10 / 05 / 2024

Enerji tasarrufunun gizli kahramanı yalıtım

Enerji tasarrufunun gizli kahramanı yalıtım

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı maliyetlerin yanında enerjide sürdürülebilirliği de tehdit ederken, EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, ülkemizde enerji verimliliği için en önemli argümanın temelden çatıya yalıtım olduğunu vurguladı.

HD filtreli ve enerji tasarruflu Samsung AR35 silver split klimada süper fiyat!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Samsung, adından çok söz ettirecek bir klima üretti. Enerji tasarrufunun, hd filtre ve iyi uyku modunun bulunduğu AR35 silver split klima görücüye çıktı.

EPDK'dan gizli zam açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son zamanların gündem konuları arasında yer alan elektrik faturalarındaki gizli zamla ilgili yaptığı açıklamada, kurum tarafından belirlenen oranların dışında bir artış veya gizli zammın söz konusu olmadığını belirtti.

Yapı Kredi'den konutlardaki yeşil dönüşüme destek!

Yapı Kredi Bankası, binalarda enerji tasarrufunun bilincini artırmak için Doğa Dostu Mortgage ürününü hizmete sundu.

Altensis'ten kentsel dönüşüme yeşil güç önerisi!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, dönüşümün yeşil bina standartlarına uygun yapılması halinde, senede 3 milyar dolarlık enerji tasarrufunun mümkün olduğunu belirterek, “Dönüşüm yatırımlarının hızlı amorti edilmesinin yolu yeşil binalardan geçiyor” dedi.

Ticari binalar ve AVM'lerde yüzde 15 enerji tasarrufu hedefleniyor!

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Bıyık, ticari binalar ve AVM'lerde yüzde 15'e varan oranda enerji tasarrufunun hedeflendiği bir proje geliştirdi.

Nazım Yavuz: Türkiye'nin aradığı enerji çatılarda gizli!

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, güneş enerjili çatıların yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Yavuz, Türkiye’nin enerji darboğazını yenilenebilir enerji alternatifleriyle aşabileceğini ifade etti.

Doğru iklimlendirme enerji tasarrufunun en önemli konusu!

Isıtma-soğutma sektörünün öncü firması Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yaptığı açıklamada azalan enerji kaynaklarına dikkati çekti.

Binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu mümkün!

Mersin'de düzenlenen "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminerde, binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufunun mümkün olabileceği vurgulandı. İşte açıklamalar...

Taner Yıldız: Elektriğe gizli ya da açık zam yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik fiyatlarına gizli veya açık bir zammın söz konusu olmadığını bildirdi. Bakan Yıldız, elektrik faturalarının yüksek geldiği yönündeki iddiaları yanıtladı..

'Elektriğe gizli veya açık bir zam söz konusu değil'

Elektrik faturalarının yüksek geldiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, elektrik fiyatlarına gizli veya açık bir zammın söz konusu olmadığını bildirdi.

Elektrikte gizli zam mı var?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, vatandaşların "gizli zam mı yapılıyor" yönündeki eleştirilerine açıklık getirdi. Yıldız, "Ne açığı ne gizlisi böyle bir zam söz konusu olmaz, olamaz.

Elektrikte ne açık ne gizli zam söz konusu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik fiyatlarında bir değişiklik yapılmadığını belirterek, "Elektrikte ne açık ne gizli bir zam söz konusu. Türkiye'deki elektrik tarifeleri 2015 yılında da ulusal tarife ile götürülmektedir" dedi.

İbrahim Tuza: Çevreci ürünlerle geleceğe yatırım yapıyoruz!

Enerji Verimliliği Haftası'nda enerji tasarrufunun, ithalatta bağımlı bir ülke olan Türkiye'nin önemini belirten Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar için fırsat olduğunu söyledi.

Enerji tasarrufunun gizli kahramanı yalıtım Haberi

Enerji tasarrufunun gizli kahramanı yalıtım

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı maliyetlerin yanında enerjide sürdürülebilirliği de tehdit ederken, EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, ülkemizde enerji verimliliği için en önemli argümanın temelden çatıya yalıtım olduğunu vurguladı.


Ülkemizde enerji verimliliği konusundaki duyarlılık her geçen gün artarken hükümetin ekonomi eylem planında yer alan yalıtım seferberliği konusunda açıklama yapan EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir Türkiye’nin enerjide uzun vadede tasarruf yapabilmesi için temelden çatıya yalıtımın Enerji verimliliğinin dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını ifade eden Özdemir, ülke olarak konunun değerlendirmesinde geç kalındığını fakat doğru adımlar atıldığında kısa sürede büyük mesafe alınabileceğini  söyledi. Hükümetin yeni ekonomik pakette yer verdiği Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Eylem Planı’nda mevcut binalarda ısı yalıtımı yaptıracaklara teşvik verilmesinin planlandığına dikkati çeken Özdemir, yapılan çalışmanın...