19 / 05 / 2024

Emtia piyasasında neler oluyor? Demir cevheri ben buradayım dedi

Emtia piyasasında neler oluyor? Demir cevheri ben buradayım dedi

Çin’de emlak krizinin ardından açıklanan destek fonu haberinin ardından demir cevheri değer kazandı. İki günde yüzde 7’nin üzerinde bir yükseliş gözlenirken demir cevheri bin doları aştı. Singapur’da vadeli kontratlar bugünle birlikte yüzde 4 yükselişle ton başına 107,95 dolara yükseldi.



RİSKLER SÜRÜYOR

Fiyatlarda son haftalarda seyreden düşüşe rağmen pek çok ürün tarihsel yüksek seviyelerinde seyretmeye devam ediyor. Bununla birlikte de enerji fiyatlarında jeopolitik gerilimlerden kaynaklanan sorunlar da henüz çözülmüş değil.

ABD’de ham petrolü varil başına 120 doların üzerindeki zirvelerden düşerek 110 doların altına gerilese de hafta başında tekrar 112 dolar civarına indi.

Ancak bazı yatırımcılar fiyatlardaki son düşüşü ABD Merkez Bankası’nın ekonomiyi yavaşlatma çabalarının talebi azalttığı yönünde bir işaret olarak değerlendiriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön