15 / 05 / 2024

enerji tasarrufu yapılıyor mu

enerji tasarrufu yapılıyor mu

Dağıtımcıdan, enerji tasarrufu teşvikine destek geldi. ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, "Enerji verimliliği, birinci öncelikli konularımız arasında, buna yönelik tüm fikirleri ve projeleri destekliyoruz" dedi.

Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre; 2011'den bu yana 1 milyon yapı için Enerji Kimlik Belgesi alındı. Peki Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Bumerang Kartal’ın dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor!

Anadolu Yakası’nın yükselen değeri Kartal'ın merkezi lokasyonunda yer alan Bumerang Kartal projesinde dış cephe yapımına başlandı. Projenin dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor. 

Nivo’nun çevre dostu binaları yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor!

Nivo projeleri çevre dostu projeleriyle yatırımcılarına kazandırıyor. İstanbul'un merkezi konumlarında yükselen Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projeleri yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor.  

Isı yalıtımlı binalar yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyor!

Isı yalıtımı sağlayan yapı malzemeleriyle inşa edilen binalar, enerji tasarrufu sağlıyor! Ortalama 100 metrekarelik evde yaşayan bir aile, doğayı korumanın yanı sıra, mevsimlere de bağlı olarak yılda 3.000 TL’ye varan tasarruf sağlıyor.

Çatılar yüzde 26 enerji tasarrufu sağlıyor!

Enerji tasarrufunda yüzde 26 oranında avantaj sağlayan çatı tasarımları, romatizmadan solunum yolu ve deri hastalıklarına, pek çok sağlık sorununun aşılmasını sağlıyor.

Braas Divoroll Clima Plus 2S enerji tasarrufu sağlıyor!

Braas Çatı Sistemleri’nin yeni ürünü Divoroll Clima Plus 2S, enerji tasarrufu sağlıyor. Divoroll Clima Plus 2S, yeni yapılan çatıların yanı sıra, enerji verimliliği artırılmak istenen çatı yenileme işlerinde de önemli bir çözüm olarak öne çıkıyor.

İzocam Camyünü Çatı Şiltesi enerji tasarrufu sağlıyor!

Çatıları yenileme zamanı geldi, tadilatlar başladı. İzocam Camyünü Şiltesi ve Rulopanla çatılar daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.

DuPont su yalıtım örtüleri ile enerji tasarrufu sağlıyor!

Sürdürülebilir inşaatı desteklemek için yeni bilim temelli çözümler geliştiren DuPont, nefes alan su yalıtım örtüleri DuPont Tyvek ile bina ömrü boyunca yüksek enerji tasarrufu ve dış etkenlere karşı koruma sağlıyor.

Küçükçekmece Belediyesi binası enerji tasarrufu sağlıyor!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olan Küçükçekmece Belediyesi binasının enerji tasarrufu konusunda ilklere imza attığını söyledi.

Küçükçekmece Belediye binası enerji tasarrufu sağlıyor!

Küçükçekmece belediye binası Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyor. Doğa dostu yeşil binayı diğer binalardan ayıran en önemli özelliği ise birçok konuda enerji tasarrufu sağlaması.

Arifiye'de parklar yapılıyor!

Sakarya Arifiye'de parklar yapılıyor. Arifiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ocak ayında güneşin yüzünü gösterdiği güzel günleri fırsat bilerek çalışmalarını da biraz hızandırdı.

Manzara Adalar ödemeleri nasıl yapılıyor?

Manzara Adalar'da 975 adet olmak üzere 1+0, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire tipleri bulunuyor. Daire fiyatlarının 267 bin 700 TL'den başladığı Manzara Adalar ödemeleri nasıl yapılıyor?

Daikin VRV ile Maslakno 1 yüzde 40 daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor!

Maslak’ta yükselen Maslakno/1 ofis projesinde, konfordan taviz vermeden yüksek verim ve enerji tasarrufu sağlayan Daikin VRV çözümleri tercih edildi. Maslakno/1 sakinleri, Daikin VRV sistemi ile ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını birbirlerinden bağımsız olar

enerji tasarrufu yapılıyor mu Haberi

enerji tasarrufu yapılıyor mu

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, enerji verimliliğinin ELDER'in de birinci öncelikli konuları arasında yer aldığını ve buna yönelik tüm fikir ve projeleri desteklediğini bildirdi. 


Özdemir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in cari açığın en önemli nedenlerinden olan enerjide tüketimi tasarruf yoluyla azaltmak için enerji verimliliği yüksek olan beyaz eşyalara Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) avantajı, binalarına yalıtım yaptıracaklar için de bu ürünlere yönelik taksit kolaylığı sağlanacağı yönündeki açıklamasını değerlendirdi. 


"En büyük tasarruf ulaşım maliyetlerinde olacak"


Özellikle sanayide enerjinin verimli kullanımının çok daha büyük tasarruf imkanları sağlayacağına dikkati çeken Özdemir, "Burada sadece elektrik değil benzinden doğalgaza tüm enerji kalemlerinden bahsetmeliyiz. En büyük tasarruf ise ulaşım maliyetlerinde ortaya çıkacaktır. Bu nedenle elektrikli araçların kullanılmasını kolaylaştırıcı teşvikleri de gündeme almak uygun olur" ifadelerini...