29 / 04 / 2024

Fikret Şahin'den 'Şehir hastanelerinde devasa kamu zararı var' iddiası!

Fikret Şahin'den 'Şehir hastanelerinde devasa kamu zararı var' iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin yaptığı açıklamada  şehir hastanelerinde devasa kamu zararı olduğunu öne sürdü.



CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerin dün gerçekleştirildiğini dile getirerek, son 3-4 seneden bu yana Sağlık Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinin merkezinde devamlı olarak şehir hastanelerinin yer aldığını kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sayıştay'ın son 3 seneki denetim raporlarının ortak noktasını kamunun zarar etmesinin ve şehir hastanelerinin muhasebe işlemlerinin mevzuattaki hiçbir yönetmeliğe uymamasının oluşturduğunu kaydeden CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, "Yani hesabı, kitabı, kimin kime ne ödediği belli olmayan bir hastaneler sistemi. Sayıştay da bunun içinden üç yıldan bu yana çıkamamış durumda. Her ne kadar Sayın Sağlık Bakanı, komisyon toplantısı esnasında 'Sayıştay raporlarında bir kamu zararı yok' demiş olsa da Sayıştay'ın raporları Sayın Bakanı yalanlıyor." dedi.

Fikret Şahin den Şehir hastanelerinde devasa kamu zararı var iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, şehir hastaneleri için ödenen kira ve hizmet bedellerinden bazı örnekler vererek, "Şehir hastanelerinde devasa kamu zararı var. " diye konuştu.

Şahin sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yani bunlar bir kamu-özel iş birliği projeleri değildir. Bunlar, AKP ve yandaş iş birliği projeleridir ve kamudan özel şirketlere para aktarmanın bir paravanı olarak kullanılmaktadır." 

Rönesans Sağlık Yatırım, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin yüzde 51 payını alıyor!


Geri Dön