06 / 05 / 2024

CHP'li Gülsever'den Soma binası açıklaması!

CHP'li Gülsever'den Soma binası açıklaması!

CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Spine Tower'ı da kapsayan imar planı ile ilgili " Spine Tower asla aklanmamıştır tersine verilen haklar geriye alınarak yapılan hatadan dönülmüştür " dedi.



'Aklamadık ayrıcalıklı imarı geri aldık' 


CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Soma Holding'in hisselerinin bulunduğu Spine Tower'ı da kapsayan imar planı ile bölgede daha önce verilen ayrıcalıkların kaldırıldığını belirterek "Spine Tower asla aklanmamıştır tersine verilen haklar geriye alınarak yapılan hatadan dönülmüştür" dedi. 


Şişli, Maslak ve Çevresi 1/1000'lik uygulama imar planı önceki gün İBB Meclisi'nden 2 üye dışında CHP Grubu'nun ve AKP'lileri "evet" oyu verdi. "CHP'de Soma çatlağı" yorumlarına neden olan plan değişikliği ile ilgili gazetemize açıklama yapan Gülsever, "Daha önce plan notuna konulmak istenen 'plan kabul edilse de mevcut yüksek katlı binaların kazanılmış hakları korunacaktır' ibaresi CHP grubunun ve imar komisyonunun büyük bir mücadelesiyle çıkarıldı" dedi.


Yeni planlar maksimum yapılaşma oranın 2.30'u geçmeyeceğini belirten Gülsever, emsal dışı bırakılan bodrum katların da emsala dahil edildiğini aktardı. Spine Tower'ın plandan sonra inşaat emsal alanının 44 bin metrekareden 20 bin metrekareye düştüğünü söyleyen Gülsever, binanın sadece zemin+17 kattan ibaret olabileceğini şu an 30 katın fazlalık durumda olduğunu "kullanılabilir bodrum katlarının" ikiden bire düşürüldüğünü vurguladı. Gülsever "Binanı tabana oturma alanı 5 bin 61 metrekareden 4 bin 49 metrekareye düştü. Bu durumda Soma binası da dahil olmak üzere daha önce parsel bazında imar uygulamalarıyla haksız verilmiş olan ayrıcalıklar ortadan kaldırılmış geriye alınmıştır" dedi. 


2 DHKP-C'li yakalandı 


DHKP-C üyesi oldukları iddia edilen 2 kişi, Kadıköy'de bir otomobille seyir halindeyken Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla yakalandı. Şüpheliler gözaltına alınırken otomobilde yapılan aramada 5 pompalı tüfek, 2 tabanca ve çok sayıda mermi bulundu. 


Cumhuriyet


Geri Dön