05 / 05 / 2024

Enflasyon notu

Enflasyon notu

Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye ve Rusya’nın yüksek enflasyon rakamlarına dikkat çekerek, bu durumun kredi notu üzerinde olumsuz etki yarattığını söyledi. Moody’s’in Rusya’nın notunu düşürmesi bekleniyor.

Türkiye’nin kredi notu yakından izlenecek!

15 Temmuzda yaşanan darbe girişiminin ardından yabancı yatırımcıların önemli bir pozisyon değişimi yapmadığı görüldü. Olayın ciddiyeti düşünüldüğünde ‘ucuz atlattık’ demek yanlış olmaz. Moody’s’in açıklaması beklenen Türkiye’nin kredi notu yakından izlenecek.

İhlas Holding'in SPK notu pozitif olarak revize edildi!

İhlas Holding'in Kurumsal Yönetim Uygulamaları, SPK düzenlemeleri kapsamında değerlendirilerek, Şirketimizin SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notu 8,05 görünümünü ise pozitif olarak revize edildi.

Türkiye'nin 'yatırım yapılabilir' notu değişmez!

Nomura Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Stratejisti Timothy Ash, Türkiye’yi “yatırım yapılabilir” not ile değerlendiren Fitch ve Moody’s’in, notu değiştireceğine inanmadığını söyledi.

Kira enflasyon oranları Haziran 2016!

Ev ve işyeri kiracısı olup da Haziran ayında sözleşmesi yenilenen kimselere ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Kira enflasyon oranları, TÜİK tarafından açıklandı. İşte kira enflasyon oranları Haziran 2016..

Enflasyon oranları 3 Haziran'da saat 10:00'da açıklanacak!

Enflasyon oranlarından üretici fiyat endeksi verileri kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Söz konusu oranlar, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.

Enflasyon düşmeden konut kredisi faizleri yüzde 1'in altına düşmez!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz indirmesi, "Konut kredi faizleri yüzde 1'in altına iner mi?" sorusuna yol açtı. Bankacıların ortak görüşü ise "Enflasyon düşmeden faiz, yüzde 1'lere yaklaşmaz" oldu...

Kira enflasyon oranları Mayıs 2016!

Yeni kira döneminde senelik olarak uygulanacak kira zammını mal sahipleri kanunda belirtilen esaslara göre yapmak zorunda oluyor. İşte TÜİK tarafından açıklanan kira enflasyon oranları Mayıs 2016...

Enflasyon oranları 3 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Enflasyon oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Bu oranlardan ÜFE ve TÜFE kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Enflasyon oranları 3 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak..

Yeşil GYO kurumsal yönetim derecelendirme notu 9,19!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 17 Nisan 2015 tarihinde 9,18 olarak belirlenmiş olan kurumsal yönetim derecelendirme notu bugün itibari ile, bir yıl süreyle geçerli olmak üzere 9,19 olarak güncellenmiştir.

Enflasyon oranları Nisan 2016!

TÜFE ve ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Mart dönemine ait enflasyon oranları, 4 Nisan 2016 tarihinde açıklandı. İşte enflasyon oranları Nisan 2016..

Enflasyon oranları 4 Nisan'da saat 10:00'da açıklanacak!

Yenilenen konut kira sözleşmelerinde kira bedeline ÜFE oranları baz alınarak zam yapılıyor. Bu oranları her ay TÜİK açıklıyor. Enflasyon oranları 4 Nisan'da saat 10:00'da açıklanacak..

Kiracı kredi notu nasıl sorgulanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan en büyük sorun kira bedelinin tahsilatı oluyor. Ancak bu sorun, artık kredi notuna bakılarak çözülebiliyor. Peki, kiracı kredi notu nasıl sorgulanır?

Enflasyon oranları Mart 2016!

Konut kira sözleşmelerinin yenilenmesi durumunda kiracıya yapılacak zam hesabında Yİ-ÜFE oranları kullanılıyor. ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte enflasyon oranları Mart 2016..

Enflasyon notu Haberi

Enflasyon notu

Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten Türkiye ve Rusya’ya enflasyon uyarısı geldi. Moody’s, dün yayımladığı raporda yüksek enflasyonun Türkiye ve Rusya’nın kredi notu üzerinde olumsuz bir etki yarattığını belirtti. 


Şirketten yapılan açıklamada, gelişmekte olan ülkelerin yüksek enflasyon rakamlarına dikkat çekilerek, “Birkaç ülkede enflasyon merkez bankalarının hedeflerini ve beklentilerini aşan yüksek seviyelere çıktı. Bu gelişmeler hem ülkelerin, hem de şirketlerin kredi notları için olumsuz ancak özellikle Rusya ve Türkiye açısından” denildi. Moody’s geçen ay Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirdi, ancak Türkiye’nin notunu mevcut Baa3 seviyesinde tuttu. Şirket, Ukrayna ile yaşanan krizin ardından Rusya’nın Baa1 olan kredi notunun görünümünü negatife çevirdi. Moody’s’in Rusya’nın notunu düşürmesi bekleniyor.


‘Rusya faizi yükseltebilir’


Rusya’da ruble’nin baskı altında kalmayı sürdüreceğini öngören Moody’s, Ukrayna krizine hızlı bir çözüm bulunmazsa...