05 / 05 / 2024

enerjiden tasarruf etmenin yolları

enerjiden tasarruf etmenin yolları

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, doğru ısı yalıtım sistemleriyle Türkiye'de binalarda kullanılan enerjiden yüzde 50, sanayide yüzde 20 ve ulaşımda yüzde 15 tasarruf yapılabileceğini söyledi....

Doğal gaz futuraları nasıl düşer? İşte daha az fatura ödemek için yapılması gereken tasarruf yöntemler...

Havaların soğuması ve peteklerin çalışmaya başlamasıyla birlikte doğal gaz faturaları da artmaya başladı. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, faturalardan tasarruf etmenin yolları araştırılıyor. İşte daha az fatura ödemek için dikkat edilmesi gerekenler..

Elektrikte bunu sakın yapmayın. Faturayı anında 2 katına çıkarıyor. 2 kat fazla para ödersiniz

Elektrik kullanım ücretlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar tasarruf etmenin yollarını aramaya başladı. Elektrik faturasını anında 2 katına çıkaran yöntem paylaşılarak vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Hoover Hfdn 1L360ow-17 5 Programlı Bulaşık Makinesi kaç TL, özellikleri neler? 4 Mart 2023 fiyat listesi

Hoover Hfdn 1L360ow-17 Bulaşık Makinesi, sahip olduğu 5 farklı yıkama programı ve enerjiden tasarruf ettiren ergonomik yapısıyla ev hanımlarının tercih ettiği beyaz eşyalardan biri oluyor.

Samsung DW60M5052FS/TR 5 Programlı Inox Bulaşık Makinesi en ucuza nereden satılıyor? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Samsung DW60M5052FS/TR 5 Programlı Inox Bulaşık Makinesi, 5 farklı yıkama programı, enerjiden tasarruf ettiren fonksiyonları ve sessiz çalışma özelliği ile ilgileri üzerine çekiyor. Peki bu yıkama modları neler? 

Arçelik 9 kg Çamaşır Kurutma Makinesi kaç TL? Özellikleri neler? 19 Şubat 2023 fiyat listesi

Yıkanan çamaşırları hızlı ve hijyenik bir şekilde kurutan ısı pompalı Arçelik kurutma makinesi, iç hacim kapasitesi ve çalışma mod  seçenekleri ile pratik kullanım sayesinde zamandan ve enerjiden tasarruf ettiriyor. Kurutma makinesi kırışık önleme programı nedir? İşte detaylar..

Xiaomi Akıllı Elektrikli Isıtıcı'da kaçırılmayacak indirim fırsatı ! 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Tasarımıyla dikkat çeken özellikleri ile bulunduğu ortamı sıcak tutan Xiaomi Akıllı Elektrikli Isıtıcı  boyunun küçük olması sayesinde enerjiden tasarruf edilmesini sağlıyor. Ayrıca wifi özelliği bulunuyor. Peki ürünün diğer özellikleri neler? 

Karaca Air Pro Cook Köz XL Airfryer Space Gray Black 2.999 TL! Özellikleri nedir? 1 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfak severler için pratiklik sağlayan ürün hem zamandan hem de enerjiden tasarruf etmenize yardımcı oluyor.

Elektrik faturasını azaltmak için dikkat edilmesi gereken 7 önemli konu! Bunları yaparsanız faturanız düşer!

Gelen son zamların ardından vatandaşlar elektrik faturalarından tasarruf etmenin yollarını arıyor. Peki kabarık faturaları azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte faturayı azaltmanın 7 yolu...

Faturam yüksek geldi diyenlere müjde! Birçok kişi bu yöntemi bilmiyor!

Elektrik faturalarına gelen zamların ardından tüketiciler tasarruf etmenin yollarını araştırmaya yöneldi. Pek çok yöntem yeniden gündeme gelirken, uzmanlardan faturaları düşürecek çok bilinmeyen bir bilgi paylaşıldı. Peki faturalar nasıl düşürülür? İşte ayrıntılar...

Doğal gaz faturası 200 TL'den fazla geliyorsa dikkat! Faturanızı düşürecek tek şey...

Doğal gaz faturaları son zamanlarda vatandaşların cebini yakmaya başladı. Vatandaşlar doğal gazdan tasarruf etmenin yöntemlerini araştırmaya başladı. 2022 yılıyla birlikte gelen zamlar sonrası doğal gaza yüzde 25 oranında zam geldiği görüldü.

Doğal gazdan tasarruf etmenin 10 püf noktası!

Soğukların başlaması ile birlikte doğaz gaz tüketiminde artış oldu. Daha az enerjiyle daha fazla ısı elde etmek için yapılması gereken noktalar var. İşte doğal gazdan tasarruf etmenin 10 püf noktası...

Evinizi yenilerken tasarruf etmenin 10 yolu Dekopasaj’da!

Türkiye'nin ilk ve tek ikinci el online mobilya pazarı Dekopasaj’da, 10 binden fazla ikinci el mobilya ve ev aksesuarı, orijinalinin yaklaşık yarı fiyatına satışa sunuluyor.

Eski binalarda enerjiden 2 milyar dolar tasarruf edilebilir!

Danfoss Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Levent Taşkın: "Türkiye'deki eski binaların hepsinde akıllı ve enerji verimliliği yüksek ısıtma-soğutma sistemleri kullanılsa yılda 2 milyar dolar tasarruf edilecek." dedi.

enerjiden tasarruf etmenin yolları Haberi

enerjiden tasarruf etmenin yolları


Türkiye enerji tüketiminin yüzde 31 oranında petrol, yüzde 29.3 oranında kömür, yüzde 31 oranında gaz ve yüzde 8.7'sinin yenilenebilir kaynaklardan karşılandığını aktaran Abdullah Bakır, tüketilen petrolün yüzde 92 ve gazın da yüzde 98'inin yurt dışından alındığını vurguladı. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğuna dikkat çeken Bakır, "Dünyanın ve ülkemizin enerji kaynakları sonsuz değildir. Enerjinin her alanda bilinçli kullanılması, ekonomi ve insan sağlığı kadar gelecek için önemli bir sorumluluktur. Enerji tasarrufu için ısı yalıtımı çok önemli ama bunu tam olarak yapamıyoruz" dedi.


'ÇEVRE İÇİN TASARRUF'


Doğru ısı yalıtım sistemleriyle binaların ömrünün uzatıldığını ve kullanıcılar için daha konforlu ortamlar yaratıldığını kaydeden İMO Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, şöyle devam etti:


"Ayrıca bina kullanım aşamasında yakıt ve soğutma giderlerinde büyük kazanım sağlamak mümkündür. Binaların...