30 / 04 / 2024

EPDK sahra hastaneleri kararı

EPDK sahra hastaneleri kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'ye inşa edilecek hastanelerin inşa ve hizmet sürecinde herhangi bir aksama yaşanmaması için istisnai bir karar aldı.

Prefabrik sahra hastanelerine talep katlandı!

Pandemi ve deprem nedeni ile 2020'de yurtiçinde satışlarını artıran prefabrik sektörü, yurt dışında da sahra hastaneleriyle büyüyor. Özellikle Türk Cumhuriyetleri se Afrika ülkelerinden Türk prefabrik sektörüne sahra hastaneleri için talep gelirken, bazı firmalar yüzde 50'den fazla büyüdü.

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 maddede tüm detaylarıyla!

Mega kent İstanbul'da iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 24 Mayıs'ta tamamlanması planlanıyor. Peki İstanbul'daki sahra hastaneleri ne zaman açılacak? İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 maddede tüm detaylarıyla...

İstanbul’daki sahra hastanelerinin çatılarına Teknopanel imzası!

Koronavirüsle mücadelede İstanbul’da bulunan Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı Sahra Hastaneleri’ne kısa sürede 90 bin metrekare çatı malzemesi tedarik eden Teknopanel, projenin en büyük çözüm ortaklarından biri haline geldi.

EPDK'den İGDAŞ'a fatura soruşturması!

EPDK Başkanı Yılmaz, İstanbul'da abonelerin şikayetleri üzerine doğal gaz faturalarının incelendiğini belirterek, "Mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik. Derhal soruşturma başlattık, gerekeni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Karmod, Kenya Nairobi'de' sahra hastanesi kurdu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, Kenya'nın başkenti Nairobi'de sahra hastanesi kurdu.

İstanbul'daki sahra hastaneleri 24 Mayıs'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs salgını kapsamında inşa edileceğini duyurduğu İstanbul'daki iki salgın hastanesinin inşaatları devam ediyor. Peki İstanbul'da yapılan 1008 yataklı salgın hastanelerinin inşaatında son durum ne?

Kocaeli'deki sahra hastanesi inşaatında son durum ne?

Kocaeli Derince'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında 250 yatak kapasiteli sahra hastanesinin yapılacağı alanda çalışmalar sürüyor.

CHP’li Fikret Şahin’den şehir hastaneleri açıklaması!

Şehir hastaneleri tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte yeniden gündeme geldi. CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin de yaptığı açıklamada şehir hastanelerine karşı olmadıklarını belirtti.

Sahra hastanelerinin ihaleleri yapılmadı mı?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılan sahra hastanelerinin ihalelerine ilişkin bilgiler paylaşılmadı. Peki bu hastanelerin maliyeti ne? Sözcü Gazetesi yazarı, sahra hastanelerinin ihalelerini kaleme aldı...

Atatürk Havalimanı’nda inşa edilen sahra hastanesinin enerjisi Trafo1920’den!

Koronavirüsle mücadelede Atatürk Havalimanı’nda yapılan sahra hastanesine enerji fırsatı sunacak trafo merkezi tamamlanıp Trafo1920 adıyla bugün teslim edildi.

Türk şirketi Romanya'da 13,2 milyon avroluk sahra hastanesi inşa edecek!

Türkiye'de mobil hastane sistemleri geliştiren SDI Global LLC AŞ, Romanya'da 13,2 milyon avroluk sahra hastanesi inşa edecek.

Sancaktepe sahra hastanesinin inşaatında bazı bölümler tamamlandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüsle mücadele kapsamında inşa edileceğini açıkladığı Sancaktepe sahra hastanesinin inşaatında demir kolonlar konuldu ve bazı bölümler tamamlandı...

Adana'daki Sahra Hastanesi için tutanak tutuldu!

Adana'daki Uluslararası Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde hayata geçirilen sahra hastanesi ile ilgili dün İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tutanak tutuldu.

EPDK sahra hastaneleri kararı Haberi

EPDK sahra hastaneleri kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'ye inşa edilecek olan hastanelerin inşa ve hizmet sürecinde herhangi bir aksama yaşanmaması için istisnai bir karar alarak, hastanelerin acil yakıt ihtiyacının giderilmesi amacıyla Devlet Malzeme Ofisine yetki verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu kapsamda  Devlet Malzeme Ofisi, dış satış yoluyla hastane şantiyelerinde çalışan iş makinaları, jeneratör gibi unsurlara doğrudan ikmal yapabilecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de inşa edileceğini duyurduğu hastanelere ilişkin çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Bu hastanelerin inşa ve hizmet sürecinde aksama veya gecikme yaşanmaması amacıyla EPDK'nin istisnai bir karar aldığı bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Karar çerçevesinde DMO'nun finansal aracılık hizmetinin kapsamı genişletilerek istasyon dışında hizmet verebilmesinin önü açıldı. Böylece DMO, daha önce ihale...