29 / 04 / 2024

Fikret Şahin'den şehir hastaneleri açıklaması!

Fikret Şahin'den şehir hastaneleri açıklaması!

Şehir hastaneleri, bütçeleriyle ve kira bedelleriyle tartışılıyor. CHP, şehir hastanelerini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak. CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, sağlık hastanelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Şehir hastaneleri, bütçeleriyle ve kira bedelleriyle tartışılıyor. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; CHP, şehir hastanelerini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak. 

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, sağlık hastanelerinin sözleşmelerinin sağlık hizmetlerinin tek elden ve devlet tarafından verilmesi gerektiğine hükmeden Anayasa'nın 56. Maddesine aykırı olduğunu ileri sürdü. 

Peş peşe hizmete sunulan şehir hastaneleri bütçeleri ve kira bedelleriyle gündemden düşmüyor. CHP'nin doktor milletvekillerinden Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı tarafından bazı yetkilerin özel şirketlere devredildiğini iddia etti. 

Fikret Şahin den şehir hastaneleri açıklaması!

"ANAYASA'YA AYKIRILIK OLUŞTU"

Anayasa'nın 56. maddesini anımsatan Şahin, "56 maddede 'Devlet, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler' deniliyor" diye konuştu. Söz konusu sözleşmelerledevletin yani Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilerinin şirketlere devredildiğini bu sebeple Anayasa'ya aykırılık olduğunu dile getirdi. 

AYM'YE BAŞVURU YAPILACAK

Şirketlerin sağlık hizmetlerine ortak edildiğine dikkat çeken Şahin, "Anayasa profesörü İstanbul milletvekilimiz İbrahim Kabaoğlu hocamızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehir hastaneleri sistemini, bu sözleşmeleri tam olarak inceledikten sonra, Anayasa Mahkemesi'ne başvurularla taşımayı düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Fikret Şahin den şehir hastaneleri açıklaması!

"YENİDEN TÜRK MAHKEMELERİ YETKİLİ KILINSIN"

Şehir hastaneleri yasasının çıkmasının ardından yaklaşık bir buçuk sene sonra 2015 yılında finansör şirketlerin isteği üzerine Londra mahkemelerinin yetkili kılındığına vurgu yapan Şahin, yeniden Türk mahkemelerinin yetkilendirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun teklifi sundu. "Yerli ve milli olmak bunu gerektiriyor. Türk vatandaşlarının parasıyla yapılan tesislerle ilgili anlaşmazlık için Türk mahkemeleri yetkili olmak durumunda" diye konuştu.

Fahrettin Koca'dan şehir hastanelerinin yabancılara satıldığı iddialarına yanıt!


Geri Dön