29 / 04 / 2024

Engelsiz Kent Alanya

Engelsiz Kent Alanya

Ankara Polatlı Belediyesi'nden bir heyet ile Alanya'ya gelen 198 engelli birey ve refakatçileri, Alanya'da tarihi ve turistlik mekanları gezdi. Alanya'da hiçbir engelle karşılaşmadan ilçeyi gezme imkanı bulduklarını ifade eden heyet, Alanya ile ilgili, "Ö

Alanya'da kira fiyatları tavan yaptı!

Alanya'da kira fiyatları il genelinde önemli problemlerden biri haline geldi. Kent sakinleri artan kira fiyatları nedeniyle tepki gösteriyor.

Yabancı konut yatırımcısının Alanya'ya ilgisi arttı!

Alanya Belediyesi Mart Ayı Meclisi toplantısında, 'Kent Estetiği Kurulu' kurulmasına karar verildi. Adasa Yapı Denetim Firması Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada “ Müteahhitlerin oluşturduğu konutlar yabancılara cazip geliyor." dedi...

Alanya'nın cazibesi kent meydanıyla artacak!

Hükümet Caddesi esnafları ile kahvaltıda bir araya gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kent meydanı projesi hakkında açıklamalar yaptı. Başkan Yücel, kent meydanı projesinin Alanya’ya değer katacağını söyledi.

Alanya Mahmutlar Mahallesi'ne 3 yeni park geliyor!

Alanya Belediyesi, kent ve kırsalda yatırım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce ihalesi yapılan ve Mahmutlar Mahallesi’nde bulunan 103. Sokak, Aydın Sokak ve 101. Sokak’ta 3 adet parkın inşaatına başladı.

Alanya'ya Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi inşa edilecek!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde, Oba Engelsiz Yaşam Merkezi projesini açıklayarak, engelli bireylere ve ailelerine müjde verdi.

Alanya Kent Meydanı için yeni hizmet binası şart!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Kent meydanını yapabilmek için öncelikle belediye binasını yıkmak zorundayız. Bunun için de yeni hizmet binasını bir an önce yapıp, oraya taşınmak istiyoruz" dedi.

Side Antik Kent Arap turist ilgisi görüyor!

Antik Kent'te turuna çıkarak Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Arap Turistler Side Antalya'ya tatile gelen Arap turistler, Alanya ve Side Antik Kent'te kültür Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerini yakından görüyor.

29 kent engelsiz hale getirilecek!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu yıl da engellilere yönelik planlanan hedefler için yoğun çalışmalar yürütüyor. Yürütülen "Erişilebilirlik Destek Projesi'' kapsamında, 2015'te 29 il ''engelsiz'' hale getirilecek.

Örnek kent Alanya!

Ankara Polatlı Belediyesi'nden bir heyet ile Alanya'ya gelen 198 engelli birey ve refakatçileri, Alanya'da tarihi ve turistlik mekanları gezdi. Alanya'da hiçbir engelle karşılaşmadan ilçeyi gezme imkanı bulduklarını ifade eden heyet, Alanya ile ilgili, "Ö

Adana Havaalanı 'engelsiz mekan' oldu!

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından yürütülen ‘Engelsiz Mekan Projesi’ kapsamında, 6 ay önce başlayan çalışmalar sonucunda Şakirpaşa Havaalanı’ na ‘Engelsiz Mekan Plaketi’ verildi....

Aliağa Engelsiz Cafe örnek oluyor!

İzmir Aliağa Belediyesi tarafından kent merkezindeki Zeytinlipark içinde Engelli vatandaşlara yönelik açılan Engelsiz Yaşam Cafe & Park Türkiye’deki yerel yönetimler ve STK’ lara rol-model oldu...

Parktürk, Alanya Kent Meydanı'ndaki otoparkı da zincirine kattı!

Parktürk, Alanya Belediyesi'ndeki Kent Meydanı yeraltı otoparkı işletilmesi ihalesini kazanarak otopark zincirine bir halta daha eklediğini açıkladı

Side engelsiz kent yaşamıyla yenileniyor!

Türkiye'de günbatımının en güzel izlendiği yerlerden biri olan Side, engelsiz kent anlayışıyla yenilenen bisiklet ve yürüyüş yolları, güleryüzlü esnafıyla bir nevi kentsel dönüşüm yaşıyor.

Engelsiz Kent Alanya Haberi

Engelsiz Kent Alanya

198 engelli birey ile refakatçileri Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. Ankara Polatlı Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Cemal Eraslan, birim amirleri, engelli bireyler ve refakatçileri Alanya'ya geldi. 


Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Cemal Eraslan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i makamında ziyaret etti. 


Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Cemal Eraslan, Yücel ile engelsiz kent çalışmaları ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. 


"Engelsiz Kent Alanya" sloganı ile başarılı çalışmalara imza atan Alanya Belediyesi'nin bu alandaki çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Eraslan, Başkan Yücel'i tebrik etti. Yücel ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Alanya'nın engelsiz kent çalışmalarının önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini ve ülkemizde "Engelsiz Kent-Engelsiz Belediye" bayrağım taşımaya devam edeceklerini vurguladı. 


"ENGELSİZ GEZİ" 


Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ni ziyaret eden 198 engelli birey ile...