04 / 05 / 2024

enerjisa destek fonu

enerjisa destek fonu

Enerjisa bünyesindeki Başkent EDAŞ, sürdürdüğü başarılı uygulamaları nedeniyle ikinci faz çalışmaları için ABD Ticaret Geliştirme Ajansı 'ndan 500 bin dolarlık destek fonu almaya hak kazandı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Emtia piyasasında neler oluyor? Demir cevheri ben buradayım dedi

Çin’de emlak krizinin ardından açıklanan destek fonu haberinin ardından demir cevheri değer kazandı. İki günde yüzde 7’nin üzerinde bir yükseliş gözlenirken demir cevheri bin doları aştı. Singapur’da vadeli kontratlar bugünle birlikte yüzde 4 yükselişle ton başına 107,95 dolara yükseldi.

Ulusal Yahudi Fonu'nun Batı Şeria'daki Filistin topraklarını alma kararına tepki!

Ulusal Yahudi Fonu'nun işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını satın alma kararı, İsrail içindeki ve dışındaki Yahudi çevrelerindeki destekçiler ve muhalifler arasında çeşitli tepkilere neden oldu. 

Berat Albayrak: Kalkınma Fonu girişimcilerimizin ve yatırımcılarımızın hizmetine sunuldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bölgesel kalkınma, teknoloji ve inovasyon alanlarına destek vermeyi hedefleyen Kalkınma Fonu'nun girişimcilerin ve yatırımcıların hizmetine sunulduğunu duyurdu.

Varlık Fonu projelerde maliyeti düşürüyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Varlık Fonu ile ilgili bilinmedikleri anlattı. Yıldırım, fonun geçmişte kaynak kullanılarak yapılmış projelere maliyet düşürücü bir destek verebileceğini belirtti.

Türkiye Varlık Fonu finansman maliyetlerini düşürecek!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin nakit fazlası veren bir ülke olmadığı için bu tip bir devlet fonu aracılığıyla yatırımcılara komple bir imkan sağlayamadığını söyledi.

Varlık Fonu yatırımcının ilgisini Türkiye'ye çekecek!

Varlık Fonu’nun stratejik öneme sahip projelere destek olarak yeni yatırımcıların ilgisini Türkiye’ye çekmek için faaliyetler yapacağını belirten Başbakan Yardımcısı Canikli, “Türkiye’nin küresel bir oyuncu olma misyonuna destek verecektir” dedi.

Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladı!

Türkiye Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladığını söyleyen Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, "Doğrudan yatırımda bu şirketler Türkiye için jeneratör olabilir" dedi.

Türkiye Varlık Fonu projelere finansman sağlayacak!

Destek Yatırım Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör, Türkiye Varlık Fonuna aktarılan hisselerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gözgör, ''Türkiye Varlık Fonu büyük projelere finansman imkanı başta olmak üzere birçok katkı sağlayacak" dedi.

Tanıtım Fonu'na inşaat sektöründen büyük destek!

Dap Yapı patronu Ziya Yılmaz'ın yaptığı "Tanıtım Fonu" önerisine sektörden büyük destek geldi. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, bunu Fikirtepe’de başarılı bir şekilde uyguladıklarını söyledi.

Türkiye Varlık Fonu’nun kurulmasına özel sektörden destek!

Türkiye’nin ekonomik büyümesine gelecek 10 yılda yıllık yüzde 1,5 ilave katkı sağlaması hedeflenen ve TBMM’ye gönderilen Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) kurulmasına ilişkin kanun tasarısına özel sektörden de destek geldi.

Aysun Göksu: Varlık Yönetim Fonu yatırımları artıracak!

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Aysun Göksu, kurulacağı açıklanan Varlık Yönetim Fonu'nun yatırımları artıracağını söyledi.

Varlık Yönetim Fonu kuruluyor!

Finansal istikrara ve büyümeye katkı sağlamak için Varlık Yönetim Fonu kuruluyor. Fon piyasadaki dalgalanmaları önleyecek, stratejik sektörlerde yatırıma destek olacak.

enerjisa destek fonu Haberi

enerjisa destek fonu


Enerjisa'dan yapılan açıklamada, 14 ilde, yaklaşık 20 milyon kullanıcıya dağıtım hizmeti sunan Enerjisa'nın, elektrik dağıtımında öncü çalışmalarına hız kesmeden devam ettiği ifade edildi. 


Enerjisa'nın 2009 yılında devraldığı Başkent EDAŞ'ın, çalışmalarını operasyonel mükemmellik yaklaşımıyla sürdürdüğü ve başarılı projelere imza attığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 


"Akıllı Şebekeler yol haritası çalışması ile 2011 yılında ABD Ticaret Geliştirme Ajansı'ndan (USTDA) fon almaya hak kazanan Başkent EDAŞ, bu çalışmanın rehberliğinde akıllı şebekeler konusunda SCADA (Şebeke Kontrol ve İzleme Sistemi), GIS (Coğrafi Bilgi Sistemleri), OSOS (Otomatik Sayaç Okuma) gibi birçok önemli projeyi sektörde ilk kez hayata geçirdi. Bu çalışmanın ardından, Başkent EDAŞ sürdürdüğü başarılı uygulamaları nedeniyle ikinci faz çalışmaları için ABD Ticaret Geliştirme Ajansından 500 bin dolar tutarında yeni bir destek fonu almaya hak kazandı." 


Enerjisa'nın akıllı şebeke...