05 / 05 / 2024

Önce kamu bankalarındaki doğal gazı kestiler şimdi de başka adım atacaklarını duyurdular

Önce kamu bankalarındaki doğal gazı kestiler şimdi de başka adım atacaklarını duyurdular

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’nın enerji fiyatlarının tavan yapmasının önüne geçmek amacı ile adımlar atacağını dile getirerek, enerji güvenliği ve fiyatlarında  Avrupa Birliği'nin (AB) hızlı hareket etmesini beklediğini duyuruldu.



Scholz, Brandenburg eyaletinin Meseberg şehrinde gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck ve Maliye Bakanı Christian Lindner ile basın toplantısı gerçekleştirdi.

Scholz, Bakanlar kuruluna misafir olarak katılım sağlayan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Avrupa'da enerji ağlarının sıkılaştırılmasını görüştüklerini dile getirerek, enerji güvenliği ve fiyatları konusunda da AB'nin hızlı hareket etmesini dile getirdi.

Almanya’nın "Rusya'nın fosil yakıt ihracatını diğer ülkelere etki etmek amacı ile bir araç olarak kullanma tehdidini erken fark ettiğini" aynı zamanda enerji güvenliğini sağlamak amacıyla adımlar attığını söyleyen Scholz, enerji fiyatlarının tavan yapmasının önüne geçmek için de adım atacaklarını dile getirdi.

Scholz, "Aldığımız tüm kararlar, direkt olarak bu amaca, yani bir ülke olarak kışı atlatmamıza yönelik" şeklinde konuştu.

Rusya - Ukrayna Savaşı ile yükselen gaz ve elektrik fiyatlarına karşı ise hane halkı ve şirketler için bir yardım paketi için çalışmaları yakında tamamlayacaklarını dile getiren Scholz, federal hükümetin yardım paketini tam olarak hangi zamanda sunacağı sorusunu cevapsız bıraktı.

Maliye Bakanı Christian Lindner de aynı şekilde yüksek enerji fiyatlarına karşı hane halkının yükünü hafifletmek için "yardım paketinin" toplumun tüm kesimlerini kapsayacağını ifade etti.
Lindner, yüksek enerji fiyatlarının temelleri ile mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Enerji piyasasında belirsizliğin azaltılmasına istoruz” şeklinde konuştu.

Enerji şirketlerinin de yüksek fiyatlar sebebiyle  elde ettiği aşırı karlar üzerindeki özel vergi konusu dahilinde Lindner, "Aşırı kar vergisinin önündeki engeller çok" şeklinde konuştu.

Önce kamu bankalarındaki doğal gazı kestiler şimdi de başka adım atacaklarını duyurdular


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön