19 / 05 / 2024

engelli öğrencilere dereme dayanıklı okul

engelli öğrencilere dereme dayanıklı okul

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, Ataşehir, Bağcılar ve Beyoğlu ilçelerindeki engelli öğrencilere yönelik 3 okulu yıkıp yeniden yapacak.

Yüksek kira sebebiyle yurt bulamayan öğrencilere çağrı!

Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Dönem Başkanı ve BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, yüksek kira nedeniyle ev bulamayan öğrencilere çağrıda bulundu.

Öğrencilere kira yardımı çağrısı!

Türkiye genelinde öğrencilerin barınma sorunu gittikçe büyüyor. Emlakçılar öğrencilerin barınma sorunu için öğrencilere kira yardımı yapılması konusunda çağır yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi taşınmazlarını öğrencilere tahsis edecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent genelinde öğrencilere verdiği desteğe devam ediyor. Belediye mülkiyeti kendilerine ait taşınmazlarını öğrencilerine tahsis etti. 

İsrail güçleri Kudüs'te engelli bir Filistinlinin evini 6'ncı defa yıktı!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle engelli bir Filistinliye ait evi 6. defa yıkan İsrail güçleri, bir aileyi daha evsiz bıraktı.

Sosyal konut projelerinin yüzde 5'i engelli vatandaşların!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Twitter'dan paylaşım yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projelerinde, engelli vatandaşlar için yüzde 5 kontenjanı ayrıldığını dile getirdi. 

Evi olmayan engelli ve gazilere TOKİ'den bedava ev!

TBMM'ye sunulan 2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında engelli olan harp veya vazife malulü olanlara bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla beyan ettikleri yerde konut verilmesi amaçlanıyor.

Antalya Engelli Mola Evleri hizmete açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, pandemi nedeniyle kapalı olan Engelli Mola Evleri 5 Ekim Pazartesi gününden bu yana yeniden hizmet verecek.

Eylül ayı yaşlı ve engelli aylıkları bugün yatırılmaya başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Selçuk, eylül ayı yaşlı ve engelli aylıklarının, bugün hesaplara yatırılmaya başlanacağını bildirdi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi akademisyenlerinden öğrencilere kira yardımı!

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi üniversitesi akademisyenleri, ülkelerine dönemeyen öğrencilere kira yardımı yaptı...

Prof. Dr. Kerim Aydoğdu tüm mirasını öğrencilere bağışladı!

Prof. Dr. Kerim Aydoğdu,  sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımında yakalandığı elim hastalık sebebiyle tüm mirasını ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlayacağını duyurdu.

Engelli baba astım hastası oğlu için rutubetsiz ev istedi!

Diyarbakır'da diyaliz hastası ve görme engelli baba, doğuştan astım hastası olan oğlunun iyileşmesi için rutubetsiz evde oturmaları gerektiğini söyleyerek, devletten oğlunun iyileşmesi için rutubetsiz ev istedi.

TDV'den engelli, yetim ve şehit ailelerine Suriye'de konut!

TDV tarafından Suriye'nin İdlib kentinde güvenli bölgede engelli, yetim ve şehit ailelerine yönelik konut inşa ediliyor...

İdlib’de engelli ve yetimler için 100 konut inşa ediliyor!

Suriye’nin kuzeyinde 30-40 kilometre derinlikte güvenli bölge kurup mülteciler için kalıcı konutlar hayata geçirmeyi teklif eden Türkiye, ilk adımı ‘çatışmasızlık bölgesi’ İdlib’de attı. İdlib’de engelli ve yetimler için yapımına başlanan 100 konut 6 ay sonra sahiplerine teslim edilecek.

engelli öğrencilere dereme dayanıklı okul Haberi

engelli öğrencilere dereme dayanıklı okul

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), Ataşehir, Bağcılar ve Beyoğlu'ndaki engelli öğrencilere yönelik üç okulu yıkıp yeniden inşa edecek. 


İPBK'den yapılan açıklamaya göre, zihinsel ve işitme engelliler ile serebral palsili (beyin felçli) çocukların eğitim gördüğü üç okul, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamına aldı. 


Bu kapsamda, Ataşehir Yunus Emre Engelli Çocuklar Okulu, Bağcılar Sancaktepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ve Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, yıkılarak yeniden yapılacak. 


Okulların yeniden yapım sonrası derslik sayıları, bina kat sayıları ve öğrenci kapasiteleri artacak. İPKB'nin engelli çocuklar için yapacağı okulların tasarımlarında, diğer okullardan farklı bina ve donanım özelliklerine yer verilecek. Tuvaletlerinden zemin kaplamalarına kadar özel eğitime hitap edecek şekilde tasarlanan okullar, çocukların hem eğitim hem de...