06 / 05 / 2024

enerji verimliliğini artırma

enerji verimliliğini artırma

Meteoroloji’nin tahminlerine göre bu kış mevsimi önceki yıllara göre çok daha soğuk geçecek. Enerji Bakanlığı’nın doğalgazda yapmış olduğu yüzde 10’luk indirim yüzleri güldürse de, ısınma giderlerini daha da aşağılara çekmek mümkün...

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Binalarda enerji performansı enerji verimliliğini artıyor!

İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan yaptığı açıklamada ısı kazanç ve kayıplarıyla beraber tesisatı da içine alacak şekilde binanın tümüne uygulanan doğru yalıtımın hem hane hem de ülke ekonomisine azami fayda sağlayacağını belirtti.

Fed'in faiz artırma ihtimali yükseldi!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi Başkanı William Dudley, ekonomi ve piyasalarının genel durumunu değerlendirdi. Dudley, Fed'in faiz artırma ihtimalinin çok güçlendiğini belirtti.

Isparta'da yeni binalar enerji verimliliğine göre tasarlanmalı!

2017'den itibaren binalara Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu getirileceğini hatırlatan SDÜ Enerji Verimliliği Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Melik Ziya Yakut, yeni yapıların buna göre tasarlanması gerektiğine işaret etti.

6 ilde binalarda enerji verimliliği semineri düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik, farklı iklim bölgelerini temsilen 6 ilde seminerler düzenlenecek.

Hydromx Enerji Tasarruf Solüsyonu, Avrupa Çevre Ödülü aldı!

Türk firması Hydromx, ısıtma ve soğutma sistemlerinde suyun yerine kullanılan ve ısı transfer verimliliğini artırarak yüzde 35'e varan tasarruf sağlayan Hydromx Enerji Tasarruf Solüsyonu ürünüyle Avrupa Birliği 2016 Çevre Ödülleri'nde birincilik ödülünün sahibi oldu

Eskişehir'de Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı düzenlendi!

Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir şehircilik çalışmaları kapsamında binalarda enerji verimliliğini desteklemek ve iş birlikleri için uygun ortam yaratmak amacıyla sektördeki paydaşları bir araya getiren ‘Binalarda Enerji Verimliliği İçerik Geliştirme Çalıştayı’ düzenledi.

William Dudley: Fed'in faiz artırma konusunda 'yumuşak' olabiliriz!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi Başkanı William Dudley, Fed'in faiz artırma konusunda "yumuşak" olabileceğini bildirdi.

Enerji Verimli Bina Tasarım Yarışması düzenleniyor!

Son zamanlarda enerji verimliliğini artıracak olan yeşil binalar üzerine çalışmalarına hız veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şimdi de “Enerji Verimli Bina Tasarım” yarışması düzenliyor. Yarışmayı kazanacak olan birinci takım ise ödül olarak yurt dışında eğitim görmeye hak kazanacak.

IFC, Akfen Yenilenebilir Enerji ile ortak oluyor!

Dünya Bankası Grubu üyesi IFC (Uluslararası Finans Kurumu), Türkiye’de temiz enerji üretimini desteklemek ve enerji verimliliğini artırmak stratejisi doğrultusunda, Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ortak oluyor.

Braas Çatı Sistemleri'nden güçlü ısı yalıtım çözümü!

Braas Çatı Sistemleri, çatılarda enerji verimliliğini artırmak için sunduğu güçlü ısı yalıtım çözümü Thermomanto Sistem’in 12 cm. kalınlığındaki yeni versiyonunu lanse etti.

ÇEDBİK, mevcut binalarda enerji verimliliğini artıracak!

Avrupa’daki Yeşil Bina Konseyleri tarafından başlatılan dünyanın en geniş katılımlı renovasyon projesi Build Upon, mart ayı itibariyle başladı. Binalardan kaynaklanan emisyonların azaltılması için başlatılan projenin Türkiye ayağını, ÇEDBİK yürütecek.

Verimli konuta düşük vergi!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Enerji verimliliğini artırıcı tedbirlerimiz olacak. Vergilendirmede düzenlemeye gideceğiz. Verimliliği yüksek alanlarda daha düşük vergi söz konusu olacak. Konut olabilir, araçlar olabilir." dedi.

enerji verimliliğini artırma Haberi

enerji verimliliğini artırma


Meteoroloji’nin tahminlerine göre bu kış mevsimi önceki yıllara göre çok daha soğuk geçecek. Enerji Bakanlığı’nın doğalgazda yapmış olduğu yüzde 10’luk indirim yüzleri güldürse de, ısınma giderlerini daha da aşağılara çekmek mümkün. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, enerji verimliliği ve tasarrufuna dikkat çekerek, vatandaşı evde alabileceği basit tedbirlerle ilgili bilgilendirdi.


Atmosfer olayı El Nino’dan dolayı yaz mevsimi boyunca aşırı sıcaklarla boğuşan Türkiye’nin kapısında şimdi de La Nina var. Bu yıl kış mevsiminin La Nina’dan dolayı çok sert ve aşırı yağışlı geçmesi tahmin edilirken, mevsim normallerinin üzerinde soğukların yaşanmasının ise ısınma giderlerini ciddi şekilde artırması bekleniyor. Enerji Bakanlığı’nın doğalgazda yüzde 10 indirim yapmasıyla moral bulan vatandaşın evde alacağı basit tedbirlerle enerji giderlerinde önemli tasarruflar sağlaması mümkün. Enerji Verimliliği Kanunu ile ilgili...