19 / 05 / 2024

Enerjide kaynak

Enerjide kaynak

Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretim Programı Eylem Planı'na göre, birincil enerji üretimindeki yerli kaynak payı 2018 yılı sonuna kadar yüzde 35'e, yerli kömür kaynaklı elektrik enerji üretimi 57 milyar kilovatsaate çıkarılacak

Yüksek Mimar Mesut Kaynak vefat etti!

Yüksek Mimar Mesut Kaynak vefat etti. Ailesi ve sevenleri taziye ilanı yayınladı.

Tarım ve sulamaya 57,5 milyar lira kaynak sağlandı!

Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulan 2021 yılı bütçesinde tarım ve sulamaya ayrılan kaynak 57,5 milyar lirayı bulurken, tarımsal destek programları için öngörülen ödenek ise 22 milyar lira oldu.

Zehra Zümrüt Selçuk: Adana'da evleri yanan vatandaşlar için 1 milyon TL kaynak aktarıyoruz!

Adana'daki yangında evleri yanan vatandaşlar için 1 milyon TL kaynak aktarıldı. 

Giresun'da selden etkilenen vatandaşlar için 2,5 milyon TL'lik kaynak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Selçuk, Giresun'daki sel felaketi ile ilgili, vatandaşlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 2,5 milyon TL kaynak aktaracaklarını kaydetti.

Giresun'da selden etkilenen vatandaşlar için 2,5 milyon TL'lik kaynak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Selçuk, Giresun'daki sel felaketi ile ilgili, vatandaşlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 2,5 milyon TL kaynak aktaracaklarını kaydetti.

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na 176 milyon lira ilave kaynak aktarıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ramazan öncesinde ihtiyaç sahipleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na 176 milyon 440 bin 119 lira ilave kaynak aktarıldığını söyledi.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ek kaynak sağlanacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Kovid-19'dan etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ek kaynak göndereceklerini açıkladı.

Berat Albayrak: 2.1 milyon vatandaşımıza 12.1 milyar liralık kaynak tahsis edildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temel ihtiyaçları için 2.1 milyon kişiye 12.1 milyar liralık kaynak tahsis edildiğini açıkladı. Albayrak, "Hiçbir uluslararası kurum ya da kuruluştan destek ya da yardım talebinde bulunmadan süreci yönetiyoruz" dedi.

İş Bankası Grubu'ndan kamu hastanelerine 10 milyon lira kaynak!

Türkiye İş Bankası Grubu, koronavirüs salgını ile mücadeleye destek vermek için 10 milyon TL'lik kaynak ayrılmasına karar verdi.

İş Bankası Grubu'ndan kamu hastanelerine 10 milyon lira kaynak!

Türkiye İş Bankası Grubu, koronavirüs salgını ile mücadeleye destek vermek amacıyla Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere 10 milyon liralık kaynak ayıracak.

Kefalet 500, kaynak limiti 50 milyar liraya çıktı!

Kefalet bakiyesi 250 milyar TL'den 500 milyar TL'ye, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kredi garanti kurumlarına aktarılabilecek kaynak sınırı da 25 milyar TL'den 50 milyar TL'ye çıkarıldı.

Beylikdüzü'ne metro hattı için kaynak bekleniyor!

Beylikdüzü Hedef Büyütüyor” sloganı ile yola çıktıklarını anlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ''Beylikdüzü metro hattı, projelendirme süreçlerini geçti. Bu hat 10-12 sene önce bitirildi ancak kaynak gerekiyor'' diye konuştu.

Enerjide kaynak Haberi

Enerjide kaynak

Türkiye'de birincil enerji üretimindeki yerli kaynak payı, 2018 yılı sonuna kadar yüzde 35'e, yerli kömür kaynaklı elektrik enerji üretimi 57 milyar kilovatsaate çıkarılacak.


Onuncu Kalkınma Planı (2014 - 2018) kapsamındaki Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretim Programı Eylem Planı'na göre, 2012 ve 2013 yıllarında dış ticaret açığının sırasıyla yüzde 62 ve yüzde 49'u net enerji ithalatından kaynaklandı. Hızla büyümekte olan enerji talebinin karşılanabilmesi için petrol, doğalgaz ve taşkömürü ithalatı sürekli arttığı için enerjide yüksek oranlı dışa bağımlılığın sürmesine yol açıyor, cari işlemler dengesi ve enerji arz güvenliği üzerinde baskı oluşturuyor. 


Türkiye ekonomisinin yüksek ve istikrarlı büyüyebilmesi için mümkün olan bütün yerli kaynakların enerji üretimi amacıyla değerlendirilmesi öncelikli husus olarak görülürken, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının hem birincil enerji arzı hem de elektrik üretimi...