07 / 05 / 2024

Enerjiyi verimli kullanma

Enerjiyi verimli kullanma

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının "5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 10'uncu Maddesine Göre, Enerjiyi verimli kullanmayanlara yönelik 2014 yılında uygulanacak idari para cezaları, yüzde 3,93'lük yeniden değerleme oranında artırıldı...

Konutlarda enerji tasarrufu için nelere dikkat edilmeli?

Konutlarda tüketilen enerji, sanayideki tüketimi solladı. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'deki 20 milyon hanenin yüzde 80'inden fazlasının enerjiyi verimli kullanamadığını vurguladı.

Garanti BBVA Mortgage, Enerji Verimli Mortgage Pilot Programı’na katıldı!

Garanti BBVA Mortgage, Enerji Verimli Mortgage Girişimi’nin Pilot Programı’na katıldı. Garanti BBVA Mortgage, bu sistemi ürün ve hizmetlerine entegre etme testleri yapan 48 kurumdan biri oldu.

Berat Albayrak: ABD Ticaret Bakanı ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "ABD Ticaret Bakanı Ross ile ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğini kapsamlıca ele aldığımız verimli bir görüşme gerçekleştirdik 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi için kararlılığımızı bir kez daha vurguladık."dedi.

Yapı Kullanma İzin Belgesi ve Yapı Ruhsatı Standardına İlişkin Tebliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Kullanma İzin Belgesi Standardına ve Yapı Ruhsatı Standardına İlişkin Tebliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerjiyi doğru kullanan binalar daha değerli olacak!

VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Alkin yaptığı açıklamada "Bundan birkaç sene sonra enerjiyi doğru kullanan binalar daha değerli olacak. Enerjiyi kötü kullanan binalar, tercih edilmeyen binalar olacak." diye konuştu.

Enerjiyi verimli kullanan konutlara yüksek konut kredisi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik’te önemli değişiklikler yaptı. Yapılan değişikliğe göre enerjiyi verimli kullanan konutlara yüksek konut kredisi verilecek. 

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Yapı kullanma izin belgesi harcı 2019!

İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimi tarafından düzenlenen yapı kullanma izin belgesi için belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izin belgesi harcı 2019 ne kadar?

Reysaş GYO Orhanlı'daki deposunun yapı kullanma izin belgesini aldı!

Reysaş GYO portföyündeki Tuzla Tepeören Mahallesi'ndeki 36 bin 912,51 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen 101 bin 756 metrekarelik lojistik deponun yapı kullanma izin belgesini aldı... 

Gayrimenkul sektörü verimli günlerine kavuştu!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Haziran ayı konut satış verileri hakkında açıklamalarda bulundu. Babacan, ''Sektörümüz yeniden eski verimli günlerine kavuştu'' dedi.

Ortaca Devlet Hastanesi'ne yapı kullanma izin belgesi verildi!

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, 4 yıl önce inşaat çalışmalarına başlanan 100 yataklı yeni devlet hastanesi binası için “Yapı Kullanma İzin Belgesi” verildi. 

Yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yapı izin verilerine göre, yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü 2017 yılında yüzde 6.6 artış gösterdi. 

Yapı Kullanma İzin Belgesi harçları 2018!

İnşa çalışmaları sona eren bir yapının kullanılabilmesi için yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Peki, bu belge ne kadara mal oluyor? Yapı Kullanma İzin Belgesi harçları 2018 ne kadar?

Enerjiyi verimli kullanma Haberi

Enerjiyi verimli kullanma

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının "5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 10'uncu Maddesine Göre 2014 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere  5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında enerjiyi verimli kullanmayan işletme, bina sahipleri ve yöneticilerin yasaya aykırı davranmaları halinde ödeyecekleri idari para cezaları, 813 lira ile 81 bin 623 lira arasında değişecek. 


Söz konusu tebliğ ile "5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 10 uncu Maddesine Göre 2013 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ" yürürlükten kaldırıldı.


Öte yandan, Elektrik Piyasasında İletim ve Dağıtım Sistemlerine Bağlantı ve Sistem Kullanımı Hakkında Tebliğ de yürürlükten...