kadar yaklaşık 122 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğunu belirten Yıldız, elektrik ve doğalgaza ilişkin şu ilginç istatistikleri de aktardı:


-Geçen yıl 240 milyar kWh elektrik üreten Türkiye, 5.83 milyar kWh elektrik ithal ederken, 2.95...