03 / 08 / 2024

Ensar Çinal milas arazi bağışı

Ensar Çinal milas arazi bağışı

İşadamı Ensar Çinal, Milas sahilinde değeri 10 milyon doları bulan 4.5 dönümlük arazisini, park alanı ve yol kullanımı için bedelsiz olarak belediyeye devretti.

Milas'ın imar planı revizyonu onaylandı!

Yeni tescilli yapıları ve imar planında oluşan mağduriyetlerin giderilmesini kapsayan Milas Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kabul edildi.

Milas Ziraat Odası yeni hizmet binası tamamlandı!

Muğla’nın Milas ilçesinde yaklaşık 5 yıl önce inşaatına başlanan ziraat odasına ait yeni hizmet binasında mutlu sona yaklaşıldı.

Milas'a Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi müjdesi!

Muğla'nın Milas ilçesine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşa edilecek. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Tarık Çubukcuoğlu, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milas Devlet Hastanesi'nin çalışmaları son sürat devam ediyor!

İnşaatı 700 günde tamamlanacak olan Milas Devlet Hastanesi'nin çalışmaları son sürat devam ediyor.

Muğla Milas Çökertme Turizm Planı'na iptal!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Gülay Yücel, bugünkü yazısında 1/25 bin ölçekli Muğla Milas Çökertme Turizm Planı'ndan bahsetti. İşte o haber...

Muğla Milas Stadyumu'nun zemini yenileniyor!

Muğla’nın Milas ilçesindeki Şehir Stadyumu'nun zemini yenileniyor. Çim ekme, zemin bakımı çalışmalarının Ekim'de tamamlanması hedefleniyor.

Muğla Milas'ta 14,2 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Milas Belediye Başkanlığı satılık 5 arsayı 14 milyon 232 bin 304,8 TL'den satışa sunuyor. İhale konusu taşınmazların satış işlemi işinin ihalesi 8 Haziran 2017 Perşembe günü saat 13:30’da yapılacak.

TÜRGEV ile Ensar Vakfı, New York'ta kültür merkezi inşa edecek!

TÜRGEV, Ensar Vakfı ile birikte New York'ta yurt ve kültür merkezi yapımına başlıyor. Yut ve kültür merkezi için alınan gayrimenkule 20 milyon dolar ödendi.

Milas Canyon Ranch kapandı!

Milas köylerinin denizle buluştuğu 5 milyon metrekarelik alan üzerinde yükselen, 250 milyon dolar yatırımla tamamlanan Milas Canyon Ranch kapandı.

TOKİ Muğla Milas Konutları için yer aranıyor!

Muğla Milas'ta yapılması planlanan TOKİ konutları ile ilgili AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ten açıklama geldi. Öztürk, toplu konutlar için yer arandığını söyledi.

Muğla Milas'ta arsa stoku tükendi!

Muğla Milas Ticaret ve Sanayi Odası bölgedeki arsa sorununa dikkat çekti. Şehirdeki arsa stoklarının bitmesiyle müteahhitlerin kentsel dönüşüme yöneldiği belirtildi.

Muğla Milas'taki Rıfat Ağa Konağı yıkılıyor!

Muğla Milas'ta bulunan 100 yıllık Rıfat Ağa Konağı yıkılıyor. Hisarbaşı Mahallesi’nde bulunan konak mahallelilin can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.

Milas'ta 40'a yakın bina tescilleniyor!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan 40'a yakın bina tescilleniyor. Binaların tescillenmesi hususu düzenlenen toplantıda belirtildi.

Ensar Çinal milas arazi bağışı Haberi

Ensar Çinal milas arazi bağışı

İŞADAMI Ensar Çinal (54), Milas sahilinde belediyeye devrettiği 10 milyon dolar değerindeki arazisiyle ilgili açtığı davada mahkeme arazinin park olarak düzenlenmesine karar verdi.


Milas Asliye Hukuk Mahkemesi’ne iki yıl önce açılan dava dosyasındaki delillere göre Ensar Çinal, Muğla Milas Dörttepe Köyü, Hisar mevkisinde yaklaşık 11 bin metrekarelik araziyi 1994’te satın aldı.


Çinal, arazinin yaklaşık 4.5 dönümünü park, kıyı kenarı ve yol kullanımı için bedelsiz olarak Milas Belediyesi’ne bıraktı. Yıllar sonra Milas’a giden Ensar Çinal, araziye çay bahçesi, kamelyalar, sayfiye evi ve gecekondu vasfında binalar yapıldığını görünce Milas Belediyesi’ne başvurdu.



BÜFE GÖREVİ

Ensar Çinal, “Belediye Başkanı Muhammet Tokat bana gerekeni yapacaklarını ve burayı mühürleyeceklerini söylediler. Ancak hiç bir işlem yapılmadı. Arazinin kamu yararı için kullanılacağını düşünürken başkaları tarafından işgal edilerek ticarethaneye dönüştürülmesi, belediyenin...