17 / 07 / 2024

Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Tebliği nedir

Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Tebliği nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tekstil sanayisinden kaynaklanan kirliliğinin kaynağında önlenmesi, su tasarrufu, enerji verimliliği ve hammadde geri kazanımına yönelik olarak Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Tebliğini yürürlüğe koydu

Mamak Tuzlaçayır Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıda!

Ankara Mamak General Zeki Doğan Mah. Tuzluçayır Gecekondu Önleme Bölgesi Revizyon İmar Planı kapsamında kalan dükkanlara ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya çıktı...

Kayseri banliyö tren hattı, raylı sisteme entegre edilecek!

Yeşilhisar-İncesu-Kayseri ve Kayseri -Sarıoğlan arasındaki toplam 130 km’lik güzergahta hizmet verecek banliyö hattı kent merkezindeki raylı sisteme entegre edilecek.

MG Gülçiçek Gebze'de entegre esans üretim tesisi kurdu!

Dünyaca ünlü parfüm markalarına esans üreten MG Gülçiçek, Gebze'de 65 milyon $'lık yatırımla dünyanın tek bir çatı altındaki ilk entegre esans üretim tesisini kurdu.

Adıyaman Samsat entegre hastanesinin yer teslimi yapıldı!

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 10 yataklı entegre ilçe hastanesi yapım işi ihale edilerek, teknik elemanlarca yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nde 8 hastane yer alacak!

Rönesans inşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü 36 ayda tamamlanacak 789.031 metrekareye kurulacak 2 bin 682 yatak kapasiteli sağlık kampüsünde 8 farklı hastane yer alacak.

Kayseri'de banliyö hattı ile raylı sistem entegre oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, önemli bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Çelik, Yeşilhisar-Sarıoğlan arasında hizmet verecek olan banliyö hattının şehir içindeki raylı sistemle entegre olacağını açıkladı.

İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü 2019'da açılacak!

İstanbul'da inşa edilmesi planlanan 2,682 yataklı İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü projesi ihalesini alan konsorsiyumun gereken finansmanı sağlayamadığı ve projenin Rönesans Holding tarafından devralındığı belirtildi.

Rönesans Holding Entegre Sağlık Kampüsü projesini devraldı!

İstanbul'da inşa edilmesi planlanan 2,682 yataklı İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü projesi ihalesini alan konsorsiyumun gereken finansmanı sağlayamadığı ve projenin Rönesans Holding tarafından devralındığı belirtildi.

Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü 2016 Ağustos'ta açılacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kamu-Özel İşbirliği modeli ile hayata geçirilen Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü şantiye alanında incelemelerde bulundu.

Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü ne zaman açılacak?

Elazığ İl Başkanı Nusret Çoban, yapımı devam eden Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü’nde incelemelerde bulundu.Çoban halk arasında Şehir Hastanesi olarak bilinen Sağlık Kampüsü’nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Bilkent Entegre Sağlık Kampusu 1 yıl sonra hizmete girecek!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kamu-Özel İşbirliği modeli ile hayata geçirilen Bilkent Entegre Sağlık Kampusu şantiye alanında incelemelerde bulundu.

Ankara Bilkent Entegre Şehir Hastanesi 2016'da açılacak!

Mehmet Müezzinoğlu: "Ankara Bilkent Entegre Şehir Hastanesi 3 bin 680 yatak kapasitesine sahip. Avrupa'nın en büyük, dünyanın da tek parça halinde en büyük hastanelerinden biri olacak. Herhangi bir aksilik olmazsa 2016 Ağustos ayında açılacak" dedi.

Diyarbakır Entegre Katı Atık Tesisi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 10 ilçe belediyesi ile birlikte kentteki 30 yıllık katı atık sorununa çözüm olacak entegre katı atık yönetimi tesisinin inşaat çalışmaları başladı.

Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Tebliği nedir Haberi

Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Tebliği nedir



Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Tebliği kapsamında kurulu kapasitesi 10 ton/gün üzerinde olan yıkama, ağartma, merserizasyon, haşıllama, baskı, haşıl sökme ve benzeri ön işlem, boyama ve son işlemlerinin gerçekleştirildiği tekstil tesisleri bu Tebliğ hükümlerine tabi olacak.


Mevcut tesisler, 31.12.2012 tarihine kadar, tebliğ ekinde yer alan MET (Mevcut En İyi Teknikler)   uygulamalarından kendi tesislerine uygun olanları seçerek gerekçeleri ile birlikte temiz üretim planlarında sunmak, onaylatmak, uygulamaya koymak ve temiz üretim planı ile ilgili taahhüt ettikleri gelişmeleri her yıl gelişme raporları ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüklerine sunmak ve kostik sodanın geri kazanımı ile ilgili seçilen MET’ler 31.12.2014 tarihine kadar uygulamaya koymak zorundalar.

Bakanlık; bu tebliğ ile tekstil sektörünün çevreye olabilecek olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi, çevreyle uyumlu yönetiminin sağlanması için üretim...