03 / 08 / 2024

SGK'nın belediye borcu tahsilatı başlıyor: Belediyelere ait gayrimenkuller SGK'ya devredilebilecek!

SGK'nın belediye borcu tahsilatı başlıyor: Belediyelere ait gayrimenkuller SGK'ya devredilebilecek!

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan toplam borcu 96 milyar Türk Lirası  olduğu açıklanırken, SGK borçların tahsilatı için düğmeye basıp, belediyelere icra tebligatlarını göndermeye başladı. Peki borçların tahsilatında nasıl bir süreç işleyecek? 



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ülke genelinde belediyelerin 96 milyar Türk Lirası'na ulaşan borçlarının tahsili için düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre SGK, borçların tahsili için altı aşamalı bir süreç başlattı.   Peki borçların tahsilatında nasıl bir süreç işleyecek? Belediyelerin SGK borçları nasıl tahsil edilecek? AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin konu ile ilgili detayları tek tek anlattı. İşte pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan o detaylar...

AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin tarafından paylaşılan detaylara göre belediyelerin borçlarının ödenmemesi halinde icra işlemleri başlayacak ve belediyelere ait gayrimenkuller SGK'ya devredilebilecek.

SGK nın belediye borcu tahsilatı başlıyor: Belediyelere ait gayrimenkuller SGK ya devredilebilecek!

BELEDİYELERİN BORÇLARI VE SGK’NIN PLANI

AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, pek çok kişi tarafından merak edilen sürecin detaylarını TRT Haber'e anlattı. İşte AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin'in pek çok kişinin merak ettiği konu ile ilgili o açıklamaları...

Bilgilendirme: 1. aşamada, SGK İl Müdürlükleri aracılığı ile belediyelere borçlarının olduğuna dair resmi bilgilendirme yapılıyor.

Gerekli Bildirimler: 2. aşamada ise belediyelere borçları ile ilgili resmi bildirimler yapılıyor. Söz konusu bu bildirimler, borcun miktarı, ödeme tarihleri ve gecikme faizleri gibi detayları kapsıyor.

Borç İtiraz Süreci: Belediye, bildirilmiş olan borçlara itirazda bulunabiliyor. Söz konusu bu itirazların değerlendirilmesinden sonra borçlar kesinleşiyor ve ödeme süreci başlıyor.

Ödeme Süreci: İtirazın olmadığı ya da itirazların sonuçlandığı hallerde, belediyeler borçlarını ödemek durumunda kalıyor.

İcra İşlemleri: Belediyeler borçlarını ödemedikleri durumda SGK icra işlemlerini resmen başlatıyor. Söz konusu icra süreci, belediyelerin mali durumunu ciddi biçimde etkileyebilecek bir adım olarak dikkat çekiyor.

Gayrimenkul Devri: Borçların ödenmemesi halinde, belediyelere ait gayrimenkuller SGK'ya devredilebiliyor. Belediyeler bu aşamada borçlarına karşılık olarak gayrimenkul teklifinde bulunabiliyor. Söz konusu bu teklifler, SGK yönetim kurulu tarafından değerlendiriliyor ve nihai karar veriliyor.

 

BİM'de Peros çamaşır deterjanı 2 litre 65 TL, pril bulaşık deterjanı 5 kg 169,50 TL! 6 Ağustos BİM aktüel ürünler 

Ankara ve bir şehirde daha kiralık 18 gayrimenkul!

5.5 büyüklüğünde deprem beklenen iller açıklandı! İşte diri fay haritasına göre en riskli ve risksiz bölgeler...


Geri Dön