03 / 05 / 2024

EPDKnın Enerji kooperatifleri düzenlemesi

EPDKnın Enerji kooperatifleri düzenlemesi

Kurulması planlanan enerji kooperatifleri için EPDK ile üzerinde çalışılan düzenleme çok yakında duyurulacak. Lisanssız Elektrik Üretimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kıroğlu açıklama yaptı.

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Önce kamu bankalarındaki doğal gazı kestiler şimdi de başka adım atacaklarını duyurdular

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’nın enerji fiyatlarının tavan yapmasının önüne geçmek amacı ile adımlar atacağını dile getirerek, enerji güvenliği ve fiyatlarında  Avrupa Birliği'nin (AB) hızlı hareket etmesini beklediğini duyuruldu.

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

BDDK konut kredilerinde yenileşmeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, binaların enerji verimliliği konusunu bile bu yeni düzenlemeye dahil etti. İşte detaylar!

Petrodolar'ın sonunu Bitcoin mi getirecek?

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Enerji Komisyonu Başkanı Pavel Zavalni, dost ülkelerle gerçekleştirilen doğalgaz ve petrol ticareti kapsamında, Bitcoin ile ödemelere onay verebileceklerine dikkat çekti.

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Binaların Enerji Kimlik Belgesi'ni almaları 2020 yılı itibarıyla zorunlulaştı. Bir yapının bu belgeye sahip olup olmadığı sorgulanabiliyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Nc Marin Denizcilik Yat Liman Turizm İnş.Enerji Lojistik Tarım Madencilik Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Nc Marin Denizcilik Yat Liman Turizm İnş.Enerji Lojistik Tarım Madencilik Dış Tic.Ltd.Şti. bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Özden ve Nurdan Aydın Polatcı ortaklığında kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Bakanlığa bağlı binaların enerji kimlik belgeleri mecliste!

Bakanlığa bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılan binaların enerji kimlik belgeleri ve enerji giderleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Enerji Kimlik Belgesi nedir?

Enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini sağlamak amacıyoa çıkarılan enerji kimlik belgesi 2020 yılı itibariyle zorunlu hale geldi. Peki, Enerji Kimlik Kartı nedir?

Enerji Kimlik Belgesi almak isteyenler Armut’a geliyor!

Armut, binaların enerji performansını gösteren Enerji Kimlik Belgesi arayanlara çare oldu.Enerji Kimlik Belgesi'nin son günü 31 Aralık 2019. Belge için talep artışı yüzde 276’ya ulaştı..

Binanızın Enerji Kimlik Belgesi'ni almayı unutmayın!

Binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’ni almak için çok kısa bir zaman kaldı. Enerji Kimlik Belgesi'nde son tarih 1 Ocak 2020...

Rusya'nın enerji gelirleri düştü mü?

Rusya'nın petrol ihracatı gelirleri bu yılın ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,9 doğal gaz ihracatı gelirleri yüzde 5,3 azaldı.

EPDKnın Enerji kooperatifleri düzenlemesi Haberi

EPDKnın Enerji kooperatifleri düzenlemesi

Lisanssız Elektrik Üretimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kıroğlu, "Lisanssız elektrik üretimindeki potansiyelin önünün açılması için enerji kooperatifleri kurulmasını destekliyoruz. EPDK ile üzerinde çalıştığımız düzenleme çok yakında duyurulacak" dedi.


Kıroğlu yaptığı açıklamada, lisanssız elektrik üretiminin Türkiye'ye hem istihdam hem de enerji bağımsızlığını sağlama konusunda fayda sağlayacak önemli bir alan olduğunu söyledi.


Lisanssız elektrik üretiminde 6 binin üzerinde başvuru olduğunu ve 3 bine yakın projenin trafodan bağlantı kapasitesi izni aldığını dile getiren Kıroğlu, şöyle devam etti:


"Bin 700 proje de Bakanlık onayı için bekliyor. 100'ün üzerinde güneş projesi devreye girdi. Lisanssız elektrik üretimindeki potansiyelin önünün açılması için enerji kooperatifleri kurulmasını destekliyoruz, bunun için bir düzenleme gerekiyor, EPDK ile üzerinde çalıştığımız düzenleme çok yakında duyurulacak. Enerji kooperatifi ile ayrı ayrı tesisler kurmak yerine bir...