06 / 05 / 2024

Emtia piyasasında neler oluyor? Demir cevheri ben buradayım dedi

Emtia piyasasında neler oluyor? Demir cevheri ben buradayım dedi

Çin’de emlak krizinin ardından açıklanan destek fonu haberinin ardından demir cevheri değer kazandı. İki günde yüzde 7’nin üzerinde bir yükseliş gözlenirken demir cevheri bin doları aştı. Singapur’da vadeli kontratlar bugünle birlikte yüzde 4 yükselişle ton başına 107,95 dolara yükseldi.



Çin’in sıkıntılar yaşanan emlak sektörünü desteklemek için fon oluşturacağı haberiyle birlikte demir cevheri fiyatları iki günde yüzde 7’den fazla yükseldi.

Çin Devlet Konseyi geçen hafta baskı altındaki 12 konut şirket için yeni bir fon açıklamıştı. Çin Kalkınma Bankası’ndan 50 milyar yuan yaklaşık 7,4 milyar dolar temin edilmiş, bu rakamın 300 milyar yuan’a kadar da çıkabileceği ifade edilmişti.

Essence International analisti Steve Wong “Hükümet konut alıcılarının güvenini onarmak ve konut alımlarını yeniden artırmak istediğine dair sinyaller veriyor.” yorumunda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön