06 / 05 / 2024

engelli servisi

engelli servisi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir’de yaşayan engelli vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış ve rahatlıkla kullanabildikleri ulaşım sorununu çözen günlük servis aracı yoğun ilgi görüyor.

Yaşlı ve engelli maaşlarında tarih öne çekildi! Maaşlar ne zaman yatacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen yaşlı ve engelli maaşlarında tarihin öne çekildiğini açıkladı. Peki maaşlar ne zaman yatacak? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

2022 yılında engelli vatandaşların yararlanabileceği ÖTV muafiyetli araç alım limiti ne kadar oldu? İşte detaylar...

Engelli vatandaşlar 2022 yılında ÖTV muafiyetli araç alım limitinin ne kadar olduğunu merak ediyor. ÖTV muafiyetli araçlardan sadece engelli vatandaşlar yararlanabiliyor. Engelli vatandaşlar için 2022 yılında ÖTV muafiyetli araç alım limiti belli oldu.

TOKİ engelli başvuruları için bugün son gün! Kira öder gibi 3+1 ev fırsatı!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bitlis'teki engelli projesi için başvurular bugün sona eriyor.

TOKİ engelli başvuruları başladı! 180 ay vadeyle kira öder gibi 3+1 konut fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis projesi için başvurular bugün başladı. Projeden en az yüzde 40 engelli vatandaşlar konut alabilecek.

TÜGEM Mülk Listeleme Servisi görücüye çıktı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği, Mülk Listeleme Servisi'ni görücüye çıkardı...

Elektrikte engelli indirimi var mı?

Elektrikte engelli indirimi var mı? Elektrik engelli indirimi nedir? Elektrikte engelli indirimi ne kadar? Elektrik engelli indiriminden kimler yararlanabilir sorularının yanıtları merak ediliyor. Peki elektrikte engelli indirimi var mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Bakan Derya Yanık açıkladı: Engelli ve yaşlı aylıkları ödenmeye başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık engelli ve yaşlı vatandaşlar için müjdeli haberi verdi. Bakan Derya Yanık ocak ayına yönelik yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

N Akyüz Yapı İnşaatçılık Taahhüt Ve Oto Bakım Servisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

N Akyüz Yapı İnşaatçılık Taahhüt Ve Oto Bakım Servisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Necmettin Akyüz tarafından kuruldu.

İsrail güçleri Kudüs'te engelli bir Filistinlinin evini 6'ncı defa yıktı!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle engelli bir Filistinliye ait evi 6. defa yıkan İsrail güçleri, bir aileyi daha evsiz bıraktı.

Sosyal konut projelerinin yüzde 5'i engelli vatandaşların!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Twitter'dan paylaşım yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projelerinde, engelli vatandaşlar için yüzde 5 kontenjanı ayrıldığını dile getirdi. 

Evi olmayan engelli ve gazilere TOKİ'den bedava ev!

TBMM'ye sunulan 2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında engelli olan harp veya vazife malulü olanlara bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla beyan ettikleri yerde konut verilmesi amaçlanıyor.

Hazine gelecek yıl 547,2 milyar liralık borç servisi gerçekleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, gelecek yıl toplam 547,2 milyar lira borç servisi gerçekleştirileceği, 541 milyar lira iç borçlanmaya, 77,6 milyar lira dış borçlanmaya gidileceği öngörülüyor.

Antalya Engelli Mola Evleri hizmete açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, pandemi nedeniyle kapalı olan Engelli Mola Evleri 5 Ekim Pazartesi gününden bu yana yeniden hizmet verecek.

engelli servisi Haberi

engelli servisi

Engelli yetişkinlerin günlük ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış ve rahatlıkla kullanabildikleri, tekerlekli sandalye rampa düzeneği olan otobüsler ulaşımda büyük kolaylık sağlıyor. Haftanın her günü randevu sistemi ile çalışan özel tasarlanmış engelli otobüsleri sabah 07.00’den 24.00’a kadar hizmet veriyor.


Engelli vatandaşlarımızın kullanımına tahsis edilen araçlarla ihtiyaç sahibi Eskişehirli engelliler evlerinden alınıp okul, hastane, işyeri ve günlük yaşamda gidecekleri yere ulaştırılıyor. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan otobüslerden yararlanan vatandaşlar, evlerinden işyeri, okul ve çarşı merkezlerine çok kolay ulaştıklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.


Engelli vatandaşların ulaşım sorununu çözen özel donanımlı otobüslerden faydalanmak isteyen vatandaşlar 0532 765 20 24 ve 0537 677 58 30 numaralı telefonlardan randevu alabilirler. 

Eskişehir Büyükşehir...