26 / 07 / 2024

engellilere Yönelik Yönetmelik

engellilere Yönelik Yönetmelik

Engelli meclis üyelerinin girişimleri sonunda "Engellilere Yönelik Yönetmelik" meclisten geçti ve yürürlüğe girdi. İmara yönelik çıkan yönetmelikle yeni yapılacak yapılarda engelli ve yaşlılarda düşünülerek tasarımlar yapılacak.

Tasarruf finansman şirketlerine yönelik yönetmelik taslağı görüşe açıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı'nı görüşe açtı.

İhalelere yönelik başvurular hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

İhalelere yönelik başvurular hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik uygulamaları mecliste!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin engellilere yönelik uygulamaları meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin olarak Ankara Milletvekili Necati Yılmaz yazılı soru önergesi hazırladı.

Yollar ve binalarda engellilere yönelik düzenleme yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Goalball Turnuvası Kupa Töreni'nde yaptığı açıklamada yol, park, kaldırım ve binaların engellilere yönelik düzenlenmesi amacıyla yeni planlama yaptıklarını belirtti.

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik tam metni!

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, ilk defa konut alacaklara yapılacak devlet katkısına yönelik esaslar yer alıyor..

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmelik değişikliği!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 16 Eylül 2015 tarihinde 29477 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik!

Hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik 10 Ekim 2006 salı günü 26315 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte, hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 2015!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik tam metni..

Güvenli yapılar için inşaat sektöründeki yönetmelik karmaşasına son verilmeli!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelik!

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan esaslar..

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik!

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin esaslar...

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 10 Haziran 2015 tarihinde 29412 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 9 Temmuz 2015 tarihinde 29411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

engellilere Yönelik Yönetmelik Haberi

engellilere Yönelik Yönetmelik

Akhisar Belediye Meclisi'nin engelli meclis üyelerinin girişimleri sonunda "Engellilere Yönelik Yönetmelik" meclisten geçti ve yürürlüğe girdi. Akhisar Belediye Meclis Üyeleri Gülşah Çorukman ile Caner Yılmaz'in girişimleri ile ortaya çıkan imara yönelik çıkan yönetmelikle yeni yapılacak yapılarda engelli ve yaşlılarda düşünülerek tasarımlar yapılacak. Konu hakkında ilk kıvılcımı engelli meclis üyeleri olarak başlattıklarını ve başarıya ulaştıklarını ifade eden Meclis Üyeleri önergeyi Kanun Nizam ve imar Komisyonuna havale ettiklerini belirtti. 


Anayurt 


Haber Akhisar Haber'de şu şekilde yer aldı


Akhisar Belediye Meclisi’nin engelli meclis üyelerinin girişimleri sonunda “Engellilere Yönelik Yönetmelik” meclisten geçti ve yürürlüğe girdi. Akhisar Belediye Meclis Üyeleri Gülşah Çorukman ile Caner Yılmaz’ın girişimleri ile ortaya çıkan imara yönelik çıkan yönetmelikle yeni yapılacak yapılarda engelli ve yaşlılarda düşünülerek tasarımlar yapılacak.


Konu hakkında ilk kıvılcımı engelli meclis...