08 / 05 / 2024

enerji verimliliğinde son durum

enerji verimliliğinde son durum

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmaları doğrultusunda hazırlanan Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu ile , Türkiye’de şimdiye kadar 150.000 konut EKB aldı.

21 İlde 34 bin kadına enerji verimliliği anlatıldı!

21 İlde 34 bin kadına enerji verimliliği anlatıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, " Enerjiyi verimsiz kullanmanın Türkiye' ye yıllık maliyeti, 15 milyar lira " dedi.

Her 3 kişiden biri enerji verimliliği konusunda yapılması gerekeni bilmiyor!

“ Enerji Verimliliği ve Binalarda Isı Yalıtımı Tüketici Algı Araştırması ” sonuçları Türkiye’ de tüketicinin enerji verimliliği konusunda ne kadar çok bilinçsiz olduğunu ortaya çıkardı...

Endüstriyel yalıtım ve enerji verimliliği etkinliği 7 Ocak'ta!

Ode Yalıtım Endüstriyel Yalıtım ve Enerji Verimliliği için bir etkinlik düzenleniyor. Etkinlik, 7 Ocak 2014 Salı günü İstanbul' da Radisson Blu Asia Hotel’ de düzenlenecek...

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Çiftçiler şimdi mazot gübre desteği ödemesine bakın! Mazot ve gübre desteğinde son dakika! İl il resmen hesaplarda! 

Merakla beklenen mazot ve gübre desteğinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Çiftçilerin merak ettiği ödemeler il il hesaplara yattı mı? 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika! 2023 mazot gübre ödemesi il il yattı mı? Hemen siz de bakın!

Geçtiğimiz günlerde deprem bölgesindeki çiftçiler için mazot gübre desteğinin nakit olarak ödeneceği duyuruldu. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika! 2023 mazot gübre ödemesi il il yattı mı? Hemen siz de bakın!

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika! Resmen tarih verildi! Peş peşe kontrol edin!

Milyonlarca çiftçi merakla tarımsal destekleri araştırıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde son dakika! Resmen tarih verildi! Peş peşe kontrol edin!

Çiftçiler dikkat! 2023 Şubat mazot gübre desteğinde son dakika! Şimdi peş peşe açıklanan tarihlere bakın!

Çiftçiler dikkat! 2023 Şubat mazot gübre desteğinde son dakika! Şimdi peş peşe açıklanan tarihlere bakın!

Çiftçiler aman dikkat! Şubat 2023 mazot gübre desteğinde son dakika! Hemen peş peşe açıklanan bu tarihlere bakın!

Çiftçiler aman dikkat... Şubat 2023 mazot gübre desteğinde son dakika... Hemen peş peşe açıklanan bu tarihlere bakın...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğinde son dakika müjdesi! Rakamları duyan şok oldu! Hemen siz de bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen asgari ücret ara zammıyla beraber 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteklerine de zam geldi.  Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğinde son durum ne oldu? İşte zamlı maaşlar...

Binalarda Enerji Yönetmeliği değişti: Enerji verimliliği artıyor!

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Zorunlu enerji verimliliği etüt raporunda son 2 ay!

Endüstriyel işletmeler, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve otel gibi ticari hizmet binaları ve kamu binaları için enerji verimliliği etüt raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi için 2 aylık bir süre kaldı.

enerji verimliliğinde son durum Haberi

enerji verimliliğinde son durum

2007 yılında yayınlanan “Enerji Verimliliği Kanunu” ve 2008 yılında yayınlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” ile birlikte yeni yapılan binalar 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren zorunlu olarak Enerji Kimlik Belgesi almaya başladı. Mevcut binalara ise 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu getirilmişti.

Binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri (ısıtma/soğutma sistemlerinin verimi) ile ilgili bilgileri içeren Enerji Kimlik Belgesi, yeni binaların belediyelerden yapı kullanma izni alması aşamasında zorunlu tutuluyor.

Filli Boya Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk konuyla ilgili olarak “Ülkemizde enerjinin yaklaşık %37,2’sini binalarda, binalarda harcadığımız toplam enerjinin  de %70’ini de bina  ısıtmasında  kullanıyoruz. Bu durum, ülkemizdeki toplam enerjinin %26’sını binaları ısıtmak için harcadığımızı gösteriyor.


Toplam enerjimizin yaklaşık %75’ini ve doğalgazımızın neredeyse %100’ünü ithal yollarla tedarik ettiğimizi  göz...