06 / 05 / 2024

Enerji Tasarrufunda Cam Faktörü semineri katılımcıları

Enerji Tasarrufunda Cam Faktörü semineri katılımcıları

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu ve Cam Merkezi'nin desteği, Cam ve Cam Ürünleri Meslek Komitesi işbirliğiyle "Enerji Tasarrufunda Cam Faktörü" semineri düzenlendi.

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Avrupa ülkeleri yaşanacak olası enerji krizine karşı hazırlıklarına devam ediyor. Yunanistan’da bu kapsamda Parlamento binasının ışıklandırılmasında kısıtlamaya gitti.

ÇEDBİK Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri 28 Ekim'de!

ÇEDBİK, seminer etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Dernek 28 Ekim'de Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri düzenliyor.

İşte enerji tasarrufunda doğru bilinen 10 yanlış!

ETADER, 10 milyon hanenin yüzde 72’sinin kombisini yanlış kullanması nedeniyle fazla doğalgaz tükettiğini belirtti. Dernek, enerji tasarrufunda doğru bilinen yanlışları 10 maddede sıraladı.

Beton molozlar dönüşümle değerlendi!

ABD'de evlerin çatılarını örten enerji üretici cam kiremitlerle gelecek için umut veriyor. Almanya'da ise beton molozları geri dönüştüren bilim insanları, hem inşaat şirketlerini hem de çevrecileri sevindirdi...

Cam binalar enerji tüketimini artırıyor!

Kısa sürede uygulanması ve estetik duruşuyla tercih edilen cam binalar statü sembolü haline geldi. TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Köse cam binalar için, cephelerin ısı kaybına yol açtığını ve maliyetleri artırdığını söyledi.

Çatılar yüzde 26 enerji tasarrufu sağlıyor!

Enerji tasarrufunda yüzde 26 oranında avantaj sağlayan çatı tasarımları, romatizmadan solunum yolu ve deri hastalıklarına, pek çok sağlık sorununun aşılmasını sağlıyor.

Son 10 yılda doğalgaz kullanımı yüzde 43 azaldı!

Kış bitti ve İstanbul’da baharın simgesi erguvanlar açtı. İGDAŞ, kışın ardından enerji tasarrufunda İstanbulluların karnesini açıkladı.2006’dan bu yana sayaç başına doğalgaz kullanımı yaklaşık yüzde 43 oranında azaldı.

ENER-G Sistemleri ile enerji tasarrufunda yeni devir!

ENER-G, yatırım ve işletmelerin hem elektrik hem de iklimlendirme sistemlerindeki enerji tasarrufunda yepyeni bir devir başlatıyor. ENER-G’nin Türkiye’deki tek yetkili temsilciliği ve çözüm ortaklığını PNQ Teknoloji Sistemleri yapıyor. 

Şişecam, İstanbul Cam 2016 Fuarı’na katıldı!

Şişecam Düzcam, ‘İstanbul Cam 2016 Fuarı’nda Isıcam’ın yenilenen marka mimarisini sektör profesyonellerine tanıtırken, enerji tasarrufu, güvenlik, gürültü kontrolü ve dekorasyonda şeffaflık sunan yenilikçi ve özel çözümleriyle büyük ilgi gördü.

Emrullah Eruslu: Enerji tasarrufunda aslan payı yalıtımda!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle enerji verimliliği ve enerji tasarrufuna dikkat çekti. Eruslu, doğru malzemeyle doğru uygulanan ısı yalıtımının enerji tasarrufuna büyük katkısı olduğunu belirtti.

Gaziosmanpaşa’da Enerji Tasarrufu Semineri düzenlenecek!

‘Enerji Tasarrufunda Çevre Dostu Çözümler: Cephelerde Isı Yalıtımı ve Yangın Güvenliği’ semineri 21 Ekim 2015 Çarşamba saat 09.30’da Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda başlayacak.

ETADER enerji tasarrufunda 1.5 puanlık vergi indirimini değerlendirdi!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), enerji tasarrufunu artırmak amacıyla “A+ tasarruflu” ürünlere getirilen 1.5 puanlık vergi indirimini değerlendiriyor.

İşte ısı ve enerji tasarrufunda doğru bilinen yanlışlar!

Enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmayı amaçlayan ve kamu yararına etkinlik gösteren ETADER, pahalı ve az olan enerji kaynaklarımızdan ihtiyacımız kadarını tüketmenin milli ekonomiye ve çevre korunmasına da katkı sağlayacağının altını çiziyor.

Enerji Tasarrufunda Cam Faktörü semineri katılımcıları Haberi

Enerji Tasarrufunda Cam Faktörü semineri katılımcıları


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu ve Cam Merkezi'nin desteği, Cam ve Cam Ürünleri Meslek Komitesi işbirliğiyle "Enerji Tasarrufunda Cam Faktörü" semineri düzenlendi. Seminerin açılışında konuşan 32. Cam ve Cam Ürünleri Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Gülfem Yorgancılar Perçin, Türkiye'nin enerji ithalatını azaltmak için enerji tasarrufunda camın önemini gündeme getirdi. Türkiye'nin enerji ithalatının Yunanistan'ın ekonomisine eş değer olduğunu dile getiren Perçin, "Son 5 yılda Türkiye'nin enerji ithalatı için yaptığı harcama 238.5 milyar dolar. Bu tutar yaklaşık olarak 240 milyarlık Yunanistan ekonomisine yaklaşıyor" dedi. 

Enerji giderlerinden tasarruf edilmesi ile enerji ithalatının azaltılmasına fayda sağlanacağını belirten Perçin, "Yalıtım denildiğinde ilk olarak dış mantolama, çatı izolasyonu ve dış doğrama geliyor. Cam yalıtımı en sonda kalan bir ürün halinde...