04 / 05 / 2024

Enerjisa hes projeleri

Enerjisa hes projeleri

Enerji sektöründeki faaliyetlerini üretim, dağıtım, toptan ve perakende ticareti kapsayacak şekilde bütünleşik bir stratejiyle ele alan Enerji SA, yeni dönemde yerli kaynaklara yatırım yapacak..

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES projeleri özelleştirildi!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı.

Fatma Güldemet Sarı: HES projeleri engelleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Türkiye'de yapılan her HES projesi, her rüzgar enerjisi projesi, her nükleer enerji projesi basına, kamuoyuna kötü yansıtılarak bir direnç oluşturularak engellenmeye çalışılıyor." dedi.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Enerjisa, 3 hidroelektrik santralinin satışını hedefliyor!

Sabancı ve Alman E.ON’un ortaklığı olan Enerjisa, şirketin borç seviyesini düşürmek amacıyla yatırım süreçleri devam eden ve toplam 900 MW kurulu güçte planlanan 3 hidroelektrik santralinin (HES) satışını hedefliyor.

Doğu Anadolu'daki HES projeleri ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2003-2015 arasında hayata geçirilen HES projeleriyle ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağlandı.

Antalya HES projeleri Alara Nehri'nde yapılacak!

Antalya'da bulunan Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için mahkemenin iptal karan vermesinin ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, aynı nehir üzerine yeni bir HES için daha 'ÇED Olumlu' raporu verdi.

HES ve RES ile Enerji Nakil Hatları projeleri için 9 ilde acele kamulaştırma!

Hidroelektrik ve Rüzgar Enerji Santrali ile Enerji Nakil Hatları projeleri için Antalya, Denizli, Sakarya, Erzincan, İzmir, Aydın, Hatay, Giresun ve Karaman'da Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

HES ve RES projeleri için 6 ilde acele kamulaştırma yapılacak!

Bakanlar Kurulu'nun dört ilde kurulacak hidroelektrik santrali (HES) ve iki ilde yapılacak rüzgar enerji santrali (RES) için Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yapı-Tek, HES'ler için hidrolik türbin ve elektromekanik ekipman üretecek!

Bünyelerindeki Marbeyaz firmasının HES'ler için hidrolik türbin ve elektromekanik ekipman üretimi gerçekleştireceğini belirten Yapı-Tek Grup CEO'su Günay Köse, türbin imalatı projeleri için yaklaşık 25 milyon euro bütçe ayırdıklarını açıkladı....

Enerjisa hes projeleri Haberi

Enerjisa hes projeleri

Enerji sektöründeki faaliyetlerini üretim, dağıtım, toptan ve perakende ticareti kapsayacak şekilde bütünleşik bir stratejiyle ele alan Enerjisa, yeni dönemde yerli kaynaklara yatırım yapacak. Enerjisa CEO'su Yetik K. Mert, bugüne kadar yaptıkları yatırımlarla k Türkiye'nin en büyük serbest elektrik üreticisi konumuna ulaştıklarını söyledi. Enerjisa olarak yeni dönemde HES yatırımlarını devreye almak istediklerinin altını çizen Mert, "Bu kapsamda inşaatı devam eden 450 MW kapasiteli Tufanbeyli santralinin ilk ünitesini, 82 MW kapasiteli Yamanlı ve 62 M W kapasiteli Doğançay HES'i en geç 2016 yılı.başında işletmeye almayı planlıyoruz" dedi. 


Yetik K. Mert, Enerjisa'nın 2013 yılında birçok yatırımı ele aldığını belirterek, "2013 yılı içinde, toplamda yaklaşık 500 MW kurulu güce sahip Dağdelen (8 MW), Kandil (207 MW), Kuşaklı (20 MW), Köprü (156 MW), Sarıgüzel (103...