01 / 05 / 2024

cevher

cevher

Bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, bor hakkında da bilgilendirme yaptı. Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı: Bor karbürün tonu 40 bin dolar. Cevher olarak satıldığında 200 dolardan satılıyor! İşte haberin detayları...

Emtia piyasasında neler oluyor? Demir cevheri ben buradayım dedi

Çin’de emlak krizinin ardından açıklanan destek fonu haberinin ardından demir cevheri değer kazandı. İki günde yüzde 7’nin üzerinde bir yükseliş gözlenirken demir cevheri bin doları aştı. Singapur’da vadeli kontratlar bugünle birlikte yüzde 4 yükselişle ton başına 107,95 dolara yükseldi.

Demirde büyük kriz Fiyatlar düşüşe geçti

Demir cevheri Çin’de yaşanan mortgage ödemelerinde yaşanan boykotun inşaat firmalarının ve banka hisselerini de düşürmesiyle düşüşünü sürdürerek 100 doların altına geriledi.

2022 demir cevheri fiyatı yükselecek mi?

Demir cevheri fiyat tahminlerinin ne olacağı merak ediliyor. 2022 yılının demir cevheri fiyatlarında yükselecek mi yoksa azalacak mı araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte detaylar!

Sur Yapı Cevher'de hiç peşinatsız 36 ay taksit fırsatı!

Sur Yapı imzası ile inşa edilen Ümraniye Cevher projesinde hiç peşinatsız 36 ay taksit imkanı sağlanıyor. İşte farklı ödeme planlarının sunulduğu Sur Yapı Cevher projesi ile ilgili detaylar...

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon Araklı'da yeni bakır madeni açmak için start verdi. 

Koza Altın, Trabzon Düzköy'de yeni altın madeni açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon'da yeni altın ve daha 5 değerli maden ocağı açmak için düğmeye bastı.

Koza Altın, Adana Pozantı'da yeni altın madeni açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Adana'da yeni altın ve daha 4 değerli maden ocağı açmak için düğmeye bastı.

Sur Yapı Cevher'de yüzde 35 peşinat 48 ay vade fırsatı!

Sur Yapı Cevher projesinde yüzde 35 peşinat 48 ay vade fırsatı ile satışlar devam ediyor. Peki Sur Yapı Cevher'de  daire fiyatları ne kadar? İşte Sur Yapı Cevher projesi ile ilgili ayrıntılar...

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı.

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

Koza Altın'ın yeni altın ve gümüş madenine onay!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri'nin Ağrı Mollakara'daki yeni altın ve gümüş madenine onay çıktı...

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon'a 2 günde 2'nci maden ocağı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri, Trabzon Araklı'da ikinci yeni maden ocağı için harekete geçti. İşte detaylar...

Koza Altın, Trabzon'da yeni cevher madeni açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri, Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için düğmeye bastı. 

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırıyor. Son olarak Erzurum ve Gümüşhane'de maden ocağı açmak için ÇED başvurusu yapan şirket, Nevşehir için harekete geçti.

cevher Haberi

cevher

2019 yılının ekim ayında, ileri teknoloji üretimle hizmet verecek, savunma sanayimizin gücüne güç katacak ve ülkemize katma değer kazandıracak olan Balıkesir Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi için tarihi bir gün gerçekleşti. Stratejik öneme sahip olan bu tesisin temeli Türkiye için çok önemliydi.

Bor Karbür Üretim Tesisinin açılışı ülkemiz açısından çok önemliydi. Çünkü bor karbür (B4C), yüksek sıcaklığa dayanması, sertliği, fiziksel mukavemeti ve düşük yoğunluğuyla (hafifliğiyle) endüstriyel açıdan çok önemlidir. Ayrıca birçok kimyasal reaksiyona karşı direnci çok yüksektir.

Bor Karbürün kullanım alanlarına bakacak olursak; askeri amaçlı uygulamalarda, zırh malzemelerinde, aşınmaya dayanıklı makine parçalarının üretiminde ve nükleer uygulamalarda nötron tutucu olarak bor karbür kullanımını çok sık görürüz.

Ayrıca, bor karbür, taktik araçlar, helikopterler, uçaklar, hafif zırhlı araçlar ve personel koruyucu yelekler, zırh levhalar...