15 / 05 / 2024

epdk lisans başvurusu yapan firmalar

epdk lisans başvurusu yapan firmalar

EPDK, lisans başvurularını karara bağladı. Elektrik piyasasında faaliyet gösteren 5 firmaya üretim ve tedarik lisansı verilirken, Aygaz ve İpragaz AŞ'nin depolama lisanslarına yeniden geçerlilik kazandırıldı

Zorlu Enerji'den kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Akkuyu için 2017'de inşaat lisansı başvurusu planlanıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesi inşaat lisansı başvurusunun ardından öncelikle nükleer güvenlik dışındaki yapıların inşası için Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan (TAEK) sınırlı çalışma izni alınacak.

TOKİ Ankara Kazan 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor!

TOKİ Ankara Kazan 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor. Dairelerin 74,76 metrekare büyüklükte dizayn edildiği projede 4 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Bilecik Osmaneli 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Bilecik Osmaneli 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak. Aylık 631,72 taksitle ödeme yapılabilen projede daire teslimleri hemen gerçekleşiyor.

İnşaat ruhsatı başvurusu nasıl yapılır?

İmar Kanunu gereğince bir yapının inşaat çalışmalarına yasal olarak başlanılabilmesi için alınması zorunlu olan izin inşaat ruhsatı olarak ifade ediliyor. Peki, inşaat ruhsatı başvurusu nasıl yapılır? İnşaat ruhsatı için neler gerekir?

Tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda gayrimenkul cins tashihi işleminin gerçekleşebilmesi için, gayrimenkul sahibinin gerekli belgeleri temin etmesi ve dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte, tapuda cins değişikliği başvurusu!

Kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

Taşınmazı riskli ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm kapsamında alınmış mülk sahiplerine devlet bazı finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ Karabük Safranbolu 1 adet konut başvurusu 16 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Karabük Safranbolu 1 adet konut başvurusu 16 Eylül'de başlayacak. Aylık taksitlerin 414,92 TL'den başladığı projede 180 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

Riskli yapı başvurusu nereye yapılır?

Riskli yapı, riskli alan içinde yada dışında kalan ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma veya ağır hasar görme ihtimali olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, riskli yapı başvurusu nereye yapılır?

Riskli yapı başvurusu için istenen belgeler!

Kat maliklerinden birinin lisanslı özel kuruluşlardan birine başvurarak risk raporunun Bakanlıktan onayı alındıktan sonra bu yapı riskli yapı olarak nitelendiriliyor. Peki, riskli yapı başvurusu için istenen belgeler neler?

Çed raporu başvurusu nasıl yapılır?

Çevresel etki değerlendirme raporu bir faliyetin kurum aşamasında çevre kirliliği açısından değerlendirilmesi halinde veriliyor. Peki, Çed raporu başvurusu nasıl yapılır?

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payı başvurusu!

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payından faydalanmak için gerekli belgeler ile birlikte il özel idarelerine veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına başvuru yapılabiliyor. Peki, kültür ve tabiat varlıkları katkı payı başvurusu için ne gerekli

Elektrik tarife başvurusu nasıl yapılır?

Elektrik tarifesi, Elektrik enerjisinin iletimi, dağıtımı, satışı ve/veya kapasitenin kullanımı ve satışı ile bunlara dair hizmetlere ilişkin fiyatları, hükümleri ve şartları içeren düzenlemeleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, elektrik tarife başvurusu n

epdk lisans başvurusu yapan firmalar Haberi

epdk lisans başvurusu yapan firmalar


Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik, doğalgaz, LPG ve petrol piyasaları için yeni lisans başvurularını karara bağladı.  


Resmi Gazete'de yayımlanan Kurul kararlarına göre, geçen ay elektrik piyasasında faaliyet gösteren 5 firmaya üretim ve tedarik lisansı verildi. Lisans alan yerler arasında Çanakçı Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali, Bandırma 2 Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, Saray Rüzgar Enerji Santrali bulunuyor. 


Öte yandan, elektrik piyasasına ait 12 üretim ve otoprodüktör lisansı ise iptal edildi. 


Doğalgaz piyasasında Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Doğalgaz Dağıtım AŞ'ye dağıtıcı lisansı verilirken, Kor Doğalgaz Toptan Satış Ticaret ve Sanayi AŞ'nin toptan satış lisansı sona erdirildi. 


Aygaz ve İpragaz AŞ'nin depolama lisanslarına yeniden geçerlilik kazandırıldı


LPG piyasasında, yürütmeyi durdurma kararlarına istinaden Has-Gaz LPG Dağıtım ve Metal Sanayi Ticaret AŞ'nin dağıtım, Aygaz AŞ, Ergaz Sanayi ve Ticaret...