02 / 05 / 2024

Ensar Vakfının başakşehir arsası

Ensar Vakfının başakşehir arsası

Ensar Vakfı’na ait Başakşehir’deki 2031 metrekarelik arazinin imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından benzin istasyonu olarak değiştirildi.

TOKİ Başakşehir projesi yarın ihaleye çıkıyor! Kayabaşı'na 163 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı projesinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek. Kayabaşı TOKİ projesinde 163 konut yer alacak.

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalesine 10 teklif!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalesine 10 firmadan teklif geldi. İşte merakla beklenen ihaleye teklif veren firmalar...

Başakşehir Yatırım İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Başakşehir Yatırım İnşaat Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de Ali Bozbeşparmak, Abdülkadir Kafalı, Ali Osman Artan, Cahit Yeşil, İbrahim Furkan Kahraman, Mahmut Sami Yavaş ve Murat Bozkurt ortaklığında kuruldu.

TOKİ Başakşehir 2022 kuraları çekiliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Başakşehir Kayabaşı projesinde bulunan konutların kura çekimi yapılıyor. 

TOKİ Başakşehir 2022 ucuz konut başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Başakşehir Kayabaşı projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor...

TOKİ Başakşehir 2022 başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Başakşehir Kayabaşı projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

Başakşehir Konut Anonim Şirketi kuruldu!

Başakşehir Konut Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Bozbeşparmak, Abdülkadir Kafalı, Cahit Yeşil, Murat Bozkurt ve Selami Akdağ ortaklığında kuruldu.

Ali Kurt'tan KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsasına ilişkin açıklama!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme getirdiği KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsasına ilişkin konuştu.

Adem Atmaca açıkladı: Başakşehir'deki arsanın KİPTAŞ'a satış detayları belli oldu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme getirdiği önceki yönetim sırasında KİPTAŞ'ın Başakşehir’de yer alan projesinde 36 milyon dolarlık kamu zararı olduğunu aktardı. KİPTAŞ'a Başakşehir'de arsa satan Atmaca Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, konuya ilişkin konuştu.

Başakşehir Real Estate Emlak Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Başakşehir Real Estate Emlak Hizmetleri Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emad Eddın Al-Shwaıkı ve Nawal Mohammed ortaklığında kuruldu.

Adım 34 Gayrimenkul İnşaat Tekstil Turizm Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Başakşehir Şubesi açıldı!

Adım 34 Gayrimenkul İnşaat Tekstil Turizm Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Başakşehir Şubesi bugün Başakşehir'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Enes Değirmenci tarafından açıldı.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı 100 bin konut projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı Mahallesi 1. Etap ve 2. Etap projeleri için ÇED süreci başladı.

Ensar Vakfının başakşehir arsası Haberi

Ensar Vakfının başakşehir arsası

Bakanlığın akaryakıt istasyonu izni verdiği parselin altından ise NATO Akaryakıt Boru Hattı geçiyor. Plan notlarına göre boru hattı kaydırıldıktan sonra inşaata başlanacak. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başakşehir, Altınşehir Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Ensar Vakfı’na ait 6016 - 6023 nolu parsellerle ilgili plan değişikliği teklifini onayladı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yaklaşık bir buçuk kilometre güney batısında ve TEM Otoyolu’nun yaklaşık 200 metre kuzeyinde bulunan vakfın arazisi, uygulamadaki planlarda ticaret alanı fonksiyonunda kalıyordu. Parsellerin bulunduğu Altınşehir bölgesi, 2012 yılında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un yürürlüğe girmesinin ardından Bakanlar Kurulu Kararı ile “Rezerv Yapı Alanı” olarak belirlenmişti. Böylece bölgedeki her türlü imar yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçmişti. 


BORU HATTI KAYDIRILACAK


NATO Akaryakıt Boru Hattı Koruma Kuşağı’nda kalan arazilerdeki imar faaliyetleri sıkı kurallara bağlı olduğu...