03 / 05 / 2024

CHP’li Fikret Şahin’den şehir hastaneleri açıklaması!

CHP’li Fikret Şahin’den şehir hastaneleri açıklaması!

Şehir hastaneleri tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte yeniden gündeme geldi. CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin de yaptığı açıklamada şehir hastanelerine karşı olmadıklarını belirtti.



Şehir hastaneleri tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber tekrardan gündeme geldi. Sözcü'de yer alan habere göre, hükümet, şehir hastaneleri sayesinde salgınla daha iyi mücadele edildiğini belirtirken CHP, hükümetin salgını fırsata çevirip şehir hastanelerindeki yolsuzluğu aklamaya çalıştığını ifade etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, CHP olarak hastanelere değil yolsuzluklara karşı olduklarını dile getirdi.

RAKAMLAR ÇOK YÜKSEK


Fikret Şahin, “Müteahhitlere 10 şehir hastanesi için her yıl kira ve hizmet bedeli olarak 10.4 milyar lira ödenecek. Bu ödemeler 25 yıl sürecek. Ödeme 250 milyar lirayı aşıp gidecek. Oysa bir yıllık kira ve hizmet bedeli parasına devlet kendisi 10 şehir hastanesi yapıyor. Bu büyük kamu zararı virüs fırsatçılığıyla kapanmaz, üzeri örtülemez” diye konuştu.

Dr. Fikret Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kamu zarara uğratılıyor. Şimdiye kadar bu hastanelere ödediğimiz para ile kamu ihale kanunu çerçevesinde hastane yapmış olsaydık, elimizde şu an 13 bin 423 yerine en az 25-30 bin civarında yatak olacaktı. İstanbul'da yapılması planlanan biner yataklı 2 hastaneye de ihtiyaç olmayacaktı.”

 

Başakşehir Şehir Hastanesi 20 Mayıs'ta tamamen açılacak!


Geri Dön