08 / 05 / 2024

epdk nereleri kamulaştırdı

epdk nereleri kamulaştırdı

İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçiş (Avrasya Tüneli) Projesi kapsamında bazı taşınmazlarda yol ve ihtiyaç duyulan kısımların mülkiyet şeklinde, tünel yapıları için ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılmasına karar verildi...

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Belediye park için kamulaştırdığı araziyi müteahhide sattı!

Pandemi sürecinde kişilere ait özer arazileri kamu yararına kamulaştıran belediyenin bu alanı parsel parsel bölerek üçüncü kişilere sattığı ortaya çıktı. Park yapılacak alanda villalar yükseliyor.

Ali Kurt'tan barınma sorunu için '1 milyon boş konut kamulaştırılsın' önerisi! 

ĶİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, hükümetin yeni konut üretimi için ayırdığı 30 milyar TL ile megakent İstanbul'da boş olan 1 milyon konutun kamulaştırılması önerisinde bulundu... 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Mahkeme arsaları karıştırdı: 3.7 milyon TL yerine 212 bin TL’lik ödeme çıktı!

İstanbul’da görülen bir kamulaştırma davasında idare mahkemesi, Kartal’daki bir arsa ile Ümraniye’deki başka bir arsa için açılan iki ayrı davayı karıştırdı. Başlangıçta hak sahiplerine 3,7 milyon lira ödenmesi gerektiğini belirten mahkeme, sonrasında başka bir davayı ekledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırdığı alanı yapılaşmaya açacağı iddiası!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Tariş arazisini kamulaştıran Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin burayı yapılaşmaya açacağını iddia edildi...

Berlin’de 670 konut kamulaştırıldı!

Almanya’da kiraların yüksekliği nedeniyle kamulaştırma talebiyle yapılan eylemler sonuçlandı. Berlin’de yerel yönetim 670 konutu satın alıp kamulaştırdı.

Hatay Devleti Meclisi'nin binası kamulaştırıldı!

Hatay'ın anavatana katılışı öncesi "Hatay Devleti Meclisi" olarak kullanılan tarihi binanın bulunduğu bölgede yer alan tarihi evi mülk sahiplerinden satın alıp kamulaştırdı.

İznik Belediyesi'nin kamulaştırdığı alan meclis gündeminde!

İznik Belediyesinin bir çalışmasında bulunan Roma dönemi taban mozaiğinin bulunduğu alanın kamulaştırılması konusu meclis gündemine taşındı..

Mersin Toroslar'da 17 milyon TL'lik kamulaştırma!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin genelinde devam ettiği hizmet maratonunu ilçelerde gerçekleştirdiği açılış ve temel atmalarla sürdürüyor. Kentte yapılacak yatırımlar kapsamında 17 milyon TL'lik kamulaştırma yapıldı.

Ordu'da 3 OSB için kamulaştırma işlemleri devam ediyor!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde OSB kurulması kapsamında kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü belirtti...

Bursa Gemlik'te kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Bursa Gemlik Belediyesi, bölgede kamulaştırdığı binaların yıkımına devam ediyor. Balıkpaza Mahallesi'nde kamulaştırılan 3 katlı binanın yıkımı başlatıldı.

Konya Büyükşehir'den tarihe iz bırakacak kamulaştırma!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada Konya’daki problemli alanlara müdahale etmeyi sürdürdüklerini dile getirerek, Teksas Gazinosu olarak bilinen bina ile Meram Tavusbaba bölgesindeki opera binasının kamulaştırıldığını ve önümüzdeki günlerde yıkılacağını söyledi.

epdk nereleri kamulaştırdı Haberi

epdk nereleri kamulaştırdı


Bazı taşınmazların kamulaştırmalarına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.


Buna göre, İran kaynaklı doğalgazın Türkiye üzerinden Almanya'ya kadar iletilmesi amacıyla yapılacak boru hattının geçeceği güzergahta yer alan taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji veTabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.


Öte yandan, Muş'un Merkez ilçesinde tesis edilecek Alpaslan II Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.


Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne (TEİAŞ) ait "154 kV (Batman-Ilısu) Brş.N. Gercüş Enerjiİletim Hattı Projesi", "154 kV (Mardin TM-PS 4 TM) Brş.N.-Mardin Çimento TM Enerji İletim Hattı Projesi", "380 kV Siirt TM İrtibat Hatları Projesi", "154 kV Altıntaş-Kütahya OSB-Kütahya Enerji İletim Hattı Projesi", "154...