30 / 04 / 2024

enerji verimliliği projeleri

enerji verimliliği projeleri

Çocukların bulunduğu her ortamda enerjinin verimli kullanılması ve tüketimi konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılması amacı taşıyan “Enerji Çocuk Projesi” çerçevesinde, 21 İlden 21 çocuk İstanbul’da bir araya geldi.

Enerji Verimliliği projesi başarı hikayesi oldu!

Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Şengün Ucal' ın hazırladığı projesi, UNDP'nın internet sitesinde Türkçe, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca başarı hikayesi olarak yayınlandı.

Taş yünü enerji verimliliği için Türkiye'nin radarında!

Binalarda Enerji Verimliliği Konferansı, Türkiye ve Danimarka’dan inşaat ve yalıtım sektörü profesyonellerini İstanbul’da buluşturdu. Enerji ve İnşaat Bakanı Rasmus Helveg Petersen konu ile ilgili açıklama yaptı.

Enerji verimliliği projeleri hayatımızı değiştirecek!

Enerji verimliliği projeleri hayatımızı değiştirecek. Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na ekli IV sayılı listesinde yer alan elektrikli ürünlerin, enerjiyi verimli kullanmalarına göre farklı oranlarda vergilendirilmesine geçilecek.

Taner Yıldız: Enerji verimliliğiyle 65 milyar lira tasarruf sağlanacak!

Enerji Bakanı Taner Yıldız yaptığı açıklamada, enerji verimliliğiyle 10 yılda sadece sanayiden ekonomiye 65 milyar TL katkı sağlanacağını söyledi. LED dönüşümle sokak lambaları da değişecek

Toplam enerjinin yüzde 26'sını bina ısıtımında kullanıyoruz!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmaları doğrultusunda hazırlanan Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu ile , Türkiye’de şimdiye kadar 150.000 konut EKB aldı.

21 İlde 34 bin kadına enerji verimliliği anlatıldı!

21 İlde 34 bin kadına enerji verimliliği anlatıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, " Enerjiyi verimsiz kullanmanın Türkiye' ye yıllık maliyeti, 15 milyar lira " dedi.

Daikin Altherma Eco-Label ödüllü Altherma ısı pompaları ile fark yaratıyor!

Çok sayıda çevreci ürün ve çözümüyle iklimlendirme alanında enerji verimliliğinin artırılması için çalışan Daikin, Eco - Label ödüllü Altherma Isı pompaları ile de fark yaratıyor.

Danfoss 80 yaşında!

Danfoss, bugün 24 bin personeli ve 100'den fazla ülkede satış ve üretim faaliyetiyle, enerji verimliliği ve yenilikçi çözümler alanında, dünya çapında lider tedarikçi şirketlerden birine dönüştü...

Her 3 kişiden biri enerji verimliliği konusunda yapılması gerekeni bilmiyor!

“ Enerji Verimliliği ve Binalarda Isı Yalıtımı Tüketici Algı Araştırması ” sonuçları Türkiye’ de tüketicinin enerji verimliliği konusunda ne kadar çok bilinçsiz olduğunu ortaya çıkardı...

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Zorunlu enerji verimliliği etüt raporunda son 2 ay!

Endüstriyel işletmeler, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve otel gibi ticari hizmet binaları ve kamu binaları için enerji verimliliği etüt raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi için 2 aylık bir süre kaldı.

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalar!

Ödüllü ofis ve konut projeleri ile uluslararası çapta başarılara imza atan Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, evlerden çalışılan bu günlerde verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım'da!

TuREEFF Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek...

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Emlakbank'tan konut stoku için önemli adım!

Emlakbank olarak kentsel dönüşüm, enerji verimliliği, çevre duyarlılığı, yapısal kalkınma ve sosyal konut projeleri üzerinde çalıştıklarını söyleyen EmlakBank Genel Müdürü Deniz Aksu, ''Konut stokumuzu daha sağlam, verimli ve çevreci hale getirme yolunda ciddi adımlar atacağız'' dedi.

enerji verimliliği projeleri Haberi

enerji verimliliği projeleri

Çocukların bulunduğu her ortamda enerjinin verimli kullanılması ve tüketimi konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılması amacı taşıyan “Enerji Çocuk Projesi” çerçevesinde, İzmir’den Hakkari’ye,  Adana’dan Trabzon’a kadar 21 İlden 21 çocuk İstanbul’da bir araya geldi. 6.Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’na katılan çocuklar, daha sonra  Enerji Çocuk Yönetim Kurulu Toplantısını yaptılar.


Mili Eğitim Bakanlığı ve Enerji Verimliliği Derneği’nin imzalamış olduğu protokol çerçevesinde Enerji Çocuk Projesi ile ülke genelindeki 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine enerji verimliliği algısının ve bilincinin kazandırılmasını amaçlayan Enerji Çocuk Projesi kapsamındaki etkinlikler devam ediyor.

2014-2015 eğitim öğretim yılı için 21 pilot ilden seçilen toplam 335 okulda Enerji Verimliliği Kulüplerinin kurulması, enerji verimliliğini anlatan tiyatro oyununun sahnelenmesi, resim yarışmasının düzenlenmesi gibi yapılan çalışmalara bir yenisi eklendi. 21 İlden 21 çocuk İstanbul’a gelerek 6.Enerji...