28 / 04 / 2024

İzocam Camyünü Çatı Şiltesi enerji tasarrufu sağlıyor!

İzocam Camyünü Çatı Şiltesi enerji tasarrufu sağlıyor!

Çatıları yenileme zamanı geldi, tadilatlar başladı. İzocam Camyünü Şiltesi ve Rulopanla çatılar daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.



Çatıları yenileme zamanı geldi, tadilatlar başladı. İzocam Camyünü Şiltesi ve Rulopanla çatılar daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.


Çatıların yenilenme dönemlerinde hem ısıl konfor hem de yangın güvenliği sağlayabilecek ürün seçilmesi büyük önem taşıyor. Yönetmelikte belirtilen kalınlıklara uymak da dikkat edilmesi gerekenlerin başında geliyor. Isı kayıp ve kazançlarının önemli bir kısmı çatılardan kaynaklandığı için yönetmeliklerde belirtilen kalınlıkların altında kalmamak kaydıyla, doğru yalıtım malzemesi seçilerek çatı yalıtımının yapılması gerekiyor.


TS-825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları Standartına göre farklı iklim bölgeleri dikkate alınarak belirtilen yalıtım kalınlıklarına çatılarda da uyulması %50’ye yakın enerji tasarrufu sağlıyor. Çatılarda kullanılan Camyünü Çatı Şiltesi sayesinde iç ortam sıcaklığı istenen derecede, uzun süre korunabiliyor. Ortamı kış aylarında sıcak tutmak, yaz aylarında ise ortamın serinliğini muhafaza etmek camyünü çatı şilteleri ile mümkün oluyor.


Yalıtım malzemesinin daha kalın kullanılması, diğer maliyetleri artırmadan tasarrufun orantılı bir şekilde artırılmasını sağlar. Bu nedenle kalın uygulanan camyünü ürünleri Rulopan ve Çatı Şiltesi fatura giderlerinde önemli miktarda düşüş sağlayarak aile ve ülke ekonomisine de katkıda bulunuyor.  


Isı iletkenlik değerlerine göre üç ayrı özellikte üretilen İzocam Camyünü Çatı Şiltesi; kullanılmayan çatı aralarında döşeme üzerinde, kullanılan çatı aralarında mertek aralarında, üzerine yük gelmeyen yatay uygulamalarda, metal ve sandviç çatılarda kullanılıyor.


Şilteler, kullanılmayan çatı arası ısı yalıtımında, döşemeye serilerek uygulanıyor. Camyünü Çatı Şiltesi hafif olduğu için çatıya kolaylıkla çıkartılıyor ve kolaylıkla kesilerek uygulanabiliyor.  Uygulama sırasında yırtılmayan ve fire vermeyen Camyünü Çatı Şiltesi, her türlü çatıya kolaylıkla uyum sağlıyor. 


Çatı yalıtımı yaptırmak düşünüldüğü kadar zor bir iş değil. Örneğin oldukça hafif malzeme ile üretilen çatı arasına serilen camyünü ürünlerinden olan Rulopan çatıya kolayca taşınıp kesilebiliyor. Her türlü ahşap ve metal çatıda da kullanılabildiği için uygulanmama riski ortadan kalıyor. Uygulama sırasında ziyan olmuyor. Her iki yüzeynin camtülüyle kaplı olması, mükemmel elyaf yapısı ve elastik olması nedeni ile boşluklara rahatlıkla yerleştiriliyor ve beraberinde kullanım kolaylığı getirerek uzun yıllar özelliğini kaybetmeden kullanım imkânı sunuyor. Isınan havanın dışarı kaçmasını mükemmel şekilde önleyen bu ürün, ısı yalıtımının yanı sıra çatıda yangın güvenliği ve ses yalıtımı da sağlıyor.


Kışın yoğuşma riskinin ortadan kaldırılması, yazın da güneş tarafından çatı arasında aşırı ısınan havanın tahliyesi bakımından yalıtımın üst kısmının havalandırılmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Ayrıca şiltelerin üzerinin naylon veya benzeri örtülerle kaplanmaması da dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Alüminyum folyo kaplı şilteler, folyolu yüz daima sıcak tarafta (yani alt tarafta) kalacak şekilde seriliyor. Uygulama sonrasında ise malzeme üzerine yük konulmaması ve üzerinde yürünmemesi uyulacak şartlar arasında bulunuyor. Gerektiği durumlarda yerden yükseltilerek uygun kalaslar ile yürüme yolu yapılması ve buradan yürünmesi çatı şiltelerinin daha uzun ömürlü olmasını da sağlayan diğer detaylar arasında.


İzocam Camyünü Çatı Şiltesi veya Rulopan ile kaplanan çatılar kışın ısı kayıplarını yazın ise ısı kazançlarını azaltalarak yakıt sarfiyatını önemli ölçüde azaltıyor ve iç ortam konfor şartlarını da önemli ölçüde iyileştirmiş oluyor.



Geri Dön