09 / 05 / 2024

enerji verimli yapılar

enerji verimli yapılar

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, güvenli ve enerji verimli yapıların artırılması gerektiğini kaydetti.

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji verimli ve güvenli yapılara sahip olmamız şart!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, güvenli ve enerji verimli yapıların artırılması gerektiğini kaydetti.

Prefabrik yapılar enerji israfını engelliyor!

Son zamanlarda trend hale gelen prefabrik yapılar enerji tüketimini minimum düzeyde tutması nedeniyle oldukça tercih ediliyor. 

Enerji tüketiminin 3'te 1'i kamu, ticari ve konut yapılarında kullanılıyor!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada enerji tüketiminin yaklaşık olarak 3'te 1'lik kısmının kamu, ticari ve konut yapılarında kullanıldığını belirtti.

Osmangazi'de tarım alanındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, İsmetiye Mahallesi’nde bölünerek internet üzerinden hobi bahçesi ismi altında satışa sunulan verimli tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıktı.

Karmod, Özbekistan’da toplu konut şantiye yapıları kurdu!

Özbekistan’da toplu konut projesi için işçi şantiye yapılan kuran Karmod Dış Ticaret Müdürü Öztürk, "Konteyner yapılarımızın en çok tercih edildiği kullanım alanları arasında inşaat projeleri, madencilik, petrol ve doğal gaz gibi enerji projelerinin işçi kampları öne çıkıyor" dedi...

Karmod Prefabrik, Madagaskar'da şantiye yapıları kurdu!

Karmod Prefabrik Madagaskar'da enerji santrali şantiye yapılarının kurdu. üretilen binaların proje kapsamında en az 20 yıl süreyle kullanılacak.

Konforlu ve enerji verimli yapılar için yalıtım şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, ısı yalıtımının öneminden bahsetti. Şen, ''konforlu ve enerji verimli yapılarda sürdürmek istiyorsak; ısı, su, ses ve yangın yalıtımının etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamalıyız" dedi.

LEED sertifikalı yapılar yatırımcıya daha çok kazandırıyor!

Avcı Architects, tasarladığı yeşil binalarda iklimsel ve ekonomik verilere dair çözümler geliştirerek %50’ye yakın enerji tasarrufu sağlıyor.Selçuk Avcı, LEED sertifikalı yapıların satış fiyatlarının metrekare başına 1700 dolar daha fazla olduğu belirtti.

Mantolama ne kadar enerji tasarrufu sağlar?

Farklı iki ortamda ısı transferini engellemek amaçlı yapılan işlem mantolama/yalıtım olarak tanımlanıyor. Mantolama ile binaların soğuk ve sıcak havalara karşı dayanıklılığı da artmış oluyor. Peki, mantolama ne kadar enerji tasarrufu sağlar?

Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli bugün atılıyor!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santral Projesi, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli bugün atılacak. Mersin'in Gülnar İlçesi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılacağı törenle atılacak.

Enerji Verimli Gezici Ev Projesi Büyükçekmece’de!

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’nin, İSTKA desteği ile Verimli ve Temiz Enerji programı kapsamında hazırlanan Enerji Verimli Gezici Ev Projesi 28 Şubat ve 01 Mart tarihlerinde Büyükçekmeceliler ile buluşuyor.

Kalekim, yalıtımda kalite standardının adresi oldu!

Kalekim, yalıtımda kalite standardının adresi oldu. Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim; binaların güvenli, konforlu ve de enerji verimli yapılar haline gelmesi için, uluslararası standartlarda yenilikçi yalıtım ürünleri geliştiriyor...

enerji verimli yapılar Haberi

enerji verimli yapılar

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği),  ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, güvenli ve enerji verimli yapıların artırılması gerektiğini belirtti.

Dünya'da petrol, kömür ve doğal gaz ve fiyatlarının yükselmesi sebebiyle enerjide büyük oranda dışa bağımlı olan Türkiye’nin de enerji faturasının artacağını kaydeden Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Tayfun Küçükoğlu, konu ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Enerji maliyetlerindeki artış, enerjinin büyük kısmının binalarda kullanıldığı ülkemizde, hane halkının daha yüksek bedel ödemesine neden olacak. Dolayısıyla sadece sanayide üretim aşamasında değil evlerimizde tüketim noktasında da birlikte hareket etmeli ve bu konuya yönelik ortak bir bilinç oluşturmalıyız. Bu bilinç sayesinde hem hane bütçesine hem de ekonomimize ciddi oranda tasarruf sağlayabiliriz. Aynı zamanda dünyamızı korumak, gelecek nesillere daha sağlıklı şehirler bırakmak adına enerjiyi verimli kullanmak...