08 / 05 / 2024

Ensar Vakfı binası

Ensar Vakfı binası

Ensar Vakfı’nın Ankara'da bulunan binası hakkında yıkım kararı çıktı. Değeri 9 milyon TL olan bina için yıkım çalışması gelecek haftaya başlayacak.

Arter binası LEED Altın Sertifikası'nın sahibi oldu!

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter'in 2019 yılında taşındığı Dolapdere'deki binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu.

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı, tarihi Süleymaniye Camii'nin çevresindeki yurt binası inşaatına ilişkin tepkilerin gelmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı ve geri adım attı.

İzmit'teki Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı'na verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, İzmit’te bulunan ve mülkü büyükşehir belediyesine ait olan Pembe Köşk binası 10 yıl süre ile Ensar Vakfı’na verildi. Karara CHP Grubu muhalefet şerhi koyarken AKP'li Başkan Tahir Büyükakın “Sahip çıkıyoruz” dedi. 

Ensar Vakfı 5 yurdunu sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ensar Vakfı, İstanbul, Konya ve Rize'de yer alan 5 öğrenci yurdunu sağlık çalışanlarına tahsis etti...

Mehmet Torunlar'dan Kızılay açıklaması!

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı 8 milyon dolar bağış ile gündeme gelen Torunlar Holding’in sahiplerinden Mehmet Torun “Ben bu bağışın şerefiyesinin Kızılay’a kalmasını istiyorum. Madem yanlıştı, Kızılay kabul etmeseydi” diye konuştu...

Kızılay bağışıyla ilgli Ensar Vakfı'ndan ABD'de yurt açıklaması!

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon dolarlık bağış tartışılmaya devam ediyor. Ensar Vakfın'da yapılan açıklamada;" Gençlerin güven içerisinde barınabileceği bir yurt projesi TÜRKEN Vakfı tarafından hayata geçirilmiştir." ifadeleri yer aldı...

İBB’nin Bahçelievler'deki gençlik merkezi Diyanet Vakfı'na devredildi!

İstabbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bahçelievler'de yaptırdığı gençlik merkezi binası Diyanet Vakfı'na devredildi. Binanın açılışı İstanbul seçiminden 3 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmıştı. 

Adıyaman Sosyal Yardımlaşma Vakfı Binası'nın kaba inşaatı tamamlandı!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 2018 inşaatına başlanan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmet Merkezi’nin ortak idari binasının kaba inşaatı tamamlandı.

Rönesans Eğitim Vakfı'ndan Malatya'ya Fen Lisesi!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesinde Rönesans Eğitim Vakfınca içerisinde 16 derslikli fen lisesi, spor salonu ve yurt binasının yer alacağı eğitim kompleksi inşa ettirilecek.

Bulgaristan'da Başmüftülük Vakfı'na ait bina icrayla satıldı!

Sofya'da Bulgaristan Başmüftülüğü Vakfına ait İslam Enstitüsü binasının icra yolu ile çok düşük fiyata satılması, Müslümanlar arasında şoke etkisi yarattı.

Konya'daki hastane binası tartışmalara neden oldu!

Konya'da 18 Mayıs 2014'te Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türk Anadolu Vakfı işbirliği ile temeli atılan hastane binası tartışmalara neden oldu.

TMMOB, İZFAŞ binasının tahsisinin iptali için dava açtı!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İZFAŞ binasının SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptali için dava açtı.

TÜGVA'nın genel merkez binası Pazar günü açılacak!

Türkiye’de gönüllü gençlerin kurduğu Türkiye Gençlik Vakfı'nın genel merkez binasının yapımı tamamlandı. Pazar günü açılacak binanın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Ensar Vakfı binası Haberi

Ensar Vakfı binası

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Ankara’nın merkezinde Ensar Vakfı'na tahsis edilen ve değeri yaklaşık dokuz milyon TL olan binada çalışma başlatıldı.


Ankara’da daha önce bir sendika tarafından kullanılan, Kızılay’a beş dakika mesafede bulunan beş katlı bina için yıkım kararı çıktı. Bina, Kızılay’a, Kredi Yurtlar Kurumu’na ve Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesine ’ne beşer dakika uzaklıkta bulunuyor. 


Atıl vaziyette bekletilen binada son bir yıl içerisinde defalarca yangın çıktığı öğrenildi. Bina, geçen hafta Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından korumaya alındı. 


Beş katlı binanın yıkılacağı ve yerine, binayı kullanım hakkına sahip kurum yani Ensar Vakfı için daha “güzel” ve “lüks” bir binanın yapılacağı öğrenildi. Binanın etrafını brandalarla çeviren belediye yetkililerinin, iş makineleri ile binayı yıktıktan sonra yeni bina için çalışmalara başlayacağı...