27 / 04 / 2024

MG Gülçiçek Gebze'de entegre esans üretim tesisi kurdu!

MG Gülçiçek Gebze'de entegre esans üretim tesisi kurdu!

Dünyaca ünlü parfüm markalarına esans üreten MG Gülçiçek, Gebze'de 65 milyon $'lık yatırımla dünyanın tek bir çatı altındaki ilk entegre esans üretim tesisini kurdu.



Yüzde yüz yerli sermayeli esans üreticisi MG Gülçiçek (MG International Fragrance Company) 65 milyon dolarlık yatırımıyla dünyanın tek bir çatı altındaki ilk entegre esans üretim tesisini kurdu. Türkiye'de ürettiği esansları 2.500'ü aşkın yerli firmaya tedarik ve 65 ülkeye de ihraç eden şirket, ağırlıklı olarak İngiltere, Amerika, Fransa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya'ya satış yapıyor. Şirket, yeni yatırımıyla, önümüzdeki 10 yıllık süreçte sektöründe dünyada ilk 10 içerisinde yer almayı hedefliyor. MG International Fragrance Company’ye ait tesisin resmi açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından gerçekleştirildi. 


DEVLERLE YARIŞIYOR


Mişel Gülçiçek tarafından 1961 yılında kurulan MG Gülçicek, kendi ürettiği özel esanslarla bu alanda dünya devleri arasına girmeye aday bir noktaya geldi. Mişel Gülçiçek ve ailesi için koku, hayatlarının en önemli parçası. 'Kokuya adanmış yarım yüzyılı' geride bırakan Türk sanayici, her kazancını da yatırıma dönüştürerek üretime devam etmeyi planlıyor.


ÖZEL FORMÜLLER


MG International Fragrance Company, dünyanın en iyi koku uzmanlarını bir araya getiriyor. Alanında uzman 8 parfümörün tasarladığı yeni formüller sektörü hareketlendiriyor.


İlk kez robot kullanılıyor


ESANS üretiminde dünyada bu büyüklükte üretim gerçekleştirebilen otomatik üretim robotu da ilk kez bir Türk fabrikasına kuruldu. 5 bin metrekarelik alanı innovasyon, organik sentez ve araştırmalarına ayıran şirket, 5 yıl içerisinde ürettiği hammadde sayısını artırmayı hedefliyor.


Akşam


Geri Dön