02 / 05 / 2024

EPDK cezası

EPDK cezası

EPDK'nın 2013 yılı faaliyet raporu yayımlandı. Buna göre Kurul tarafından geçen yıl elektrik, doğalgaz, petrol ve de LPG piyasalarında toplam 3 bin 39 lisans verildi.

EPDK'nın kestiği ceza 1 milyar lirayı aştı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) EPDK'nın 2013 yılı faaliyet raporu yayımlandı. EPDK tarafından 2013'te verilen idari para cezalarının tutarı 1 milyar 35 milyon lira oldu.

EPDK'dan 25,9 milyon liralık idari para cezası!

Konuya ilişkin EPDK kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 24 şirkete çeşitli gerekçelerle 25 milyon 869 bin lira ceza verdi.

EPDK'dan 5.8 milyon liralık para cezası!

EPDK kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre akaryakıt piyasasında mevzuata aykırı davrandıkları gerekçesiyle 11 firmaya 67 bin 962 lira ile 2 milyon lira arasında değişen toplam 5 milyon 848 bin 949 lira ceza uygulandı.

Tarım dışı amaçlı arazi kullanımı cezası!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamıyor. Peki, tarım arazisi amaç dışında kullanılırsa ne olur? Tarım dışı amaçlı arazi kullanımı cezası nedir?

EPDK, lisans başvurularını karara bağladı!

EPDK, lisans başvurularını karara bağladı. Elektrik piyasasında faaliyet gösteren 5 firmaya üretim ve tedarik lisansı verilirken, Aygaz ve İpragaz AŞ'nin depolama lisanslarına yeniden geçerlilik kazandırıldı

Mortgage kredisi erken kapama cezası yargıtay kararı!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin mortgage kredisi erken kapatma ücreti ile ilgili aldığı son karara göre bankalar erken kapama ücreti talep edebiliyor. İşte mortgage kredisi erken kapama cezası yargıtay kararı...

Köyde izinsiz ev yapmanın cezası nedir?

Köyde ev yapılabilmesi Plansız Alanlar Yönetmeliği gereğince gereken durumlarda Muhtarlıktan izin alınması gerekiyor. Peki, köyde izinsiz ev yapılırsa ne olur? Köyde izinsiz ev yapmanın cezası nedir?

Tüketiciler artık abonelik sözleşmelerini cezasız feshedebilecek!

Abonelik Sözleşmeleri Yönetmelik Taslağı’na göre tüketiciler artık elektrik, internet ve telefon gibi abonelik sözleşmelerini cezasız feshetme hakkına sahip olacak. Ayrıca tüketiciden açma-kapama ve kesme-bağlama ücreti gibi bedeller alınamayacak.

EPDK'dan elektrik dağıtım şirketlerine seçim uyarısı!

EPDK' dan elektrik dağıtım şirketlerine seçim uyarısı geldi. EPDK, elektrik dağıtım şirketlerini seçimlerde elektrik için tam mesai yapmaları ve programlı elektrik kesintilerini ertelemeleri yönünde uyardı.

EPDK, enerji lisansı alıp yatırım yapmayan projeleri mercek altına aldı!

EPDK, çantacı avına çıktı. Yenilenebilir enerji lisansı alıp yatırım yapmayan 500 proje mercek altına alındı. Sadece 148 proje yatırım detaylarını teslim etti. 220'si mücbir sebeple eksik belge verdi . 120 projeden ise hiç ses yok.

İmar kirliliği cezası nedir?

Yapı ruhsatı alınmamış ya da imar planına göre inşaa edilmemiş yapılar imar kirliliği kapsamına giriyor. Yapının imar kirliliği kapsamına girmemesi için bu hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, imar kirliliği cezası nedir?

Erken kapama cezası iade edilmeyecek mi?

Yargıtay 13. Dairesinin aldığı karar neticesinde konut kredisi erken kapama cezası hakkında birtakım değişikliklere yer verildi. Peki buna göre artık erken kapama cezası iade edilmeyecek mi?

Erken kapama cezası yargıtay kararı 2014!

Yeni Tüketici Kanunu gereğince, tüketiciler vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabiliyor. Ancak erken kapama cezası yargıtay kararı 2014 gereğince, bankalar bazı kredilerde erken kapama ücreti talep edebiliyor...

Konut kredisi erken kapama cezası alınabilecek!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin konut kredisi erken kapatma ücreti ile ilgili aldığı son karara göre konut kredisi erken kapama cezası alınabilecek. Peki bu karar hangi krediler için geçerli?

EPDK cezası Haberi

EPDK cezası

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından geçen yıl verilen idari para cezalarının tutarı 1 milyar 35 milyon lira oldu.


EPDK'nın 2013 yılı faaliyet raporu yayımlandı. Buna göre Kurul tarafından geçen yıl elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarında toplam 3 bin 39 lisans verildi.


Elektrik piyasası için verilen 122 lisansın 12'sini toptan satış, 3'ünü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) dağıtım, 88'ini üretim ve 19'unu otoprodüktör lisansı oluşturdu.


Doğalgaz piyasasında 55 ithalat lisansı, 8 ihracat lisansı, 44 toptan satış lisansı, 4 depolama lisansı, 1 boru hattı iletim lisansı, 19 sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) iletim lisansı, 94 sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) lisansı ve 65 dağıtım lisansı olmak üzere toplam 290 lisans verildi.


Petrol piyasasında bayiliklere verilen lisans sayısı da bin 540 oldu.


LPG piyasasında verilen lisansların 20'sini dağıtıcı lisansları, 20'sini...